?>

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Güney: Irak’ın kalkınmasını Türkiye’nin kalkınması kadar önemsiy

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Irak’ın kalkınmasını Türkiye’nin kalkınması kadar önemsediklerini söyledi.

Gündem - 3 yıl önce

Enbar

Enbar Valiliğinde Türk-Irak iş dünyası temsilcileriyle yapılan toplantıya katılan Büyükelçi Güney, toplantı sonrası Enbar Valisi Ali Ferhan Duleymi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Büyükelçi Güney, Irak’ın önemli merkezlerinden Necef ve Kerbela başta olmak üzere Basra, Kerkük ve Musul vilayetlerini ziyaret ettiğini belirterek "Enbar da bizim için önemli ve bu ziyaret bugüne nasip oldu. Enbar, özellikle DEAŞ terörü sonrası kendi ayakları üstünde durabilen örnek bir kent. Enbar halkı, Irak halkı için DEAŞ’ın yarattığı tahribat sonrası önemli ve örnek bir başarı hikayesi oluşturdu." diye konuştu.

Geniş bir iş dünyası ekibiyle Enbar’daki kalkınma projelerine katkı sunmak için geldiklerini anlatan Güney, sağlık, bankacılık, enerji, su, köprü ve yol yapımı gibi çeşitli alanlardaki başarılı Türk şirketlerinin bu ziyarette hazır bulunduğunu söyledi.

Türk şirketlerinin Bağdat’ta müthiş kalkınma başarısının baş aktörleri olduğunu vurgulayan Güney, Türk şirketlerinin diğer vilayetlerde de kritik kalkınma projelerine imza attığını ifade etti. Maarif Okulları’na bağlı okulların da Enbar’da açılacağı bilgisini veren Büyükelçi Güney, "Irak’ın kalkınmasını Türkiye’nin kalkınması kadar önemsiyoruz. Geçmişimiz bir, geleceğimiz de birdir." dedi.

Enbar Valisi Duleymi de 2017 yılından beri Enbar’da Türk yatırım şirketlerinin varlığından söz ederek bu şirketlerin yatırım, sanayi, özek sektör ve diğer kalkınma alanlarındaki tecrübelerinden daha fazla yararlanmak istediklerini dile getirdi.

Enbar’da Türk vize başvuru merkezinin açılışını da yapan Büyükelçi Güney, Enbar Üniversitesine yapacağı ziyaretin yanı sıra kentteki aşiret temsilcileriyle de bir araya gelecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Apple, müzik cihazı iPod üretimini durdurduğunu açıkladı

2022-05-10 22:34 - Medya

Ermenistan'da bazı vatandaşlar: Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını niye yakıyoruz ki?!

2022-05-12 20:39 - Özel Haber

Biden: ABD-ASEAN ilişkilerinde yeni bir çağ açıyoruz

2022-05-14 00:24 - Dünya

Fedakar anne hayatını engelli kızlarına adadı

2022-05-08 12:42 - Çevre-Hayat

Elazığ'da engelli çocuklar uçurtma şenliğinde buluştu

2022-05-11 15:28 - Çevre-Hayat

Özlüce Barajı kar ve yağmur sularıyla canlandı

2022-05-10 13:46 - Gündem

'Üstün yetenekli küçük eller'in seramik tasarımları tescil yolunda

2022-05-10 12:57 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Anneler Günü" paylaşımı

2022-05-08 17:29 - Gündem

Filipinler'i 36 yıl sonra yeniden bir Marcos yönetecek

2022-05-10 15:25 - Dünya

Gülle atmada milli atlet Alperen Karahan, Türkiye rekoru kırdı

2022-05-09 12:07 - Spor

İlgili Haberler

Yurdun bazı kesimleri için kar yağışı uyarısı

13:58 - Gündem

Depremlerin yıkıma neden olduğu il merkezleri havadan görüntülendi

13:52 - Gündem

Gaziantep'te depremin ikinci yılı dolayısıyla 6 Şubat'ta eğitime ara verilecek

13:47 - Gündem

Asrın felaketinde enkazda kalan canlara umut olan madencilerin kahramanlıkları belgesel oldu

13:37 - Gündem

Kocaeli, Karabük, Bolu ve Düzce'nin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu

13:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Yurdun bazı kesimleri için kar yağışı uyarısı

13:58 - Gündem

Depremlerin yıkıma neden olduğu il merkezleri havadan görüntülendi

13:52 - Gündem

Gaziantep'te depremin ikinci yılı dolayısıyla 6 Şubat'ta eğitime ara verilecek

13:47 - Gündem

Bakan Şimşek: Enflasyonu aşağıya çekmek için gerekli tüm araçları kullanıyoruz, enflasyon düşecek

13:43 - Ekonomi

Asrın felaketinde enkazda kalan canlara umut olan madencilerin kahramanlıkları belgesel oldu

13:37 - Gündem