?>

Ultra HD yayın isteyen kuruluşlara lisans verilecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca "Ultra HD" 4K ve 8K yayın tekniklerini kullanarak yayın yapmak isteyen kuruluşlara, uydu ve kablo ortamlarından yayın lisansı verilebilecek.

Medya - 6 yıl önce

Ankara

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) Türkiye'de "Ultra HD" 4K ve 8K yayın tekniklerini kullanarak yayın yapmak isteyen kuruluşlara, uydu ve kablo ortamlarından yayın lisansı verilebilecek.

"Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Kablolu Yayın Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile "Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Uydu Yayın Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik değişikliğiyle Türkiye'de "Ultra HD" 4K ve 8K yayın tekniklerini kullanarak yayın yapmak isteyen kuruluşlara, uydu ve kablo ortamlarından yayın lisansı verilebilecek.

Buna göre, kablo yayın ve uydu yayın lisansına sahip kuruluşun, yayınını farklı bir yayın tekniği ile iletmek istemesi halinde Üst Kuruldan ayrıca bir yayın lisansı alması ve farklı yayın teknikleri ile yaptığı yayınlarının eş zamanlı olması zorunlu olacak.

Üst Kurulca her bir yayın tekniğine ilişkin olarak verilen lisansların her biri için lisans ücreti alınacak.

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren K-TV SD, K-TV HD veya U-TV SD, U-TV HD yayın lisanslarına sahip olan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlardan lisans sürelerinin bitimine kadar ek bir ücret talep edilmeyecek.

K-TV SD, K-TV HD ile U-TV SD veya U-TV HD yayın lisanslarından herhangi birisine sahip olan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara, bugünden itibaren 6 ay içerisinde Üst Kurula gerekli bilgi ve belgelerle birlikte başvurmaları halinde, mevcut yayın lisansının kalan süresi ile sınırlı olmak kaydıyla ve herhangi bir lisans ücreti alınmaksızın K-TV SD, K-TV HD ile U-TV SD veya U-TV HD yayın lisansı verilecek.

Bu süre içerisinde gerekli bilgi ve belgeleri tamamlayarak başvurularını sonuçlandırmayan medya hizmet sağlayıcı kuruluşların mevcut yayın teknikleri dışındaki diğer yayın tekniklerine ilişkin lisans talepleri bu yönetmeliğin diğer hükümleri çerçevesinde değerlendirilecek.

Bu madde hükümleri çerçevesinde K-TV SD, K-TV HD ile U-TV SD ve U-TV HD yayın lisanslarına sahip medya hizmet sağlayıcı kuruluşların, söz konusu yayın lisanslarından herhangi birine ilişkin yayınına son vererek diğer yayın tekniği ile yayına devam etmesi halinde herhangi bir lisans ücreti iadesi yapılmayacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Müzik tutkunlarına 'plak evi'nde nostalji yaşatıyor

2019-07-30 14:37 - Magazin

D’S Damat'ın sponsorluğu Güney Afrika’da tartışma konusu

2019-07-24 20:05 - Genel

Rusya'nın Azeri asıllı ünlü futbolcusu Samedov: Türkler dünyanın en iyi taraftarları!

2019-07-30 08:09 - Özel Haber

Türkiye'nin lojistik kapısı İzmit

2019-07-24 17:06 - Genel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ'dan 'S-400' ve 'Doğu Akdeniz' açıklama

2019-07-24 20:17 - Siyaset

Fransa Bisiklet Turu'nun son 110 yıldaki en genç şampiyonu Bernal oldu

2019-07-29 02:19 - Spor

'Koalisyon oluşturulması güvensizliği artırır'

2019-07-23 17:12 - Dünya

Deniz kıyısında mahsur kalan tatilcileri JAK kurtardı

2019-07-23 18:42 - Gündem

Gümüşhane'de yaban keçisi artıyor

2019-07-30 15:37 - Çevre-Hayat

BM'den ABD ve Kuzey Kore'ye nükleer görüşmelere yeniden başlama çağrısı

2019-07-26 01:47 - Dünya

İlgili Haberler

WP: DOGE danışmanlarının milyonlarca göçmenin hassas verisine erişimine izin verildi

10:32 - Medya

WP: Biden ve Trump yönetiminde hassas belgeler binlerce federal çalışanla paylaşıldı

10:37 - Medya

ABD'de gözaltına alınan Filistinli aktivist Halil, Washington Post'a mektup yazdı

22:57 - Medya

Haaretz: Gazze'yi aç bırakmak İsrail'in övündüğü bir politika haline geldi

20:08 - Medya

Akdeniz Haber Ajansları Birliği, 2026 Akdeniz Oyunları tanıtım semineri düzenledi

14:42 - Medya

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlediği saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti

09:38 - Dünya

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanıyor

09:27 - Gündem

Çin, Japonya Başbakanı İşiba'nın Yasukuni Tapınağı'na adak göndermesini protesto etti

08:53 - Dünya

Personel servis aracı olarak kullanılabilecek taşıtlarda yaş sınırı 19'dan 21'e çıkarıldı

08:27 - Gündem

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bugün toplu taşıma araçları ücretsiz

08:22 - Çevre & Seyahat