?>

'Türkmenleri öldürenlerin bilgileri elimizde'

Irak Temsilciler Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Zamili, "Kerkük'te Türkmenleri öldürenlerin ve kentteki güvenliği bozan çetelerin tüm isim ve diğer bilgileriyle nerede kaldıklarına dair malumatlar elimizde." dedi.

Genel - 7 yıl önce

BAĞDAT (AA) - Irak Temsilciler Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim el-Zamili, Kerkük kentinde, son aylarda suikasta kurban giden Türkmenlere saldıranların isim ve diğer tüm bilgilerinin Bağdat'taki merkezi yönetimin elinde bulunduğu belirtti.

Başkan Zamili, konuyla ilgili AA muhabirinin sorularını cevapladı.

"Kerkük'te daha önce de (16 Ekim öncesi) belirli bir taraftan Arap ve Türkmenlere suikast girişimleri, dışlanma ve saygısızlık vardı." diyen Zamili, Kerkük, Tuzhurmatu ve diğer tartışmalı bölgelerdeki güvenliğin merkezi yönetim tarafından ele geçirilmesiyle, bu durumdan zarar gördüğünü düşünen tarafların bulunduğu dile getirdi.

"Özellikle Türkmenleri hedef almaya başladılar"

Zamili, "Bunlar, Kerkük ve civarındaki bölgelerde güvenliği bozmaya kalkışarak, suikast ve kaçırma eylemlerinde bulunuyor. Bunlar özellikle de Türkmenleri hedef almaya başladılar." ifadelerini kullandı.

Kerkük'te çok sayıda Türkmen'in saldırıya kurban gittiğini ve kaçırıldığını söyleyen Hakim Zamili, "Ortak Operasyonlar Komutanlığı, bununla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Türkmenleri öldürenlerin ve kentteki güvenliği bozan çetelerin tüm isim ve diğer bilgileriyle nerede kaldıklarına dair malumatlar elimizde ve komutanlıkta da bulunuyor. Güvenliği sağlayana kadar bu incelemeler ve onlara karşı operasyonlar devam edecek." diye konuştu.

Zamili, Kerkük'te güvenliği bozanların kimliklerine dair ise şunları söyledi:

"Kerkük'te güvenliği bozmak isteyenler, DEAŞ sonrası yeni isimlerle ortaya çıkmaya çalışıyorlar. Bunlar, Beyaz Bayraklılar, Ensaru'l İslam, devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in Yardımcısı İzzet Duri tarafından kurulan Nakşibendi Hareketi ve Baas kalıntıları gibi gruplar. Ancak bölgelerdeki halk bunları kabul etmiyor. DEAŞ'ın bir daha yeni adlandırmayla ortaya çıkmasını kimse istemiyor. Bunları kucaklayacak kimse de yok ancak bazı uluslararası istihbarat servisleri Irak'taki güvenliği bozmaya çalışıyor ve ayrılıkçılar (gayrimeşru referandumu destekleyen milisler) bunları destekliyor."

Muhabir: Haydar Hadi

Haftanın Öne Çıkanları

Fatih Kısaparmak: Yüzlerce bestem var ama nasıl yapılır bilmiyorum'

2018-02-08 19:27 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Vize serbestisi Türkiye-AB ilişkilerine yeni bir ivme kazandıracak

2018-02-07 18:29 - Politika

ASELSAN'dan tanklara "çelik" kalkan

2018-02-09 15:16 - Genel

Savunmada 2018'e hızlı başlangıç

2018-02-07 17:37 - Genel

Bakanlıkların atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

2018-02-09 13:30 - Genel

'Yaşadığım dehşetin izi asla silinmeyecek'

2018-02-05 19:33 - Dünya

'Ar-Ge merkezi sayısını bine tamamlayacağız'

2018-02-08 22:32 - Siyaset

'Tek tip paket' uygulaması sigara tüketimini azaltıyor

2018-02-08 18:32 - Gündem

Birsen Bekgöz kimdir? Kaç yaşında ve nereli? |Survivor Birsen’le ilgili merak edilenler

2018-02-08 19:27 - Magazin

Esed rejimi Doğu Guta'da sivillere saldırdı: 54 ölü

2018-02-08 22:55 - Genel

İlgili Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Filistinli yetkili: İsrail'in uyguladığı politikalar Kudüs'teki Hristiyan varlığını tehdit ediyor

02:57 - Dünya

Trump yönetimi, doğumla vatandaşlık hakkını kaldıran kararın kısmen uygulanmasını talep etti

02:52 - Dünya

Almanya'da yeni hükümetin kurulmasına ilişkin koalisyon müzakereleri resmen başladı

02:48 - Dünya

Fenerbahçe, Avrupa'ya galibiyetle veda etti

02:42 - Spor

Zelenskiy, Putin'in geçici ateşkes konusunda verdiği cevabı değerlendirdi

01:17 - Dünya