?>

'Umuda yolculuk'ta kullanılan tekneler otoparkı doldurdu

Yeni bir hayata kavuşmak için tüm risklere rağmen yasa dışı yollarla denizden Yunanistan'a geçmeye çalışan düzensiz göçmenlerin kullandığı ve yakalanmalarının ardından el konulan deniz araçları, Muğla'da trafik otoparkında tutuluyor.

Gündem - 5 yıl önce

Mugla

Muğla'nın Yalıkavak Mahallesi'nde yaklaşık 6 yıl önce kara taşıtlarının kullanması için açılan trafik otoparkı, yasa dışı geçişlerde kullanılan deniz araçlarına da ev sahipliği yapan yer haline geldi.

Otoparkta, binlerce motosiklet, otomobil ve diğer büyük araçların yanı sıra 350 deniz aracı da bulunuyor.

Otopark, aralarında jet-ski, lastik bot, lüks motor yatlar ve teknelerin de olduğu deniz araçlarıyla anılır hale geldi.

Otoparkta bulunan teknelerde ve düzensiz göçmenlerin taşındığı minibüslerdeki can yelekleri ile ayakkabılar dikkati çekiyor.

"Tekne otoparkı haline geldik"

Otoparkın kurucularından İlhami Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otoparkı trafikte yakalanan, kaza yapan ya da icra dairesinin yakaladığı ve suça karışan araçlarının yedieminliğini yapma amacıyla kurduklarını söyledi.

Otoparkta son yıllarda tekne yoğunluğunun oluştuğunu ifade eden Karadağ, "Özellikle göçmen kaçakçılığının yoğunlaşmasıyla, trafik otoparkı olmaktan çıkıp, tekne otoparkı haline geldik.

Alanda araçlar kadar tekne olmaya başladı hatta motosikletleri hariç tutarsak araçtan daha fazla tekne var." dedi.

"Tekne kayıtlarını ve şasi numaralarını siliyorlar"

Karadağ, şunları kaydetti:

"Bunların diğer motorlu araçlar gibi satılıp bir an evvel buradan çıkması lazım ki alan boşalsın. Eğer bu tempoyla devam edersek, iki yıl sonra otoparka araç da, tekne de alamayacağız.

Göçmen kaçakçılarının tekne kayıtlarını, motor ve şasi numaralarını silmesi işlem yapılmasını zorluyor. Biz satılabilecek tekneleri tespit edip Milli Emlak'a liste veriyoruz ve onlar da bu liste üzerinde çalışıyor.

İnşallah bu konuda mesafe katederiz. Yakalanan tekneler arasında çok lüks olanlar da var. Deniz taşıtları denizde olmadığı sürede karada deformasyona uğruyor.

Otoparkımızda fiyatları 15 bin ile 200 bin lira arasında değişen tekneler var. Normal değeri 350 bin avro olan bir tekne de var."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Orta Doğu'ya 14 bin asker gönderileceği iddiası Washington'u karıştırdı

2019-12-06 01:42 - Dünya

Bahçesaray'ın satranç taşı ustası Ali Yaba

2019-12-06 17:12 - Çevre-Hayat

Bakan Dönmez: Maden kazalarında yüzde 58'lik bir düşüş sağladık

2019-12-04 18:37 - Gündem

Van ve Batman'da 4 belediyeye görevlendirme

2019-12-07 14:12 - Gündem

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev parlamentoyu feshetti

2019-12-05 19:28 - Gündem

Borussia Mönchengladbach Bayern Münih'i son dakika golüyle devirdi

2019-12-07 23:32 - Gündem

Hindistan'da Babri Camisi kararına ilk itiraz dilekçesi verildi

2019-12-02 18:17 - Dünya

Amanoslar'da EYP patlaması sonucu 2 asker yaralandı

2019-12-06 16:02 - Gündem

NATO liderleri ittifakın 70. yılında Londra'da toplanıyor

2019-12-03 12:37 - Dünya

Tüm kanserlerin yüzde 20'sini sindirim sistemi kanserleri oluşturuyor

2019-12-06 21:59 - Genel

İlgili Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beşiktaş'taki kaçak yapılar için harekete geçti

18:33 - Gündem

Denizli'de öğrencileri taşıyan servis midibüsü devrildi, 2 ölü, 26 yaralı

18:29 - Gündem

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya-ABD görüşmesi bizim için sürpriz oldu

18:28 - Gündem

İstanbul'da Türk Devletleri Parlamentoları Dışişleri Komisyonları Toplantısı yapıldı

17:42 - Gündem

Yurdun bazı kesimleri için fırtına ve kuvvetli kar uyarısı

17:38 - Gündem

Günün Manşetleri

İslamabad'daki F-8 kavşağına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adı verildi

19:03 - Dünya

TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, çalışma takvimini belir

18:52 - Siyaset

İsrail ordusunun Suriye'de işgal ettiği bölgede 7 askeri nokta inşa ettiği ortaya çıktı

18:38 - Dünya

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beşiktaş'taki kaçak yapılar için harekete geçti

18:33 - Gündem

Denizli'de öğrencileri taşıyan servis midibüsü devrildi, 2 ölü, 26 yaralı

18:29 - Gündem