?>

'Türkiye’yi seviyorum'

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Türkiye'nin "onur konuğu" olduğu Venezuela Uluslararası Kitap Fuarı'nın (FILVEN) açılışında yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin tarihini, halkını, kültürünü, güzelliğini ve çeşitliliğini seviyorum." dedi.

Dünya - 6 yıl önce

CARACAS

Başkent Caracas'ın tarihi merkezinde 14.'sü düzenlenen ve Dışişleri Bakanlığı binası Casa Amarilla'da Türkiye için özel yer ayrılan fuar, kitapseverlere kapılarını açtı.

Açılış töreninde konuşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Türkiye'yi FILVEN'e, Türk halkının ve tarihinin güzelliklerini tanımak için davet ettiğini vurguladı.

Venezuela ve Türkiye arasında insani bir diyaloğun olduğunu belirten Maduro, "Türkiye'yi tanımayı ve sevmeyi öğrendik. Ben bugün artık Türkiye'yi seviyorum diyebilirim. Türkiye'nin tarihini, kültürünü, halkını, güzelliğini, çeşitliliğini seviyorum." diye konuştu.

Türkiye'ye ayrılan bölümde yapılan ebru çalışmasını dikkatle seyreden Maduro, ayrıca burada hazırlanan Türk mutfağından yemeklerin de tadına baktı.

Venezuela Kültür Bakanı Ernesto Villegas konuşmasında, açılış töreninin fuarda Türkiye'ye ayrılan bölümde yapıldığına dikkati çekti.

Villegas, fuara Türkçe, İspanyolca ve İngilizce yüzlerce eserle katılan Türkiye'ye teşekkür etti.

Türkiye'nin Caracas Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu'nun katıldığı açılışta, Türk müziği dinletisinin yanı sıra Osmanlı yemeklerinden örnekler hazırlayan Yunus Emre Akkor tarafından "Bir İmparatorluğun Mutfak Hikayeleri" başlıklı sunum yapıldı.

Hat sanatçısı İsmet Keten ve ebru sanatçısı Uğur Taşatan'ın çalışmalarını sergilediği açılışa Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İstanbul Büyükşehir Belediyesi AŞ ve diğer kurumlardan yetkililer katıldı.

Türkiye'nin Caracas Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin fuar sonuna kadar sinema, kitap ve diğer kültürel konularda birçok etkinlikle temsil edileceği vurgulandı.

Venezuela'dan 100, ülke dışından 159 katılımcının olduğu FILVEN'i 25 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

25 ülkenin katıldığı fuarda 500'den fazla etkinliğe imza atılacak.

Muhabir: Lokman İlhan

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da Çin'in Doğu Türkistan politikalarına tepki

2018-11-07 00:07 - Gündem

CENTCOM'dan skandal kitapçığa özür

2018-11-02 22:02 - Dünya

ABD'de ara seçimlerden 'bölünmüş Kongre' çıktı

2018-11-07 13:32 - Dünya

Çalıntı motosiklet parkta yakılmış halde bulundu

2018-11-07 03:02 - Asayiş

Bibere benzeyen limon görenleri şaşırtıyor

2018-11-06 18:32 - Gündem

'Disleksi zihinsel bir yetersizlik değil'

2018-11-06 18:32 - Sağlık

Sanatçılar ile köylüleri buluşturan köy

2018-11-08 19:02 - Çevre-Hayat

Otomobil kırmızı ışıkta motosiklete çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

2018-11-05 04:02 - Asayiş

Azez’de bombalı araçla saldırı

2018-11-08 19:37 - Dünya

Yumurta ihracatı rekora koşuyor

2018-11-05 18:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD İç Güvenlik Bakanı Noem, at sırtında sınır devriyelerini gezdi

09:53 - Dünya

Panama Devlet Başkanı Mulino: Panama Kanalı'nın egemenliği tartışmaya kapalı

08:37 - Dünya

Trump: Panama Kanalı'nı ya geri alacağız ya da çok güçlü bir şey olacak

08:32 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Trump'ın daveti üzerine Washington'da

08:27 - Dünya

Terör örgütü PKK/YPG, Şara'nın geçiş dönemi cumhurbaşkanı ilan edildiği toplantıya karşı çıktı

22:33 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD İç Güvenlik Bakanı Noem, at sırtında sınır devriyelerini gezdi

09:53 - Dünya

'Mercek-28' operasyonunda 36 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

09:17 - Asayiş

Panama Devlet Başkanı Mulino: Panama Kanalı'nın egemenliği tartışmaya kapalı

08:37 - Dünya

Trump: Panama Kanalı'nı ya geri alacağız ya da çok güçlü bir şey olacak

08:32 - Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Trump'ın daveti üzerine Washington'da

08:27 - Dünya