?>

Ünlü şairler öğrencilerle buluştu

I. Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali’nin “Şiir Okulda” etkinliği, Amal Kassir, İbrahim Tenekeci ve Ahmet Murat'ın katılımıyla Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde gerçekleşti. Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen I. Uluslararası Üsküdar Şiir F

Siyaset - 10 yıl önce

I. Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali’nin “Şiir Okulda” etkinliği, Amal Kassir, İbrahim Tenekeci ve Ahmet Murat'ın katılımıyla Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen I. Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali’nin “Şiir Okulda” etkinliği kapsamında, Suriyeli genç şair Amal Kassir, İbrahim Tenekeci ve Ahmet Murat Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin ev sahipliğindeki panele katıldı. Furkan Çalışkan yönetiminde düzenlenen panel, festivalin üst başlığı olan ‘2015’te Şiir Ne İşe Yarar?’ sorusuyla açıldı.

Suriye adlı şiiriyle ABD’de Grand Slam Ödülü’’ne layık görülen Suriyeli genç şair ve aktivist Amal Kassir, şiiri kendini ifade etmekten ziyade sesi çıkmayanların sesi olmak için yazdığını ifade etti. Kassir, Suriye’deki olayların politik şiirler yazmasında etkili olduğunu vurgulayarak “Eğer hiçbir şey yapmadan durursak çocuklarımıza karşı suç işlemiş oluruz. Devrimi gerçekleştirmenin en güzel yollarından biri de şiir yazmaktır. Bu nedenle benim ilk şiirim Filistin ile ilgiliydi” ifadelerini kullandı.

Şiirlerin kendisine çok değerli dostluklar kazandırdığını belirten İbrahim Tenekeci, “Şiir insana verimlilik katar, rikkat sahibi ve erdemli yapar, edebiyat ve hayat görgüsü kazandırır. Şiir okuyan, yazan biri dünyaya fazla düşkün değildir” dedi.

Gençliğin şiir üzerindeki etkilerine dair de konuşan İbrahim Tenekeci, “Şiir sadece duyguyla yapılacak bir şey değil. Beden gücü de istiyor. Halter çalışır gibi şiir çalışmak gerekiyor. Gençken her taşın altı kaldırılıyor, belli bir tecrübeden sonra şair dünyaya karşı hüküm vermeye başlıyor, bu yüzden şiirsel tarafını zedeliyor. O yüzden başarılı şiirlerin çoğu şairlerin gençlik döneminde yazılmıştır. Bir insan 30 yaşından sonra çok başarılı bir şair olamayabiliyor ama 40 yaşından sonra çok iyi bir öykücü, romancı olabiliyor. Dolayısıyla şiir ve şairin ömrü diğer alanlara göre çok daha kısa” diye konuştu.

Ahmet Murat ise şiirin işlevine dair “Gösterişe aldanıp ruhu, asli nefesi kaybettiğimizi düşünüyorum. Bu gösteriş bizi güçlü soluktan, kökümüzden koparıyor. Benim için şiir nüveyi kaybetmeden ruhumda yaptığım bir kazı. O kazı boyunca rastladığım buluntuları şiirlerimde paylaşıyorum. Ruhun temel sesinden uzak olan şiir kalıcı olmuyor, kana karışmıyor” açıklamasını yaptı.

Panelin ardından Ahmet Murat Muhayyer Münacat, İbrahim Tenekeci Yıkım Kararı ve Yürüyüş Kolu, Amal Kassir ise Suriye isimli şiirlerini okudular. 

dikGAZETE.
Haftanın Öne Çıkanları

Turgay Kıran: Kimse seçimi...

2015-04-08 20:30 - Genel

İşte, ’Kanlı Ay’ tutulmasından fotoğraflara yansıyanlar

2015-04-04 20:45 - Genel

Kılıçdaroğlu Eczacıbaşı’nı kutladı

2015-04-06 17:02 - Genel

Siri: “Sürç-i lisan ettiysem affola!.."

2015-04-09 21:37 - Dünya

Türk jetlerine Yunan tacizi

2015-04-08 20:19 - Genel

Bakanlık 'gebelikte şeker testi'ni öneriyor mu?

2015-04-10 16:05 - Genel

Üniversite mezunlarına taş çıkarttı

2015-04-09 23:15 - Genel

İstanbul Adliyesi önünde kuyruk

2015-04-07 15:35 - Genel

WhatsApp’ın rekorunu bir oyun kırdı

2015-04-06 18:35 - Genel

Danışmanlarından Mücahit Arslan da aday

2015-04-08 00:00 - Genel

İlgili Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, TÜSİAD'a tepki

18:12 - Siyaset

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, çalışmalarını mayısta tamamlamayı planlıyor

11:33 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya'da Ukraynalı yetkililerle görüştü

10:37 - Siyaset

Lütfü Savaş, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın iptali için dava açtı

21:42 - Siyaset

Ticaret Bakanı Bolat: Halkın çocukları ülkeyi 22 yıldır başarıyla yönetiyorlar

18:58 - Siyaset

Günün Manşetleri

Beyrut Havalimanı yolunda çıkan olaylarda, Lübnan ordusundan 3'ü subay 23 asker yaralandı

20:02 - Dünya

Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özel'in kendisine yönelik iddialarını yalanladı

19:33 - Gündem

İsrail Lübnan'ın güneyinde büyük bir patlama gerçekleştirdi

19:27 - Dünya

Samsunspor, Konyaspor'u 1-0 yendi

19:13 - Spor

Eyüpspor-Kayserispor maçı 1-1 sona erdi

19:07 - Spor