?>

'Umuda yolculuk' 4 ay sonra artış gösterdi

Yasa dışı yollardan, daha iyi bir yaşam ümidiyle Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmenlerin "umuda yolculuk"ları, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki "Geri Kabul Anlaşması"nın yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilk kez bir önceki aya göre arttı.

Dünya - 9 yıl önce

Yasa dışı yollardan, daha iyi bir yaşam ümidiyle Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmenlerin "umuda yolculuk"ları, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki "Geri Kabul Anlaşması"nın yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilk kez bir önceki aya göre arttı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin Yunan adalarına geçmeye çalışırken yakaladığı göçmen sayısı bir önceki aya göre yüzde 44 artış gösterdi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, iç savaş, ekonomik ve siyasi istikrarsızlıklar gibi sebeplerle ülkelerini terk ederek daha iyi yaşam ümidiyle Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmenlerin umuda yolculukları büyük oranda azalsa da devam ediyor.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında 18 Mart'ta Brüksel'de imzalanan düzensiz göçün önlenmesi, insan kaçakçılığıyla mücadele ve ölümlerin sona ermesi amacıyla imzalanan anlaşmanın ardından bir dönem çok yoğunlaşan yasa dışı göç, alınan önlemlerle son 4 aylık süreçte bir hayli geriledi. Öyle ki bu sayı haziranda son 1,5 yılın en az seviyesine gerileyerek 538'e kadar düştü. Temmuzda ise bu sayı geçen aya göre yüzde 44 artarak 779 oldu.

Anlaşma sonrası ilk kez arttı

Geçen yıl zirveye ulaşan, bu yılın ilk 3 ayında da artış gösteren umuda yolculuk, Geri Kabul Anlaşması'nın ardından her ay bir önceki aya göre geriledi.

Anlaşma sonrasında yaklaşık yüzde 90 azalan umuda yolculuk, 4 ay boyunca bir önceki aya göre gerilirken ilk kez temmuzda bu oran tersine döndü. Ocak ayında 5 bin 506, şubatta 8 bin 747, martta 8 bin 530, nisanda bin 717, mayısta bin 109, haziranda ise 538 göçmen yakalanırken temmuzda bu sayı 779 oldu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin Ege Denizi ve Akdeniz'de yakaladığı göçmen sayısı, haziran ayına göre yüzde 44 artmış oldu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Değişik bir heyecan, garip bir hüzün... Raşit Anaral'dan!

2016-08-01 03:36 - Özel Haber

Darbeci Amiral Demirhan: 'Emirleri uyguladım'

2016-07-26 17:27 - Gündem

TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası İngiltere’yi büyüledi

2016-07-29 15:02 - Kültür Sanat

Ankara’yı kendi çöpü aydınlatıyor

2016-08-01 16:47 - Çevre-Hayat

Sağlıklı ve formda yaz için 10 altın öneri!

2016-07-27 13:07 - Sağlık

Ömer Onan’dan Aziz Yıldırım’a teşekkür

2016-07-28 14:15 - Spor

Vildan’dan haber yok: Gözü yaşlı aile kızlarını kaçıranlara seslendi

2016-07-28 22:49 - Asayiş

Batuhan Yaşar: 'YAŞ’ta FETÖ’nün B takımını getireceklerdi'

2016-07-27 20:17 - Siyaset

Tarla kavgasında baba ile oğlu öldürüldü

2016-07-27 18:36 - Asayiş

FETÖ'nün darbe girişimini 'Son Darbe'de anlattı

2016-07-31 19:52 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

İslamabad'daki F-8 kavşağına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adı verildi

19:03 - Dünya

İsrail ordusunun Suriye'de işgal ettiği bölgede 7 askeri nokta inşa ettiği ortaya çıktı

18:38 - Dünya

İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'te UNRWA okullarına baskın düzenledi

18:22 - Dünya

BM: KDC'nin doğusundaki durum, çatışmalar nedeniyle "keskin biçimde" kötüye gidiyor

17:32 - Dünya

Güney Koreli aktris Kim'in ölümü, ülkede ünlülere yapılan eleştiri ve baskıları gündeme getirdi

17:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İslamabad'daki F-8 kavşağına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adı verildi

19:03 - Dünya

TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, çalışma takvimini belir

18:52 - Siyaset

İsrail ordusunun Suriye'de işgal ettiği bölgede 7 askeri nokta inşa ettiği ortaya çıktı

18:38 - Dünya

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beşiktaş'taki kaçak yapılar için harekete geçti

18:33 - Gündem

Denizli'de öğrencileri taşıyan servis midibüsü devrildi, 2 ölü, 26 yaralı

18:29 - Gündem