?>

Ukrayna: Bu savaşın bitmesini en çok Ukraynalılar istiyor

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Rusya ile aralarındaki savaşın en çok bitmesini isteyen tarafın Ukrayna olduğunu belirterek, "Ama bunu adil ve kalıcı bir barışla sonlandırmak istiyoruz." dedi.

Dünya - 2 gün önce

Kiev

Ukrayna Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Yermak, Kiev'de temaslarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg'u kabul etti.

Kellogg'un Ukrayna'daki görüşmelerinin Yermak ile yapılan toplantıyla başladığı, görüşmede ABD-Ukrayna ilişkilerinin ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, Yermak ve Kellogg'un, Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için çözüm önerilerini görüştüğü ifade edildi.

Yermak'ın, Kellogg'un, Ukrayna'da cephe hattındaki gelişmeler konusunda bilgi alma imkanına sahip olacağını belirttiği aktarıldı.

Savaşın bitmesini en çok Ukrayna'nın istediğini kaydeden Yermak, "Bu savaşın bitmesini en çok Ukraynalılar istiyor. Ama bunu adil ve kalıcı bir barışla sonlandırmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Rusya'nın savaşla ilgili manipülasyon yöntemleri kullandığını savunan Yermak, "Ukrayna olmadan Ukrayna hakkında hiçbir şey söylenemez" ilkesine sadık kalmak gerektiğini vurguladı.

Andriy Yermak, ABD ile güvenlik ve ekonomi garantilerini içeren kapsamlı bir stratejik ortaklık kurmak istediklerini dile getirdi.

Kellogg, Kiev'deki temasları kapsamında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile de görüşecek.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha: "Hiç kimse Ukrayna'yı pes etmeye zorlayamaz"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, ülkesinin üç yıl boyunca savaşa göğüs gerdiğini belirterek, "Hiç kimse Ukrayna'yı pes etmeye zorlayamaz." ifadesini kullandı.

Bakan Sybiha X hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın, Avrupa'nın modern tarihindeki en korkunç askeri saldırıya, üç yıllık bir savaşa göğüs gerdiğini anımsattı.

Açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Ukraynalıların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "baskısına boyun eğmeyi reddettiğini" belirten Sybiha, "Hiç kimse Ukrayna'yı pes etmeye zorlayamaz. Var olma hakkımızı savunacağız." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Emekli öğretmen çift 57 yıllık mutlu evlilikleriyle gençlere örnek oluyor

2025-02-13 16:37 - Çevre-Hayat

Gambiya'nın bağımsızlık kutlamalarında Mehter coşkusu

2025-02-18 17:47 - Magazin

Türkiye Diyanet Vakfı ateşkesten bu yana Gazze'de 200 bin kişiye yardım ulaştırdı

2025-02-15 11:48 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Kalbinde doğuştan 3 delik bulunan down sendromlu Yusuf, 2 ameliyatla sağlığına kavuştu

2025-02-14 12:17 - Sağlık

Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

2025-02-13 22:25 - İslam-Hayat - Şaban 1446

LPG dağıtıcı ve otogaz bayilik lisansı için indirimli teminat uygulaması kaldırıldı

2025-02-15 09:41 - Ekonomi

Gazze'deki Refah Belediyesi: Ateşkesin uygulanmadığı kentte 200 bin sığınmacı açıkta yaşıyor

2025-02-13 19:28 - Dünya

Kilis'te deprem sonrası restorasyonu tamamlanan 2 cami ibadete açıldı

2025-02-13 17:12 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Sektör temsilcileri Emlak Konut'un kampanyasını değerlendirdi

2025-02-19 14:23 - Ekonomi

Yazılım sektörünü bırakıp havacılık hayalini gerçekleştiren pilot öğrenci yetiştiriyor

2025-02-13 12:43 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

AB ve ABD'de giderek kısıtlayıcı hale gelen göçmen politikaları tansiyonu yükseltiyor

12:17 - Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Vance: ABD'nin cömertliği olmasaydı Ukrayna diye bir ülke olmazdı

11:52 - Dünya

İsrail, Hamas'ın teslim ettiği 4 cenazeden birinin İsrailli esire ait olmadığını iddia etti

10:47 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, ABD'nin baskılarına Türkçe deyişle cevap verdi

09:13 - Dünya

Trump: ABD tarihindeki en büyük deregülasyon kampanyasını başlattık

05:52 - Dünya

Günün Manşetleri

AB ve ABD'de giderek kısıtlayıcı hale gelen göçmen politikaları tansiyonu yükseltiyor

12:17 - Dünya

Adıyaman'da sahipsiz köpeklerin okula giden çocuğa saldırısı cep telefonu kamerasında

12:12 - Gündem

Devlet başkanlarının adıyla çıkarılan kripto paralardaki hareketlilik tartışmalara neden oldu

12:11 - Ekonomi

Erzurum'da yolcu otobüsünün devrildiği kazada 37 kişi yaralandı

12:10 - Gündem

İstanbul'da etkisini artıran kar yağışı sürücülere zor anlar yaşatıyor

12:08 - Gündem