?>

Ülker, 9 aylık bilançosunu açıkladı

"9 aylık ciromuz 8,4 milyar TL’ye ulaşırken, Türkiye operasyonumuzun ciro içindeki payı yüzde 61,2, ihracat ve yurt dışı operasyonlarımızın ciro içindeki payı ise yüzde 38,8 oldu"

Yerel haber-Şirket Haber - 3 yıl önce

İSTANBUL 

Ülker'in bu yılın 9 ayındaki cirosu 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20,7 artarak 8,4 milyar TL oldu.

Ülker'den yapılan açıklamaya göre, şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada faiz amortisman ve vergi öncesi karının (FAVÖK) bu yılın 9 ayında 1,5 milyar TL'ye ulaştığını duyurdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ülker Üst Yöneticisi (CEO) Mete Buyurgan, şirketin güçlü ve bağımsız finansman yapısıyla ekonomiye ve paydaşlarına katkı sağlamaya, sürdürülebilir karlı büyümesine devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"9 aylık ciromuz 8,4 milyar TL'ye ulaşırken, Türkiye operasyonumuzun ciro içindeki payı yüzde 61,2, ihracat ve yurt dışı operasyonlarımızın ciro içindeki payı ise yüzde 38,8 oldu. Özellikle yurt dışı operasyonlarla elde edilen operasyonel karlılık önemli bir seviyeye gelerek toplam karlılık içinde payı yüzde 43 olarak gerçekleşti. Pandemi kısıtlarının azalmasıyla normale dönüşte hizmet ve emtia arzında yaşanan global zorluklara rağmen başarılı stratejilerimizle, değişen şartlara uygun planlarla sürece hızlı şekilde uyum sağladık ve iş sonuçlarına da olumlu yansımalarını gördük."

Buyurgan, uzun yıllardır yarı mamul tedariki gerçekleştirilen Yıldız Holding şirketlerinden Önem Gıda'yı satın aldıklarını, böylece, çikolata ve unlu mamullerdeki tüm üretim sürecinin uçtan uca şirket bünyesinde toplandığını, sürdürülebilir büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım daha atıldığını vurguladı.

Türkiye'de bisküvi ve çikolatada pazar liderliklerinin güçlü bir şekilde devam ettiğini aktaran Buyurgan, "Bölgeye baktığımızda; Mısır'da bisküvi kategorisinde pazar liderliğimiz sürüyor. Suudi Arabistan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinin en büyük pazarı konumunda. Dolayısıyla o pazarda da bisküvi kategorisinde pazar liderliğimizi devam ettiriyoruz. Kazakistan'da da çikolata kategorisinde üçüncü sıraya geldik.Toplam Türkiye'de atıştırmalık kategorisinde kuvvetli bir lider olarak yolumuza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'un kültür taşıyıcıları tarihten gelen izleri yaşatmaya devam ediyor

2021-10-31 16:28 - Gündem

Ağrılı aileye Rusya, Kırgızistan ve Özbekistan'dan sonra Moldova'dan da gelin geldi

2021-11-01 15:31 - Çevre-Hayat

BM: Tsunamiler 10 yıl içinde dünya nüfusunun yüzde 50'sini tehdit edecek

2021-11-04 15:04 - Gündem

KKTC'de UBP'nin yeni genel başkanı Faiz Sucuoğlu oldu

2021-11-01 12:41 - Dünya

Ara tatil taleplerindeki artış turizme doping olacak

2021-11-03 15:20 - Ekonomi

Rusya’da günlük Kovid-19 vakaları son bir aydır yükseliyor

2021-10-31 17:43 - Gündem

Galatasaray evinde kazandı

2021-11-01 00:36 - Spor

Boğaziçi Film Festivali'nden TRT ortak yapımı ve TRT destekli filmlere 8 ödül

2021-10-31 14:37 - Kültür Sanat

Bin yıllık su kaynağı 75 yıldır Malatya'nın içme suyu ihtiyacını karşılıyor

2021-10-29 15:37 - Kültür Sanat

Fas asıllı Fransız sanatçı Hindi Zahra 11 Kasım'da AKM'de konser verecek

2021-11-03 19:11 - Magazin

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya