?>

Uludağ Ekonomi Zirvesi

- Danone Türkiye Genel Müdürü Çuhadaroğlu: - "Dünya nüfusunun 2050 yılında 10 milyar olacağı öngörülüyor. Bu nüfusa ne gıda ne de doğal kaynaklar yeter. Gıda ve doğal kaynakların korunması için devletlerin mücadelesi yetmez" - Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Molinas: - "Şirketler sadece hissedarları için değil aynı zamanda tüketici için, doğa için, toplumlar için de değer yaratmalı" - Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Okyay: - "Toplumun dönüşümü adına bir çok projeye el attık."

Ekonomi - 8 yıl önce

BURSA (AA) - Danone Türkiye Genel Müdürü Gamze Çuhadaroğlu, 2050 yılında 10 milyar olması öngörülen dünya nüfusuna ne gıda ne de doğal kaynakların yeteceğini vurgulayarak, "Gıda ve doğal kaynakların korunması için devletlerin mücadelesinin yetmeyecek. Biz şirketler olarak ciddi bir adım atmak zorundayız." dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde düzenlenen "İyi Şirket ve Y Kuşağında Liderlik" konulu oturumun moderatörlüğünü yapan Çuhadaroğlu, dünya nüfusunun 2050 yılında 10 milyar olacağının öngörüldüğünü belirterek, bu nüfusa ne gıda ne de doğal kaynakların yeteceğini vurguladı. Gıda ve doğal kaynakların korunması için devletlerin mücadelesinin yetmeyeceğini öne süren Çuhadaroğlu, "Biz şirketler olarak ciddi bir adım atmak zorundayız" dedi.

300 bin tüketiciyle yapılan bir araştırmaya değinen Çuhadaroğlu, "Araştırmada tüketiciler şunu söylüyor: 'Bu markaların, şirketlerin yüzde 75'i iyilikle ilgili bir şey yapmıyorlar. Ortadan kaybolsalar da umurumda olmayacak.' Yüzde 40'ı da diyor ki; 'Sadece bir kaçı yapıyor.' Böyle düşünülüyor markalar ve şirketler hakkında." diye konuştu.

Şirketlerin finans ve karlılık gibi önemsedikleri konular olduğuna işaret eden Çuhadaroğlu, ancak şirketlerin toplumu ve gezegeni bir arada tutacak bir ulvi amaç için de çalışması gerektiğini, bunu yapan şirketlerin de "iyi şirket" olarak tanımlandığını vurguladı.

- "Genç neslin potansiyelini kullanmamız gerekiyor"

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, iyi bir dünya için iyi bir şirket olmak gerektiğine işaret etti.

"Şirketler sadece hissedarları için değil aynı zamanda tüketici için, doğa için, toplumlar için de değer yaratmalı." diyen Molinas, "Genç neslin potansiyelini kullanmamız gerekiyor, bunu kaybedemeyiz. O nedenle Coca-Cola olarak gençlerin sesini dinleyerek birbirimizden öğreniyor ve toplumsal etkimizi derinleştiriyoruz. Bunun için gençlerle etkileşime geçmemizi sağlayacak platformlar oluşturmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Genç kuşağın potansiyelini kullanmak için gençlere yönelik platformlar, sosyal projeler oluşturmaya devam edeceklerini aktaran Molinas, "Y Kuşağının Sesi Platformu" ve "Global Shapers" ile yapılan iş birliğinin de kendileri için oldukça değerli olduğunu kaydetti.

- "Toplumun dönüşümü adına bir çok projeye el attık"

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, firma olarak insan odaklı bir felsefe belirlediklerini bildirdi.

Hayata pozitif katkı yapma; sosyal etki oluşturma ve vatandaşın yaşamına dokunma ve insanların hayatlarını iyileştirmeyi amaçlayan şirketlerden biri olmayı tercih ettiklerini belirten Okyay, "Bugün bir çok alanda özü sözü bir olan şirket olma anlamında çalışmalarımızı sürdürdük. Bütün şirketlerin aslında sosyal farkındalığa sahip olmaları gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

İnsanı merkeze koyarak aslında kapitalizmin yeniden yorumlanmasına da bir şekilde meydan okuyacak, içinde bulunduğumuz sistem değişikliğine de katkı yapacak işlere de biraz bulaşmak istediklerini dile getiren Okyay, şunları kaydetti:

"İçinde bulunduğumuz alanlarda Türkiye'nin bir çok yerinde varlık gösteriyoruz. Toplumun dönüşümü adına bir çok projeye el attık. 'Mücadele eden liderlik' diye bir kavram var. Bunun çok doğru bir kavram olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda herkesin küçük ölçekten büyüye gelmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle özellikle Çanakkale bölgesi civarında yapacağımız yaptığımız yatırımlarla bunu desteklemek istiyoruz. Çanakkale'de köylerden göç var. 200-300 nüfuslu köyler 5-10 haneye düştü. O bölgede tarıma yönelik projeler hazırladık. Yaşlıların fazla efor kaybetmeden, 'akıllı tarım' diye lokal bir proje hazırladık."

Haftanın Öne Çıkanları

“Rap” Müzikle Çanakkale Destanı: “Var mı Böyle Bir Yürek, Ölümüne Yürümek…"

2017-03-22 16:31 - Eğitim

Darbeci general füze fırlatma araçlarını istemiş

2017-03-22 23:17 - Gündem

Erdoğan, down sendromlu çocuklalarla kucaklaştı

2017-03-21 21:07 - Çevre-Hayat

Maden işçilerini taşıyan servis aracı ile tır çarpıştı

2017-03-20 13:02 - Gündem

Yazları ağaç üstünde kışları mağarada yaşıyor

2017-03-21 15:07 - Çevre-Hayat

Vali Çınar'dan JÖH birliğine takdirname

2017-03-23 17:52 - Gündem

Osmanlı sancağı bulunan cami yıllara meydan okuyor

2017-03-23 14:27 - Kültür Sanat

Mardin'deki FETÖ/PDY operasyonunda 10 asker tutuklandı

2017-03-22 20:07 - Gündem

'Türkiye, Kırım Tatar Türklerinin haklarını müdafaa etmeyi sürdürecek'

2017-03-18 15:22 - Dünya

Bulgaristan sınır kapısında eylem

2017-03-21 19:07 - Dünya

İlgili Haberler

Kartlı ödemeler kasımda 1,53 trilyon lira oldu

15:33 - Ekonomi

Türkiye ile Umman arasında ekonomiye ilişkin mutabakat zaptı imzalandı

15:27 - Ekonomi

İngiltere'nin otomobil üretiminde son 35 yılın en kötü kasım ayı performansı görüldü

15:12 - Ekonomi

Uludağ'daki turizm işletmeleri yılbaşına hazır

14:42 - Ekonomi

Tüketicinin korunmasına yönelik idari para cezaları artırıldı

13:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kartlı ödemeler kasımda 1,53 trilyon lira oldu

15:33 - Ekonomi

Türkiye ile Umman arasında ekonomiye ilişkin mutabakat zaptı imzalandı

15:27 - Ekonomi

Hollanda'da rekor sayılan 11 günün ardından güneş açtı

15:22 - Dünya

Fatih'te metro alt geçidini kanalizasyon suyu bastı

15:17 - Gündem

İngiltere'nin otomobil üretiminde son 35 yılın en kötü kasım ayı performansı görüldü

15:12 - Ekonomi