?>

Uzay merakı kitap yazdırdı

Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesinde, 10 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi, uzayla ilgili yazdığı kurgu kitabı 15 liradan satışa çıkardı.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde Hasan Yılmaz Kurt Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Siyami Mert Atak, kendisi ile 3 uzaylı çocuğun ana kahraman olduğu uzayla ilgili kurgu kitap yazıp bin adet bastırdı.

İlkokul yıllarında okuduğu kitaplardan etkilenerek uzaya merak saran, daha sonra bu konuda pek çok kitap okuyan Atak, edindiği bilgiler ışığında kurguladığı hikayeyi kitap haline getirmeye karar verdi.

Ana kahraman olarak kendisi ile 3 uzaylı çocuğun uzayda yaşadığı maceraları kurgulayan ve kitabına "Uzay Merakı" adı veren Atak, bin adet bastırdığı ve 15 liradan satışa çıkardığı kitabın geliriyle kendisine teleskop almayı hedefliyor.

"Kitabın piyasaya çıkmasından dolayı çok mutluyum"

Atak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitabın yazımını derslerinden kalan boş zamanlarında gerçekleştirdiğini söyledi.

Uzaya çok büyük merakının bulunduğunu bu nedenle kitap yazmaya karar verdiğini dile getiren Atak, "Bilimsel alanda en çok uzay konulu kitapları merak ediyordum. Çünkü ilgimi çekiyordu. Birinci seviyede kitap okuduktan sonra kendim kitap yazmaya karar verdim." dedi.

Atak, uzayla ilgili araştırmalarının devam ettiğini, bu konuda eline geçen her türlü belge ve kitabı okuduğunu vurgulayarak, "Kitabımın ismi; Uzay Merakı. Kitabın içeriğinde kahraman olarak ben ve üç uzaylı çocuk var. Üç uzaylı çocukla uzayı gezip dolaşıyoruz. Türlü maceralar yaşıyoruz, gezegenleri görüyoruz. Yazdığım kitabımın basımı yapıldı. Kitabımın piyasaya çıkmasından dolayı çok mutluyum." diye konuştu.

Kitap fuarında imza günü düzenleyecek

Ailesinin, öğretmenlerinin ve çevresinin kitap yazması konusunda kendisini teşvik ettiğini anlatan Atak, 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda 9 Kasım Perşembe günü "imza günü" düzenleyeceğini kaydetti.

Atak, ikinci kitabın hazırlıklarına şimdiden başladığını da sözlerine ekledi.

Siyami Mert Atak'ın babası Yalçın Atak da oğlunun okumayı öğrendiği andan itibaren bilimsel ve uzay kitaplarına karşı ilgi duymaya başladığını belirtti.

Oğlunun uzayı çok merak ettiğini ve dışarıya çıktıklarında gökyüzünü gözlemlediğini ifade eden Atak, “Oğlum devamlı araştırmalar yapıyordu, belgesel izliyordu. Daha sonra uzay ile ilgili bir kitap yazmaya karar verdi. Bunun üzerine bir yayınevi ile anlaşarak, kitaptan bin adet bastırdık. Oğlumun kitap yazması bizi gururlandırdı." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Sedat Kara

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'nün ilk kumpas davasında yarın karar bekleniyor

2017-11-02 19:14 - Genel

Koçtaş ve Onaranlar Kulübü iş birliği

2017-10-31 15:12 - Genel

"Fiziki şube ile dijital şube birleşmeli"

2017-11-02 17:34 - Ekonomi

Türk savunma sanayisinden Asya-Pasifik çıkarması

2017-11-04 14:32 - Dünya

Uzay merakı kitap yazdırdı

2017-11-05 13:32 - Çevre-Hayat

Batman'da bir kilometrelik 'kardeşlik halayı'

2017-10-29 18:32 - Gündem

Renault'da kasıma özel sıfır faiz fırsatı

2017-11-04 15:19 - Ekonomi

'Yükselen değerlere yönelik ciddi bir saldırı söz konusu'

2017-11-01 22:32 - Gündem

Türk şirketinden havacılıkta uluslararası başarı

2017-11-02 14:44 - Ekonomi

İzmir'de 350 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı

2017-10-30 00:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Yozgat'ta engelli kişinin askerlik hayali gerçekleştirildi

17:28 - Çevre-Hayat

Samsun'da tedavisi tamamlanan 120 yabani hayvan doğaya bırakıldı

16:18 - Çevre-Hayat

Karabük'te şehir merkezine inen tilki cep telefonuyla görüntülendi

15:38 - Çevre-Hayat

Karabük'te çiğdemler erken çiçek açtı

15:32 - Çevre-Hayat

ASEnkazdan 3 gün sonra çıkarılan minik depremzede protez bacağıyla yürüyor

14:53 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Avustralya'da hükümete ait cihazlarda DeepSeek'in kullanımı yasaklandı

17:37 - Dünya

Uluslararası kurumlardan AB'ye, İsrail'in işgal ettiği bölgelerle ticareti yasaklama çağrı

17:33 - Dünya

Filistin Kızılayı: Türkiye'den gönderilen 27 tır yardım Gazze'nin kuzeyine ulaştı

17:27 - Dünya

Türkiye ile Mısır arasındaki kültür ve turizm işbirliği güçleniyor

17:22 - Gündem

İtalya Rekabet Kurumu, nakliye ve lojistik şirketi GLS'ye 8 milyon avro para cezası kesti

17:17 - Ekonomi