?>

“Uluslararası diplomalarla mühendisler yetiştiriyoruz”

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sümer Şahin 22 Anabilim Dalında Kaliteli Eğitim Vermeye Devam ettiklerini söyleyerek, “Uluslararası diplomalarla mühendisler yetiştiriyoruz” dedi.

Eğitim - 8 yıl önce

YDÜ’nün Kültürel bir zenginlikte önemli bir konumda kurulduğunu Mühendislik Fakültesi ile de uluslararası saygınlığı hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Sümer Şahin, “Fakültemiz, seçkin eğitim kadrosu ile kaliteli eğitim vermeye ve dünyada sadece 28 üniversitede bulunan süper bilgisayarla bilimsel araştırmalar yapmaya devam ediyor. 30’dan fazla eğitim ve uygulama laboratuvarları ve 4 Araştırma Merkezi ile uluslararası standartlarda kaliteli eğitim veriyoruz ve fakülte öğretim üyelerinin ortalama en az beş makalesi SCI dergilerinde yayınlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Yakın Doğu, Orta Asya kıtasında öncü ve lider konumda olan, uluslararası kültürlerin kesiştiği fakültede, öğrencilerin %40’nın ve öğretim üyelerinin ’sinin yabancı ülkelerden geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Sümer Şahin, “Fakültede verilen kaliteli eğitimin sonucunda alınan diplomaların uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu belirterek şunları söyledi, “Diplomalarımız, Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK), Dünya Üniversiteler Birliği (IAU), Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA). İslâm Dünyası Üniversiteler Federasyonu (FUWI) ve aynı zamanda Uluslararası Mühendislik Egitimi Kurumu olan IGIP tarafından akredite edilmekte ve tanınmaktadır.”

Köklü bir geçmişi olan fakülte mezunlarının dünyanın bir çok ülkesinde başta Ana Vatan Türkiye olmak üzere ABD, Japonya, Almanya, Çin; ve yine Avrupa, Asya ve Afrikanın bir çok seçkin kurum ve kuruluşlarında etkili ve yetki taşıyan konumlarda başarıyla görev yaptığını dile getiren Prof. Dr. Şahin, “Bugün öğrencimiz olan gençlerimizin, yarın alanlarında tam donanımlı evrensel ve etik değerlere saygılı birer birey olarak toplumda yerlerini alacaklarından hiç kuşkumuz yoktur. Fakültemizi tercih eden öğrencilerimiz nitelikli eğitim, araştırma ile sosyal etkinliklerinden yararlanarak evrensel değerleri kazanmanın haklı gururunu yaşayacaklardır” dedi.

“Sayılı üniversitelerde bulunan süper bilgisayar ile bilimsel araştırmalar yapılıyor”

Sümer Şahin, mühendislik eğitimi ve bilimsel araştırmaların birbirinden ayrılamaz bir ikili olduğunu ifade ederek, fakültede dünya standartlarına uygun eğitim ve araştırma amaçlı çok sayıda çeşitli laboratuvarların bulunduğunu ve dünyada sadece 28 üniversitede bulunan 12 Teraflops işlem hızı ve toplam 42 TB kapasiteli süper bilgisayarın fakültede eğitim ve araştırma amaçlı kullanıldığını vurguladı. Şahin, “Fakültenin, bilimsel çalışmaları ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğü aracılığıyla dünyanın önde gelen çeşitli üniversiteleriyle imzalamış olduğu işbirliği anlaşmalarına paralel olarak yürüttüliyor. Mühendislik fakültesi, Fakülte öğretim üyelerinin her ay ortalama en az 5 makalesi SCI dergilerinde yayınlanıyor” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Şahin, fakülte bünyesinde bulunan İngilizce ve Türkçe bölümler hakkında da bilgi verdi. Şahin, “Mühendislik Fakültemiz, İngilizce Eğitim Veren; Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği, Biyomühendislik, Malzeme Bilimleri ve Nano Teknoloji Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği Bölümleri ve Türkçe Eğitim veren; Elektrik Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Mekatronik Mühendsiliği Bölümleriyle 22 farklı Anabilim Dalında seçkin kadrosuyla eğitim veren tek fakültedir” diye konuştu.

Ön Lisans programları yürütülüyor

Prof. Dr. Sümer Şahin, fakülte de ön lisans (2 yıllık) programı olarak, Elektrik-Elektronik Teknolojileri , Otomotiv Teknolojileri, Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi, Bilgisayar Programcılığı ve İnşaat Teknolojisi (3 yıllık) program olarak Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama ve Yüksek Tekniker Programı; Elektrik Elektronik Teknolojileri Yüksek Tekniker Programı, İnşaat ve Teknik Çizim Teknolojileri Yüksek Tekniker Programları yürütüldüğünü de anlattı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gülüş estetiğinde son yöntemler

2017-02-28 20:42 - Sağlık

Fotoğrafçı Onur Ercoşkun, dünyaca ünlü fotoğrafçımız Ara Güler'le buluştu

2017-02-24 21:47 - Kültür Sanat

Hayatta kalan sürgünü yaşamış tek Osmanlı’nın belgeseli çekildi

2017-03-01 16:02 - Kültür Sanat

Üç yaşındaki çocuk tedavi olmazsa ölecek

2017-02-28 15:32 - Sağlık

Türkiye'den organ nakli konusunda Gürcistan'a destek

2017-03-03 15:22 - Sağlık

'Azerbaycan'a kim yan bakarsa Türkiye sessiz kalamaz'

2017-02-26 17:22 - Gündem

'550 milletvekili var. Niye 600'e çıkarıyorsun?'

2017-02-25 21:47 - Gündem

'Adil Öksüz'ün Londra'da olabileceği' iddiası sosyal medyayı da salladı

2017-03-01 19:12 - Medya

BM'den İsrail yargısına tepki

2017-02-24 19:22 - Dünya

20 yıllık izler ‘Ototelik’ sergisinde

2017-02-27 14:52 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Bazı illerde olumsuz hava şartları sebebiyle eğitime ara verildi

20:27 - Eğitim

Bakan Tekin: Eğitimde kalite ve erişim konularında önemli adımlar atmayı hedefliyoruz

19:38 - Eğitim

Muş'ta olumsuz hava şartları sebebiyle eğitime ara verildi

15:57 - Eğitim

Bazı illerde kar yağışı dolayısıyla okullar tatil edildi

20:45 - Eğitim

5 ilin bazı ilçelerinde kar sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi

00:43 - Eğitim

Günün Manşetleri

İsrail Başbakanı Netanyahu: Trump yönetimiyle tarihi bir fırsat yakaladık

22:27 - Dünya

Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi hata yapmadı

21:58 - Spor

İsrail’in Gazze katliamındaki gerçek bilançosu -Hasan Enes Karahan, Moskova'dan yazdı-

21:41 - En Son Yazılar

Ukrayna, Çin'den barış için "kritik rol" oynamasını bekliyor

21:28 - Dünya

Berlin'de yaklaşık 35 bin kişi aşırı sağa karşı gösteri düzenledi

21:22 - Dünya