?>

Üniversite öğrencileri projeleriyle kırsaldaki çocukların yüzünü güldürüyor

Mardin Artuklu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda okuyan öğrencilerin hayata geçirdikleri projeler, kırsal mahallelerdeki çocukların yaşamına dokunuyor.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Mardin

Yüksekokulda okuyan 40 öğrenci, öğretim görevlisi Mehmet Veysi Bora koordinatörlüğünde hazırladıkları 5 projeyi hayata geçirdi.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar'ın destekleriyle farklı ilçelerdeki kırsal mahallelerde ziyaret ettikleri 5 okulun bakım ve onarımını yapan gençler, öğrenciler için farklı aktiviteler de düzenliyor.

Okulların duvarlarını boyayan, bakım ve onarımını yapan, basketbol ve voleybol sahası ile futbol kalesinin direklerini boyayan gençler bahçede zemine oyun alanları çizerek, çocuklarla oyunlar oynuyor, sportif aktiviteler yapıyor.

Gençlerin bu yıl 5'inci durağı Kızıltepe ilçesinin kırsal Yumurcak Mahallesi'ndeki Yumurcak Ortaokulu oldu.

"Bir çocuğu ne kadar güldürebiliyorsa öğrencilerimin notu o kadar yüksek oluyor"

Öğretim görevlisi Bora, AA muhabirine, üniversite öğrencilerinin daha önce belirlediği okullarda etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Her okul bahçesi bir yetenek sahnesi" sloganıyla hareket ederek çocukların genç yaşta sporla tanışmalarını, bu sayede kendi yeteneklerini de keşfetmelerini sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Bora, bu çalışmalarla üniversiteli gençlere de sosyal sorumluluk kazandırdıklarını vurguladı.

Bora, projelerin devam edeceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Okul bahçelerinde oyun alanları oluşturarak ve etkinlikler düzenleyerek öğrencilerimizin teneffüsleri ve boş vakitlerini verimli geçirmelerine imkan yaratmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize hediyelerimiz de oluyor. Gençlerin, çocukların hayatını dokunup onlara rol model olmalarını istiyoruz. Çocukların yüzünde tebessüm oluşturmak istiyoruz. Projelerimizin sayısını artırmaya devam edeceğiz. Bir çocuğu ne kadar güldürebiliyorsa öğrencilerimin notu o kadar yüksek oluyor."

"Bir çocuk gülerse dünya güler"

Üniversite öğrencilerinden Semanur Sözen, okulların daha temiz ve bakımlı olması için çalıştıklarını belirtti.

Sözen, bu sayede çocukların akademik başarılarına da katkı sağlamak istediklerini anlatarak, "Ruh hallerini iyileştirmek ve minik kalplerine dokunmak istiyoruz. Okula motivasyonlarını artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Başak Başakçı ise çocukların sporu bir yaşam biçimi haline getirmesine destek olmak istediklerini belirterek, köy okullarını boyayıp, çocuklara spor malzemeleri ulaştırdıklarını, onlarla güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.

Yağmur Kaynak da çocukların yüzlerinde bir tebessüm bırakmayı ve sosyal hayatlarına bir katkı sağlamayı arzuladıklarını dile getirerek, "Dersimizin amacı çocukların yüzünü güldürmek. Bir çocuk gülerse Mardin güler, bir çocuk gülerse dünya güler." diye konuştu

Esat Alcan ise çocuklarda spor bilincini geliştirmeyi amaçladıklarına işaret ederek, bu kapsamda onlarla geleneksel oyunlar oynadıklarını, yüz boyama etkinliği yaptıklarını, çizdikleri oyun alanlarında eğlenceli zaman geçirdiklerini belirtti.

Çocukların yüzündeki mutluluğu görünce bundan memnuniyet duyduklarını anlatan Alcan, çocukları mutlu etmek için bundan sonra da bu projeleri sürdüreceklerini kaydetti.

"Büyüdüğümde üniversiteli olacağım ve çocukları mutlu edeceğim"

Yumurcak Ortaokulu öğrencilerinden Emine Gölgün, ablaları ve ağabeyleri sayesinde çok güzel bir gün geçirdiklerini anlatarak, onlarla şarkılar söylediklerini, dans ettiklerini, oyunlar oynadıklarını belirtti.

Gölgün, "Büyüdüğümde üniversiteli olacağım, buradaki ağabey ve ablalarım gibi köy okullarına gideceğim ve çocukları mutlu edeceğim." dedi.

Esma Gölgün ise okullarının bu proje sayesinde daha güzel hale geldiğini, bu süreçte eğlenceli aktivitelere katıldıklarını ifade ederek, yüzlerini güldüren üniversite öğrencilerine teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye terörle mücadele konusunda dünyanın en güçlü ülkesidir

2025-03-01 20:52 - Siyaset

Türkiye Diyanet Vakfı, Gazze'ye 52 tır insani yardım malzemesi gönderdi

2025-03-01 00:52 - İslam-Hayat - Şevval 1446

28 Şubat döneminde yaşananlar Anadolu Ajansı arşivlerinde

2025-02-28 13:07 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Bankalarda unutulan yaklaşık 507 milyon lira 2024'te TMSF'ye aktarıldı

2025-03-01 12:08 - Ekonomi

YSK, illerin milletvekili sayılarını belirledi

2025-02-26 04:35 - Siyaset

Kasımpaşa ile 3-3 berabere kalan Galatasaray, zirve yarışında yara aldı

2025-03-02 19:12 - Spor

Dünyanın dört bir yanından Müslümanlar, Ramazan ayının ilk gün iftarını yaptı

2025-03-02 10:53 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Yurt genelinde soğuk hava etkili oluyor

2025-02-25 10:22 - Çevre-Hayat

Samsun'da Ramazan Sokağı kuruldu

2025-03-02 18:23 - Magazin

Sanayi sektörü ekonomik büyümeye tekrar katkı vermeye başladı

2025-02-28 16:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kars'ta kar ve sağanak etkili oldu

17:28 - Çevre-Hayat

Kayseri'de kırsaldaki ilkokul öğrencileri, liseli ablalarıyla eğlenceli vakit geçirdi

17:17 - Çevre-Hayat

Boşnak sporcu, bir hastaya yardım toplamak için koşarak ve bisiklet sürerek İstanbul'a ulaşacak

15:17 - Çevre-Hayat

Çorum'da öğrenciler, hikaye kahramanlarının kostümlerini giyip kitap okudu

15:02 - Çevre-Hayat

Gölardı Doğal Hayatı Koruma Sahası ve Miliç Lagünü doğa turizminde gelecek vadediyor

14:58 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Lider Galatasaray, Eyüpspor'a konuk olacak

09:18 - Spor

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 47 zanlı daha yakalandı

08:27 - Gündem

Ağrı'da sağanak nedeniyle Badişan Deresi taştı

08:22 - Gündem

Ekvador'da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde 20 kişi yaralandı

08:18 - Dünya

Fed'in raporuna göre küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

08:07 - Ekonomi