?>

Uluslararası Buz Hokeyi Dostluk Turnuvası, İstanbul'da gerçekleştirildi

Rusya Buz Hokeyi Federasyonu ve Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunun himayesindeki Uluslararası Buz Hokeyi Dostluk Turnuvası gerçekleştirildi.

Spor - 5 ay önce

İstanbul

Zeytinburnu Buz Adası'nda yapılan organizasyonda Rusya'dan SKA-1946 ekibi ile Türkiye'den İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Zeytinburnu Belediyespor ve Buzadam takımları yer aldı.

İstanbul'da ilk kez organize edilen 3'e 3 formatındaki turnuvada bütün takımlar birbirleriyle karşı karşıya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1, Zeytinburnu Belediyespor'u 2-1 ve Buzadam'ı 4-1 mağlup eden Rus ekibi SKA-1946, turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Rusya Buz Hokeyi Federasyonu ile Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu arasında daha önce imzalanan anlaşma doğrultusunda iki ülke federasyonları, buz hokeyinin gelişmesi için iş birliği anlaşmasına gitmişti.

Antrenör gelişim programı dahilinde Milli takım antrenörü Yavuz Karakoç, Rusya Milli Takımı'nda da yardımcı antrenör olarak göreve başladı.

SKA-1946'nın başantrenörü German Titov ile Rusya Milli Takımı Yardımcı Antrenörü ve Türkiye Milli Takımlar yardımcı antrenörü Yavuz Karakoç, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Titov: "Her şeyin iyi ve ileriye gideceğini düşünüyoruz"

İstanbul'a ilk kez geldiğini söyleyen German Titov, Türkiye'ye geldiği için mutlu olduğunu belirterek "Bu kadar güzel olacağını hiç beklemiyordum. Bizi Boğaz'a götürdüler. İnanılmaz güzel bir şehir ve inanılmaz güzel bir ülke. Burada her şeyin iyi ve ileriye gideceğini düşünüyoruz. Türkiye'deki arkadaşlarımıza bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz ki buz hokeyi Türkiye'de futbol ve basketbol kadar popüler olsun." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin üst seviyeye çıkacağına emin olduğunu vurgulayan Titov, şöyle devam etti:

"Bunu toplantılarda da konuştuk. 25-30 sene önce Almanya'da veya İsviçre'de buz hokeyi yoktu. Ama şu anda onların oyuncuları ABD'nin, Kanada'nın ve Avrupa'nın önde gelen ülkelerinde forma giyiyor. Türkiye, bu ülkelerden çok daha potansiyelli. Buradaki turnuva için de çok heyecanlıyım. Çünkü Türk sporcuları çok merak ediyorum. Gelişme konusunda herkese bol şans diliyorum."

Karakoç: "Şu anda güzel bir ortamdayız ve inşallah devamı gelir"

Yavuz Karakoç ise bu tarz turnuvaların daha da fazla olmasını istediğini belirterek şöyle konuştu:

"Rusya'nın en iyi takımının buraya gelmesi bizim için muazzam bir durum. Onlar da çok şaşırıyor. Dün bir arkadaş '2-3 sene önce İstanbul'a gelip hokey oynayacaksın deseler gülerdim.' dedi. Ben de kendisine '2-3 sene önce sen Rusya'da çalışacaksın deselerdi ben de gülerdim.' dedim. Şu anda güzel bir ortamdayız ve inşallah devamı gelir. Daha da üst seviyeye gelmemiz için bizi destekleyeceklerini söylediler. Biz de onların bize kattıklarıyla çalışmalarımızı geliştiririz diye umut ediyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa futbolunda "büyük maç" haftası

2024-10-25 13:32 - Spor

ABD Savunma Bakanı Austin, Ukrayna'da

2024-10-21 15:37 - Dünya

Derinkuyu Yeraltı Şehri’nde 5 bin yıllık kenevir izleri -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

2024-10-24 21:02 - En Son Yazılar

Gazze'de İsrail saldırının ardından 5 gün enkaz altında kalan Filistinli kadın kurtarıldı

2024-10-21 22:28 - Dünya

Devlet korumasındaki kızlar Türkiye Ragbi Şampiyonluğu için mücadele edecek

2024-10-21 13:57 - Spor

Yargıtay üyesi Celal Albay, YSK üyeliğine seçildi

2024-10-21 16:15 - Gündem

Dünya Bankasından Türkiye'deki 4 projeye 1,9 milyar dolarlık finansman

2024-10-23 09:18 - Ekonomi

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Serkan Nazlier'i etkisiz hale getirdi

2024-10-24 15:38 - Gündem

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, 2025'te enflasyon hedefine ulaşacaklarını söyledi

2024-10-22 19:22 - Ekonomi

Aort yırtığı 10 saat süren hibrit ameliyatla tedavi edildi

2024-10-25 13:12 - Sağlık

İlgili Haberler

Göztepe, ligin ilk devresindeki performansını arıyor

11:03 - Spor

Philadelphia 76ers'ta Adem Bona'nın 'double-double'ı galibiyet için yeterli olmadı

10:02 - Spor

Ancelotti, Arda Güler'in oyunundan memnun

03:28 - Spor

Derbide Beşiktaş'a 2-1 yenilen Galatasaray, namağlup ünvanını kaybetti

23:57 - Spor

Beşiktaş, Galatasaray'ın yenilmezlik serisine son verdi

23:34 - Spor

Günün Manşetleri

Göztepe, ligin ilk devresindeki performansını arıyor

11:03 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İnsanlarımızı kutuplaştırmaya çalışan her türlü gayretin karşısında olacağız

10:59 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç: Bu bayram Terörsüz Türkiye'ye adım attığımız bir bayram olsun

10:38 - Siyaset

Türkiye ile KKTC arasında imzalanan milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı

10:23 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 hükümlünün cezasını kaldırdı

10:18 - Siyaset