?>

Üsküdar'da yapımı tamamlanan 781 bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında Kirazlıtepe Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ikinci etaptaki 706 konut ve 75 iş yeri, hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı

Gündem - 2 ay önce

İstanbul

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kirazlıtepe Mahallesi'nde üç etap halinde yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında, ikinci etaptaki 781 bağımsız bölümün yapımı tamamlandı.

Hak sahiplerine anahtar teslimi yapılan konutların önünde basın mensuplarına bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğünde görevli Zeynep Özderya, hak sahiplerinin tamamının uzlaşısıyla başlatılan kentsel dönüşüm projesinin 18 hektarlık alanda 2 bin bağımsız bölümden oluştuğunu söyledi.

"Mahalle dokusu korunarak komşuluk ilişkilerinin devamlılığı sağlandı"

Özderya, otoparkları, donatı alanları ve altyapı imalatlarıyla bütüncül bir uygulama yürütüldüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Zemin artı 3 katlı inşa edilen yapılarla mahalle dokusu korunarak komşuluk ilişkilerinin devamlılığı sağlanmıştır. Aynı zamanda yerinde dönüşüm ilkesiyle hak sahiplerinin mevcut kullanımları dikkate alınarak üretilen konut ve iş yerlerinin tamamı hak sahiplerine sunulmuştur. Bu kapsamda birinci etapta 551 adet bağımsız bölüm hak sahiplerine teslim edilmiş, yaşam başlamış durumda."

İkinci etapta 706 konut, 75 iş yerinin hak sahiplerine teslim sürecinin başladığını aktaran Özderya, üçüncü etaptaki konutların yapım sürecinin devam ettiğini, bunların da kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine tesliminin yapılacağını kaydetti.

Özderya, İstanbul'da depreme dayanıklı yapıların artırılması amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum öncülüğünde Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca İstanbul'un 39 ilçesinde belediye ve hak sahiplerinin işbirliğinde kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yürütüldüğünü anlattı.

"Daireyi gezdim, gayet de güzel içerisi"

Yapımı tamamlanan evinin anahtarını teslim alan Cemil Kandil, 2018'de başlayan sürecin bazı nedenlerle uzadığını belirterek, sağlıklı ve deprem korkusu yaşamadan dayanıklı bir evde yaşayacakları için mutlu olduğunu söyledi.

Hasan Çakır ise geçmişe göre sağlam binalar yapıldığını dile getirerek, "Huzur içerisinde, güven içerisinde yatıp oturabileceğimiz binalar yapıldı. Tabii ki ister istemez ufak tefek aksaklıklar da olabilir. Bunlar giderilecek şeylerdir. Bizim arsamız biraz büyük olduğu için, 6 kardeştik, hepimize birer daire olmak üzere toplam 6 daire aldık. Ben kendime düşen daireyi gezdim, gayet de güzel içerisi. 45 yıldır burada oturuyorum, artık huzurlu şekilde yaşamaya çalışacağım." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes'te pistler kayakseverlerle doldu

2024-12-01 12:58 - Çevre-Hayat

Frank Lampard, Coventry City teknik direktörü oldu

2024-11-28 14:18 - Spor

Ordu'nun Çambaşı Yaylası'ndaki kayak tesisleri yeni sezona hazır

2024-11-29 16:48 - Çevre-Hayat

Suriye'nin güneyindeki Suveyda'da rejim karşıtı gösteri düzenlendi

2024-12-01 17:32 - Dünya

Bartın’da kamyon ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 genç öldü

2024-12-01 08:12 - Asayiş

Çankırı'da hafızlığı tamamlayan 200 öğrenci için icazet töreni yapıldı

2024-11-29 20:22 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Giresun'daki Kulakkaya Yaylası beyaza büründü

2024-11-30 11:33 - Çevre-Hayat

Akçakoca'da hamsi bolluğu

2024-12-01 17:23 - Çevre-Hayat

Çin’in simgesi pandalar Çıngdu’daki araştırma üssünde doğal ortamda yetiştiriliyor

2024-12-02 12:32 - Çevre-Hayat

Meslektaş baba oğul 18 yıldır aynı terzi dükkanında mesai yapıyor

2024-12-01 12:27 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

DMM, güçlendirme yapılacak okulda eğitime başlandığı iddiasını yalanladı

23:03 - Gündem

MİT Başkanı Kalın, İran'da temaslarda bulundu

22:57 - Gündem

AK Parti'li Kaya'dan şehit Piyade Komando Binbaşı Yetişen'in ailesine taziye ziyareti

20:57 - Gündem

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bolu'daki Grand Kartal Otel'in kaçak olduğu iddiasını yalanladı

17:53 - Gündem

Kahramanmaraş'ta depremde hayatını kaybedenler anısına Oryantiring yarışı düzenlendi

17:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin canlı yayında soruları cevapladı

02:38 - Eğitim

İsrail Dışişleri Bakanı Saar, ABD'li üst düzey yetkili Ortagus ile görüştü

02:33 - Dünya

İsrail ordusu, Gazze'deki Netzarim Koridoru'ndan çekilmeye hazırlanıyor

02:28 - Dünya

Trump'ın Filistinlileri zorla yerinden etme planı protesto ediliyor

02:23 - Dünya

Beşiktaş'ın yeni transferi Arroyo, İstanbul'a geldi

02:17 - Spor