?>

Ünlü Türk şirketi ABD’li firmayla olan sözleşmesini feshetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’nin elektronik ürünlerine ‘boykot’ çağrısı üzerine harekete geçen Albayraklar Şirketler Grubu, nefesten alkol ve uyuşturucu testi yapabilen cihazların üreticisi Hound Labs ile olan sözleşmesini tek taraflı feshetti.

Gündem - 6 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada, ABD menşeili elektronik ürünlerine boykot uygulanacağını açıklamıştı. Erdoğan’ın, ABD’nin elektronik ürünlerine ‘boykot’ çağrısı üzerine harekete geçen Albayraklar Şirketler Grubu, nefesten alkol ve uyuşturucu testi yapabilen cihazların üreticisi Hound Labs şirketi ile olan sözleşmesini tek taraflı feshetti.

TOPLAMDA 25 MİLYON DOLARLIK SİPARİŞTEN VAZGEÇİLDİ

Albayraklar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Albayrak, geçtiğimiz aylarda dünya ile aynı anda İstanbul’da tanıtımını gerçekleştirdikleri ve trafikte nefesten alkol ve uyuşturucu testi yapılmasına imkân veren ABD menşeili cihazın Türkiye; KKTC, Azerbaycan, Türkmenistan, Gürcistan ve Sırbistan ile olan distribütörlük anlaşmalarına ABD’li ortaklarıyla birlikte imza atmıştı. Şirket, almış olduğu fesih kararıyla 25 milyon dolara yakın siparişinden de vazgeçmiş oldu.

“ABD NE TÜR HAFİF SİLAHLAR ÜRETİYORSA DAHA İYİSİNİ YAPACAKSINIZ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Albayraklar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Albayrak, üretim yapmaya ve ABD’yi şaşırtmaya devam edeceklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Milliyetçiyim demekle milliyetçi olunmuyor, taşın altına elini koyacaksın, belki canın yanacak, el kopacak, kol kopacak ancak haysiyetinden ödün vermeyeceksin. Ben Albayraklar Savunma Şirketi’nin mühendislerine, ‘ABD ne tür hafif silahlar üretiyorsa daha iyisini yapacaksınız’ diye talimat verdim. Önce onların Taser silahına karşı onlarca kat daha üstün Wattozz Milli Enerji Silahını ürettik ve henüz lansmanını bile yapmadan 30’dan fazla ülkeden distribütörlük talebi aldık. Sonra onların SRM tüfeğine karşı Milli Wattozz Shotgun silahını ürettik ve yine dünyanın birçok ülkesinden distribütörlük talepleri alıyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni silah projelerimizle Amerika’yı şaşırtmaya devam edeceğiz. Bizim Amerika’ya girişimizi yasaklamışlar. Ömrüm boyunca Amerika’ya ne çocuklarım, ne de ben bir kez dahi gitmedik, gitmeyi de aklımızdan bile geçirmedik. Amerikan makamları marka tescili başvurularımıza hiçbir yasal dayanakları olmadan ret veriyorlar. Versinler; hiç umurumda değil, ben üretimimi yapar tüm dünyaya da silahlarımı satarım. Amerika, dünyadaki 193 ülkeden yalnızca 1 tanesidir.”

“İNŞALLAH BU DAVRANIŞIM TÜM İŞ ADAMLARIMIZA ÖRNEK OLUR”

Başkan Albayrak, Türkiye’nin menfaatine ters düşen hiçbir işe girmeyeceklerini belirterek, “Bizler hırsımızı yenmiş insanlarız, ben rakam ne olursa olsun para için bu ülkenin menfaatine ters düşecek hiçbir işe girmedim, asla da girmem. Bugüne kadar alnıma tek bir leke dahi sürdürtmedim. Allah muhafaza toplumun yüzüne bakamam; bu yüzden ABD’li firmalar ile olan anlaşmalarımızın tümünü bugün itibariyle fesih ettim. İnşallah bu davranışım tüm iş adamlarımıza örnek olur” açıklamasında bulundu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Kurbanlık' bilançosu

2018-08-29 18:42 - Gündem

Tekirdağ kültür merkezine kavuşuyor

2018-09-02 14:02 - Kültür Sanat

Festival alanına paraşütle indi

2018-09-03 00:32 - Kültür Sanat

Son dakika... Fenerbahçe, Beşiktaş ve Akhisarspor'un rakipleri belli oldu

2018-08-31 18:47 - Spor

Seydikemer’de 29 kaçak ile 7 organizatör yakalandı

2018-08-29 07:02 - Asayiş

İran'dan ABD'ye 'müttefiklerine baskı' eleştirisi

2018-08-30 06:02 - Dünya

Galatasaray'da şok ayrılık !

2018-08-30 00:02 - Spor

Ginobili basketbolu bıraktı

2018-08-28 02:02 - Spor

Brezilya, Venezuelalı göçmenlere sınırını kapatmayacak

2018-08-31 05:32 - Dünya

'Davul efsanesi'nin UNESCO heyecanı

2018-08-29 15:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Fethiye'de kuvvetli rüzgar nedeniyle tekne battı

18:07 - Gündem

TÜBİTAK 32. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni Antalya'da gerçekleşecek

18:06 - Gündem

Kabatepe-Gökçeada hattındaki seferler yarın yapılamayacak

18:06 - Gündem

Sırp suç örgütü elebaşının İstanbul'da öldürülmesine ilişkin davada karar

18:05 - Gündem

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına ve fırtınamsı rüzgar uyarısı

18:04 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail'in Tammun'a yönelik saldırıları tarım ve hayvancılık sektöründe büyük kayıplara yol açtı

18:47 - Ekonomi

Putin, Rus hükümetine enflasyonu düşürme talimatı verdi

18:43 - Dünya

AB, ABD'nin tarifesine sert karşılık verecek

18:37 - Dünya

Tesla satışları Avrupa'da sert fren yaptı

18:27 - Ekonomi

Almanya'nın ihracatı 2024'te de geriledi

18:23 - Ekonomi