?>

Twitter'dan Trump'ın paylaşımına 'kötü davranış' etiketi

Sosyal medya platformu Twitter, ABD Başkanı Trump'ın, Washington'da yaşanan protestolara yönelik paylaşımına "kötü davranış" etiketi ekleyerek, paylaşıma erişimi kısıtladı.

Dünya - 5 yıl önce

Washington

ABD Başkanı Donald Trump ile Twitter arasında bir süredir yaşanan gerginlik büyürken, Twitter, platformu aktif kullanan Trump'ın paylaşımlarına çeşitli etiketler eklemeye devam ediyor.

Dün gece bir grup göstericinin Beyaz Saray'ın önünde yer alan Lafayette Park'ın içindeki, eski başkanlardan Andrew Jackson'ın heykelini yıkmaya çalışması ve bölgede bir "özerk bölge" kurmak istemesine tepki gösteren Trump, Twitter'dan, "Ben sizin başkanınız olduğum müddetçe, Washington DC'de asla bir 'özerk bölge' olmayacak. Bunu yapmaya kalkarlarsa, ciddi bir güç ile karşılık bulacaklar." ifadesini kullandı.

Yaklaşık 5 saat sonra Twitter, Trump'ın "kötü davranış" etiketi eklediği paylaşıma erişimi kısıtladı.

Trump yönetiminden konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Trump-Twitter savaşı ve sosyal medya kararnamesi

Twitter, son günlerde sosyal medya platformlarında dezenformasyonun yayılmasının önüne geçmek için bazı paylaşımların altına eklediği "bilgiyi doğrulama" etiketini, 26 Mart'ta Trump'ın California eyaletindeki "uzaktan oylama" konusunda attığı tweetlere de uygulamıştı.

Trump, bunun üzerine Twitter'ı "2020 seçimlerine müdahale" ile suçlamış, "Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarının, muhafazakar sesleri susturmaya çalıştıklarını hissediyor. Bunun olmasına izin vermeyeceğiz, bu platformlara ya güçlü düzenlemeler uygulayacağız ya da bunları kapatacağız." ifadesini kullanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 28 Mayıs'ta sosyal medya platformlarının paylaşımlardan hukuki olarak sorumlu tutulmasını öngören bir kararname imzalamış ve "Twitter, saygın bir şirket olmasa ve hukuki hakkım olsa Twitter'ı da kapatırdım." demişti.

Twitter daha sonra da Trump'ın çeşitli paylaşımlarına, "şiddeti yüceltme" ve "manipüle edilmiş medya" gibi etiketler eklemişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Güven, Dündar: ANT Yapı, Rusya pazarındaki konumunu güçlendirmeye devam ediyor

2020-06-17 07:47 - Özel Haber

Çin'de Kovid-19 aşı adayının klinik deneylerinde ikinci aşamaya geçildi

2020-06-21 19:12 - Dünya

ABD'nin yapısal sorunu ırkçılık ve sosyoekonomik adaletsizlik

2020-06-18 14:32 - Dünya

Trump çocuk göçmenlere dair programı durdurmak için Yüksek Mahkemeye yeniden başvuracak

2020-06-19 20:32 - Dünya

Anne baba adayları için 'tüp bebek tedavisi' önlemlerle başladı

2020-06-22 16:02 - Sağlık

Avukatlık Kanunu'nda planlanan değişikliklere itiraz eden baro başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

2020-06-23 20:48 - Gündem

İki gözünü kaybetme riski taşıyan üniversite öğrencisi operasyonla kurtuldu

2020-06-17 15:32 - Çevre-Hayat

Zeytinburnu'nda eşini silahla yaralayan şüpheli yakalandı

2020-06-20 03:52 - Asayiş

Çin jetleri Tayvan hava sahasına girdi

2020-06-19 18:47 - Dünya

Twitter'dan Trump'ın paylaşımına 'kötü davranış' etiketi

2020-06-24 02:24 - Dünya

İlgili Haberler

Ateşkese rağmen İsrail’in Gazze’ye hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti

20:08 - Dünya

İsrailli esirlerin aileleri, Netanyahu hükümetini Trump'a şikayet etti

18:43 - Dünya

Trump, Ukrayna hakkında Putin ile görüşmelerin "çok verimli" geçtiğini söyledi

18:37 - Dünya

ABD'liler evlerden doğaya kaçıyor

17:17 - Dünya

Almanya'daki genel seçimin kesin sonuçları açıklandı

16:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Akdeniz'de iki deprem

21:13 - Gündem

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 83'e çıktı

20:17 - Gündem

İstanbul'da en yüksek hava kirliliği değeri Göztepe'de ölçüldü

20:13 - Gündem

Ateşkese rağmen İsrail’in Gazze’ye hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti

20:08 - Dünya

Akkuyu NGS'de 1. güç ünitesinde ana sirkülasyon pompasının motorları aşamalı olarak çalıştırıld

20:02 - Ekonomi