?>

Türkü sevgisi farklı yaşlardaki kişileri koroda buluşturdu

Samsun'un Terme ilçesinde oluşturulan halk müziği korosunun en genç üyesi 15, en yaşlı üyesi ise 75 yaşında.

Çevre-Hayat - 2 ay önce

Samsun

Samsun'un İlkadım ilçesinde oluşturulan koroda her yaştan gönüllü türkülerin etrafında bir araya geldi.

Terme Birlik ve Dayanışma Derneği bünyesinde kurulan Türk Halk Müziği Korosu, yaklaşık iki ay önce çalışmalarına başladı.

Çoğunluğunu emekliler ve ev kadınlarının oluşturduğu koroda genç üyeler de yer aldı.

Koro, Selçuk Ünal'ın şefliğinde 2 Şubat'ta Atakum Ata Sahne'de ücretsiz verecekleri ilk konserin heyecanını yaşıyor.

Koro şefi Selçuk Ünal, AA muhabirine, Türk Halk Müziği sevgisinin koro üyelerini bir araya getirdiğini söyledi.

Ünal, "Türküler, bizim kültürel mirasımızdır. Amacımız, bu mirası yaşatmak ve insanlara sevdirmek. Koromuzda her yaştan insan var. Özellikle genç katılımcıların olması bizi mutlu ediyor. Türkülerimizin hala yaşadığını ve yaşatılması gerektiğini herkese göstermek istiyoruz." dedi.

Koro üyesi 75 yaşındaki emekli öğretmen Mustafa Asım Moral de müzik sevgisinin yıllardır sürdürdüğünü dile getirerek, "Öğretmenlik yaptığım yıllarda öğrencilerime halk ve sanat müziği sevgisini aşılamaya çalıştım. Şimdi burada aynı tutkuyu yaşamaya devam ediyorum." dedi.

Koronun en genç üyesi 15 yaşındaki Elif Serra Doğan ise "Türk Halk Müziği bana çok özel duygular hissettiriyor. Bu nedenle burada olmak beni çok mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Terme Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Zekai Altunpala da dernek faaliyetlerinin sadece müzikle sınırlı olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Derneğimiz hem Türk Halk Müziği hem Türk Sanat Müziği korolarına ev sahipliği yapıyor. Bunun yanında kültürel ve edebi çalışmalar, paneller ve konferanslarla da hemşehrilerimize hizmet veriyoruz. 300’ü aşkın üyemiz var. Halk ve sanat müziğine gönül veren bireyler, tamamen gönüllü olarak burada bir araya geliyor. Biz de burada derneğimizi tahsis ettik tanışma imkanları biz de onlara yardımcı oluyoruz ve severek işlerini yapıyorlar. Genelde ev hanımları ve emeklilerden oluşan katılımcılar, boş vakitlerini burada değerlendiriyor. Üyelerimiz ve gönüllerimiz arasında birlik ve dayanışmayı da sağlıyoruz, yeni yeni tanışmalara vesile oluyoruz. Bu etkinlikler katılımcılara için motivasyon kaynağı oluyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Küresel piyasalar yoğun veri haftasına karışık seyirle başladı

2024-11-25 09:14 - Ekonomi

Trabzonspor "iç sahada" lige tutunuyor

2024-11-27 17:33 - Spor

Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası B kategorisinde şampiyon oldu

2024-11-24 22:07 - Spor

Giresun'daki Kulakkaya Yaylası beyaza büründü

2024-11-30 11:33 - Çevre-Hayat

Frank Lampard, Coventry City teknik direktörü oldu

2024-11-28 14:18 - Spor

Yıldıztepe Kayak Merkezi'ne erken gelen kar yüzleri güldürdü

2024-11-24 16:32 - Çevre-Hayat

Çankırı'da hafızlığı tamamlayan 200 öğrenci için icazet töreni yapıldı

2024-11-29 20:22 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Bartın’da kamyon ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 genç öldü

2024-12-01 08:12 - Asayiş

Suriye'nin kuzeyinde 6 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

2024-11-27 18:00 - Gündem

Bakan Fidan: İnsanlığa karşı işlenen suçlar cezasızlıkla ödüllendirilemez

2024-11-26 19:42 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkiye'nin sembol yapıları 4 Şubat Kanser Günü'nde ışıklandırıldı

21:27 - Çevre-Hayat

Amasya'da kar etkili oluyor

18:52 - Çevre-Hayat

Samsun'un yüksek kesimlerinde kar etkili oldu

18:33 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ta depremde hayatını kaybedenlerin isimleri fidanlarda yaşatılacak

17:47 - Çevre-Hayat

Yozgat'ta engelli kişinin askerlik hayali gerçekleştirildi

17:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD Posta Servisi, Çin'den gelen kolilerinin sevkiyatını askıya aldı

06:57 - Dünya

Filistin destekçileri, Beyaz Saray önünde Netanyahu ile Trump'ı protesto etti

04:38 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu ABD'de "Gazze'deki işi bitirmeleri" gerektiğini savun

04:33 - Dünya

Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak

01:53 - Gündem

ABD'nin kripto çarı Sacks "Bitcoin rezervi" fikrinin değerlendirileceğini söyledi

01:47 - Dünya