Uluslararası İlaç Üreticileri ve Dernekleri Federasyonu’ndan Kovid-19/ koronavirüs tedavisi açıklaması

Uluslararası İlaç Üreticileri ve Dernekleri Federasyonu Genel Direktörü Cueni, Kovid-19 tedavisi üzerindeki verilere ilişkin “Tedavi çalışmalarının 77'sinin Kovid-19'a yönelik değiştirilmiş, 68’nin yeni ilaç tedavisi olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Sağlık - 4 yıl önce

İstanbul

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’nin (AIFD) de üyesi olduğu IFPMA, yeni tip koronavirüs’e (Kovid-19) karşı geliştirilen yeni ve endikasyon dışı kullanılan tedaviler ile söz konusu tedaviler için üretim ve tedarik zincirlerine ilişkin zorluklar üzerine sanal ortamda yayınlanan bir basın toplantısı düzenledi.

IFPMA üyesi şirketler arasında yer alan AstraZeneca, CSL, Pfizer, Merck, Takeda ve Sandoz yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda koronavirüs salgınına yönelik geliştirilen yeni tedavilerin yanı sıra endikasyon dışı ilaç kullanımı ile üretim, tedarik zinciri gibi konularda yapılan hazırlıklara ilişkin görüşler paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Uluslararası İlaç Üreticileri ve Dernekleri Federasyonu (IFPMA) Genel Direktörü Thomas Cueni, biyofarmasötik endüstrisinin Ar-Ge laboratuvarlarından çıkan en umut verici tedavilerin çoğunun, başarılı ve paha biçilmez ve yenilikçi bir biyofarmasötik ekosistemin ürünü olduğunu söyledi.

Cueni, Kovid-19 krizinin çözümünde kamu yararına ortaklık üzerine inşa edilmiş yeni bir modus operandi (bir kimsenin çalışma yöntemi veya alışkanlığını tanımlaması) gerektiğini ifade etti.

Güvenli ve etkili tedavilere herkesin erişebilmesi için çözümler bulmak amacıyla yönetim kurulundaki diğer ilgili organlarla eşit şartlarda ve ortak bir temel üzerinde nerede, kiminle olursa olsun çalıştıklarını kaydeden Cueni, hedefe ancak birlikte yol alınırsa ulaşılacağını aktardı.

Cueni, rekabetçi ilaç firmalarının rakipleri ile bir araya geldiğine işaret ederek, “Ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarına en derin saygımızı sunmalıyız. Bugün Kovid-19 tedavilerine odaklanmamızın nedeni son birkaç hafta içinde çok fazla aşılar üzerine çalışmaların yoğunlaşması. Üç ay öncesine kadar bazı tedavilerle başlamamız için Kovid-19 belirtilerinden olan öksürüğün bile etkili olacağını bilmiyorduk.” değerlendirmesinde bulundu.

"Başarısızlığa uğramış ilaç çalışmaları Kovid-19'a karşı ilaç bulmada etkili olacaktır

İlaç endüstrisinin Kovid-19'da odak noktasının olağan iş ve kardan ziyade kalbinde olması gerektiğine dikkati çeken Thomas Cueni, “Toplumlara ne borçlu olduğumuzun bilincindeyiz ve ortaya koyduğumuz terapiler herkes için uygun fiyatlı olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Cueni, ilaç şirketlerinin halihazırda onaylanmış ilaçların edinme yollarına odaklandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Daha önce başarısızlığa uğramış ilaç çalışmaları Kovid-19'a karşı ilaç bulmada etkili olacaktır. Bu tür ilaçların inovasyon ekosisteminde zengin bir edinme yolu mevcut olabilir. Kovid-19 tedavisi üzerindeki verileri kontrol ettiğimizde, tedavi çalışmalarının 77'sinin Kovid-19'a yönelik değiştirilmiş olduğunu, 68’nin yeni ilaç tedavisi olduğunu söyleyebilirim. Birçoğu hala başlangıç aşamasındadır ancak 25'ten fazla klinik çalışma devam etmektedir.

Bunun hepimiz için gerçekten iyi bir haber olduğunu düşünüyorum çünkü bunu daha geç değil, daha erken yapacağız. Kovid-19'un yayılımını engellemede ve tedavisinde ilk başarıyı göreceğiz. Dünyada acil bir durum haline gelen, her ülkede oldukça yaygın sorun olan koruyucu ekipmanların sınır ötesi geçişlerinde bile sorunlar meydana gelebiliyor. Tıbbi ürünler ve ilaçlar için sınırların açık olmasının önemini vurguluyoruz. Düzenleyici kurumlara, uluslararası kurumlara baktığımızda olağanüstü bir iş birliği görüyoruz.”

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya hatırlattı: Atatürk bundan tam 100 yıl önce Lenin'e mektup gönderdi

2020-04-26 20:47 - Özel Haber

Lübnan'daki gösterilerde ilk belirlemelere göre 10 kişi yaralandı

2020-04-28 14:22 - Dünya

Gıda sanayisi için yerli iki patates çeşidi geliştirildi

2020-04-30 15:42 - Gündem

Barajda izinsiz balıklandırma yapan ABD uyruklu kişiye 10 bin lira ceza verildi

2020-04-29 17:32 - Gündem

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: Huzurevlerimiz için yeni önlemler devreye aldık

2020-04-26 16:18 - Siyaset

Ekvador'da son 24 saatte Kovid-19/ koronavirüsten 208 kişi öldü

2020-04-29 03:02 - Dünya

Bal kestaneden mi, kekikten mi bilinecek

2020-04-28 15:26 - Ekonomi

İçişleri Bakanlığından 'Atatürk'ün resmi yok' iddialara yalanlama

2020-04-25 00:57 - Gündem

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-04-28 02:57 - Gündem

Ticaret Bakanlığı, TOBB ve Facebook'tan KOBİ'lere yönelik dijital iş birliği

2020-04-28 16:12 - Medya

İlgili Haberler

Elektronik sigara baş boyun kanseri riskini artırıyor

11:13 - Sağlık

Diyarbakır'da nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenciyi öğretmeni Heimlich manevrasıyla kurtardı

22:03 - Sağlık

DSÖ: Lübnan'daki elektronik cihaz patlamaları sağlık sisteminde ciddi bozulmaya neden oldu

18:47 - Sağlık

"Küpe" tasarımlı işitme cihazı estetik görünümüyle kişilere özgüven sağlıyor

12:03 - Sağlık

İşlevini yerine getiremeyen beyin hücreleri, obezite ve diyabete yol açabiliyor

11:53 - Sağlık

Günün Manşetleri

Van'ın yüksek kesimlerine kar yağdı

11:42 - Gündem

Galatasaray, Kadıköy'de son 7 sezonda sadece 1 kez mağlup oldu

11:38 - Spor

Kripto para piyasası odağına ABD seçimlerini aldı

11:33 - Ekonomi

Beyaz Saray'dan, İsrail'e desteğin süreceği mesajı

11:28 - Dünya

Türk Dünyası Ortak Alfabe Komisyonu, Ortak Türk Alfabesi ile ilgili bildiri yayımladı

11:23 - Dünya