?>

Türkmen yetimlere 'gönüllü eğitim'

Ankara'dan gelen üniversite öğrencileri, Hatay'daki Bayırbucak Türkmeni yetim çocuklara gönüllü eğitim veriyor.

Çevre-Hayat - 6 yıl önce

Hatay

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Bayırbucak Türkmenlerine gönüllü eğitim veriyor.

Yaz tatilinde Suriyeli yetim çocuklara yardım etmek üzere bir araya gelen 18 kız öğrenci, Yayladağı ilçesinde 120 çocuğun eğitim gördüğü Bayırbucak Türkmeni Yetimleri Koruma Merkezinde eğitim vermeye başladı.

Çoğunluğu eğitim fakültesi öğrencilerinden oluşan grup, çocuklara bir yandan ders anlatırken bir yandan da çeşitli sosyal etkinlikler düzenleyip eğlenceli vakit geçirmelerine katkı sağlıyor.

Öğrencilerden Merve Körpe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetimlere eğitim desteği vermek üzere geldiklerini söyledi.

Çocuklara uzun vadede yapılacak en iyi yardımın eğitim olduğunu düşündüklerini belirten Körpe, şöyle konuştu:

"Burada öğrencilere 12 branşta ders veriyoruz. Onlarla oyunlar oynuyoruz. Onların hayatlarına bir nebze olsun dokunmak istiyoruz. Çok zor süreçler geçirmişler. Zor bir hayatları var. Ankara'dan, İstanbul'dan görüldüğü gibi değil. Her şeye rağmen hayata adapte olmaya çalışıyorlar. Yüzlerinde hep bir tebessüm hakim."

Çocukların kendilerini ilgiyle dinlediğini ifade eden Körpe, burada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden bu yıl mezun olan Pınar Sadıç da yetimlerin Türkiye'ye alışma süreçlerine yardımcı olmak üzere geldiklerini anlattı.

Suriyelilerin "Türkiye'ye gezmeye gelmiş" gibi bir algı olduğuna dikkati çeken Sadıç, "Davulun sesi uzaktan hoş geliyormuş. Hiç de görüldüğü gibi bir şey yok burada. Çok zor yaşam şartlarından geçmişler. Şimdi daha iyi anlamaya başladık. Onlara hem maddi hem de manevi destek vererek acılarını bir nebze unutturmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sınıf öğretmenliği öğrencisi Hatice Cerdik de öğrencilerle 6 hafta geçireceklerini dile getirerek, "Burada onların hayatlarına yakından tanık olmak çok güzel. Artık bir ayağımız burada olacak. Onları gördükten sonra burada olmamız gerektiğini daha iyi anladık." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Her eve bir kurban bir Kur'an

2019-08-01 16:34 - Genel

'Önceliğimiz doğayı ve tarihi korumak'

2019-08-03 19:12 - Gündem

Düzce'deki aramalarda 'gönüllüler' de yardıma koştu

2019-07-30 15:22 - Gündem

Güneş yanığına 3 adımda müdahale

2019-08-03 17:00 - Sağlık

Beşiktaş hazırlık maçında Brescia'ya yenildi

2019-08-05 02:16 - Spor

Taşköprü sarımsağında hasat sona erdi

2019-07-31 19:57 - Gündem

'2 milyon caretta caretta yumurtası koruma altına alındı'

2019-08-02 02:38 - Genel

Evrendeki en yaşlı yıldızlardan biri keşfedildi

2019-08-05 15:32 - Teknoloji

Medipol Başakşehir Krasnodar-Porto maçının galibiyle karşılaşacak

2019-08-05 17:39 - Spor

Türkiye U18 Avrupa Basketbol Şampiyonasında ikinci oldu

2019-08-05 02:37 - Spor

İlgili Haberler

Düzce ve Kayseri'de kar tatilini fırsat bilen çocuklar kızakla kaydı

19:08 - Çevre-Hayat

İstanbul İnsani Yardım Derneği, Adıyaman'da 5 oyun sınıfı açtı

18:52 - Çevre-Hayat

Trabzon'da kalkan balıklarının yaşlarını belirleme çalışması yapıldı

17:52 - Çevre-Hayat

"Filenin Şalvarlı Sultanları", Kuzeyboru ile gösteri maçı yaptı

16:37 - Çevre-Hayat

Doktorun dikkatiyle dudak kanseri olduğunu öğrenen hasta ameliyatla sağlığına kavuştu

16:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İstanbul'da etkili olan kar sürücülere zor anlar yaşattı

06:28 - Gündem

Meteorolojiden Marmara Denizi için fırtına uyarısı

06:23 - Gündem

ABD'de DOGE'nin Hazine Bakanlığının ödeme sistemlerine erişimi kısmen sınırlandırıldı

06:13 - Ekonomi

ABD'nin 13 eyaleti DOGE'nin hassas verilere erişimini engellemek için dava açacak

06:08 - Dünya

Trump'tan Netanyahu'ya tutuklama kararı çıkaran UCM'ye yaptırım

06:03 - Dünya