?>

UNICEF'ten Arakanlı çocuklar için acil yardım çağrısı

UNICEF, acil fon sağlanamaması durumunda Bangladeş'e sığınan Arakanlı çocuklara hayat kurtarıcı yardımların yapılamayacağı uyarısı yaptı.

Genel - 7 yıl önce

CENEVRE

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), acil fon sağlanamaması durumunda Myanmar'daki "korkunç" şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı çocuklara "hayat kurtarıcı yardım" ve "koruma hizmetlerinin" verilemeyeceği uyarısında bulundu.

UNICEF sözcülerinden Marixie Mercado, BM Cenevre Ofisi'nde yaptığı açıklamada, ekim başında UNICEF olarak Arakanlı çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için 76,1 milyon dolarlık acil insani yardım çağrısında bulunduklarını hatırlattı.

Söz konusu fonun şimdiye kadar sadece yüzde 7'sinin karşılanabildiğine dikkat çeken Mercado, uluslararası toplumdan destek istedi.

Sözcü Mercado, 25 Ağustos'tan bu yana Arakan eyaletinde yaşanan şiddet olayları nedeniyle Bangladeş'e sığınan 582 bin Müslüman'ın yüzde 60'tan fazlasının çocuklardan oluştuğuna işaret etti.

UNICEF'in talep ettiği fonun karşılanmaması durumunda, bundan en çok çocukların etkileneceğini vurgulayan Mercado, 180 su dağıtım noktasına ilaveten inşa etmeyi planladıkları ve 350 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacak olan bin 400 su dağıtım noktası projesini iptal etmek zorunda kalacaklarını belirtti.

Mercado, ayrıca 40 bin kişiye günlük temiz su dağıtımını kasım sonunda sonlandırmak zorunda kalacakları, 80 bin çocuğun temel sağlık hizmetlerinden mahrum olacağı, 250 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak 12 bin tuvaletin kurulamayacağı ve kampa yeni gelen yaklaşık 100 bin çocuğa kızamık ve çocuk felci aşısının yapılamayacağı uyarısında bulundu.

Arakanlı çocukların zaten büyük bir zulümle karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Mercado, bu çocukların acilen hayat kurtarıcı barınak, yiyecek, temiz su, aşı ve diğer koruyucu hizmetlere ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Cenevre'de Arakan'a yardım konferansı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke de Uluslararası Göç Örgütü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Avrupa Birliği ve Kuveyt'in ev sahipliğinde 23 Ekim'de Arakan için yardım konferansı düzenleneceğini bildirdi.

BM, Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve fanatik Budistlerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için de 434 milyon dolarlık acil fona ihtiyaç duyulduğunu açıklamıştı.

Laerke, bu fonun şimdiye kadar sadece yüzde 24'ünün karşılandığını sözlerine ekledi.

.

Haftanın Öne Çıkanları

'Yurtta Sulh diyen helikopterler inecek'

2017-10-14 00:12 - Gündem

Seyir halindeki araçta yangın çıktı

2017-10-16 19:52 - Asayiş

Kadın Girişimci Yönetici Okulu, Manisa mezunlarını verdi

2017-10-17 18:50 - Ekonomi

Bütçede en büyük pay yine eğitime ayrıldı

2017-10-16 14:52 - Ekonomi

Esed'in köylerini yıktığı Türkmenler yardım bekliyor

2017-10-11 15:12 - Dünya

Belçika'daki PKK kararına savcılıktan itiraz

2017-10-11 17:22 - Dünya

Kamuya 3 bin 251 personel alınacak

2017-10-16 17:07 - Gündem

Üsküdar’da ayağı takılan genç kız denize düştü

2017-10-12 02:22 - Asayiş

'Suriyeli anne ve bebeğinin öldürülmesi' iddianamesi kabul edildi

2017-10-12 14:32 - Gündem

WhatsApp çok ciddi açık verdi! - Teknoloji Haberleri

2017-10-11 18:07 - Medya

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya