?>

'Türkiye'yi kapılarını açtığı için suçlayanlar birkaç yüz binlik göçmeni barındırmaktan ac

AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, "Türkiye'yi kapılarını açtığı için suçlayanlar ve eleştirenler, birkaç yüz binlik göçmeni barındırmaktan bile aciz vaziyettedirler." dedi.

Siyaset - 5 yıl önce

Ankara

AK Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, Bala Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Bala 7. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir tarafında teşkilatlarında kongrelerin yapıldığını, il ve ilçe kongreleriyle beraber Türkiye'de yeni bir şahlanış döneminin kapılarının açılacağını belirtti.

AK Parti'nin 18 yılda dev projelere imza attığına işaret eden Arslan, "Türkiye'yi devraldığımız yerle getirdiğimiz yer arasındaki mesafe o derece büyük ki bunun mukayesesini ancak gelişmiş Batı ülkeleriyle yapabiliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Demokrasinin ve medeniyetin beşiği" denilen Avrupa'daki ülkelerin sığınmacılara yönelik tavrını hatırlatan Arslan "Oysa onları yurtsuz, yuvasız, umutsuz bırakmanın en önemli sorumlusu, bizatihi Batı dünyasıdır." ifadesini kullandı.

Arslan, Batı'nın emperyalist ve bencil politikalarının, sömürülen ülkelerdeki insanların daha da yoksullaşmalarına yol açtığını belirtti. Arslan, insan haklarının sözle ya da demokrasi nutku atarak gerçekleşmediğini kaydetti.

Türkiye'ye sığınmacılarla ilgili akıl verenlerin ve tehditler savuran Avrupalıların, Yunanistan sınırında bir zulme imza attıklarını vurgulayan Arslan, "Türkiye'yi kapılarını açtığı için suçlayanlar ve eleştirenler, birkaç yüz binlik göçmeni barındırmaktan bile aciz vaziyettedirler." dedi.

"Bunların ülkemizin geleceğine sahip çıkma derdi yok"

Özellikle CHP tarafından "Suriye'de ne işimiz var?" sorusunun gündeme getirildiğini kaydeden Arslan şöyle devam etti:

"Şunu iddia edebilirim ki dünyadaki en tutarsız, en dengesiz, en kendini bilmez ve hatta yetersiz muhalefet maalesef bizde. Yalan, iftira, hakaret ve kötü komploculuk bu CHP zihniyetinde. Bizdeki muhalefet gerçekten akıllara zarar bir muhalefet. Bunların ülkemizin geleceğine hep birlikte sahip çıkmak, ülke menfaatlerini korumak gibi bir dertleri yok. Muhalefet etme adına, Türkiye karşıtlarıyla saf tutmaktan dahi çekinmiyorlar. Avrupa ülkeleri mi, terör örgütleri mi, FETÖ mü, Esed mi, Hafter mi? Kim Türkiye karşıtı bir tavır içinde ise hemen onun avukatlığına soyunuyorlar."

Arslan, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarını gündemde tutanlar konusunda, "15 Temmuz'da darbeye yeltenenler, orduya AK Parti döneminde mi sızdılar? 17-25 Aralık hukuk darbesini yapmaya kalkan savcıları biz mi vazifeye başlattık? MİT Müsteşarımızı tutuklamaya kalkan polisler, AK Parti döneminde mi memuriyete girdiler? Tabii ki hayır. Biz 2002'de iktidara geldiğimizde devletin her kesim tarafından istila edildiğini, adeta kuşatılmış bölgelerin bulunduğunu gördük. FETÖ'cülerin künyelerini bir kontrol ederseniz altından 28 Şubat çıkar." değerlendirmesinde bulundu.

"17-25'ten sonra dahi FETÖ'yle münasebeti kesmediler"

"FETÖ'nün destekçilerini ararsanız 90'lı yılların siyasi ortamını, bürokrasisini, iş hayatını bulursunuz." ifadesini kullanan Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz'da gösterdiği dirayet ve basiret olmasaydı Türkiye'nin 100 yıl geriye gideceğini, ülkenin manda idaresine gireceğini belirtti.

17-25 Aralık'ın bir milat olduğunu belirten Arslan, CHP'nin bu tarihten sonra dahi FETÖ ile münasebetini kesmediğini, giderek artırdığını söyledi. Arslan, şöyle devam etti:

"2013 sonrasındaki seçimlerin tümünü şöyle bir kontrol edin ve hatırlayın CHP seçimlerde kimlerle ittifak etti. Pensilvanya ile Kandil ile Türkiye düşmanı kim varsa aynı cephede buluştular. HDP'nin eş başkanı açık açık yerel seçimlerde CHP ile İYİ Parti ile gizli ittifak yaptıklarını artık açık açık ve şeffaf olmaları gerektiğini söyledi. Bu sözler üzerine öyle tutuştular ki. Buradan soruyoruz, ey Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile açık ve şeffaf bir ittifak yapacak mısınız?"

Kongreye Ankara milletvekilleri Asuman Erdoğan, Zeynep Yıldız ile Emrullah İşler, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ile , AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eski çeyiz sandıkları ahşap oymayla sanat eserine dönüştürüyorlar

2020-03-10 16:02 - Çevre-Hayat

Aras Agalarov: Paniğe gerek yok!.. Yaklaşık 560 milyar döviz rezervimiz var...

2020-03-04 07:01 - Özel Haber

Sağlık görevlisi Büşra hem duygulandırdı hem gururlandırdı

2020-03-04 13:47 - Gündem

Hakkaniyetli erkeklerden adalet ve merhamet yüklü sözler…

2020-03-08 10:04 - En Son Yazılar

Sistinozis hastaları 'ağır engellilik raporu' talep ediyor

2020-03-07 19:39 - Sağlık

Sanatçılar MESAM'da 'adaletli' çözüm istiyor

2020-03-05 20:12 - Magazin

Yeni Peugeot 208, “2020 Yılın Otomobili” seçildi

2020-03-04 14:00 - Genel

Güney Kurtalan Ekspresi ile 23 saatlik masalsı yolculuk

2020-03-09 14:52 - Çevre-Hayat

Kalyon Kültür kapılarını sanata açtı

2020-03-06 18:22 - Kültür Sanat

Netflix ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi özel bir koleksiyon yayınladı

2020-03-04 20:58 - Medya

İlgili Haberler

Türkiye'den Bosna Hersek'teki sel ve toprak kaymasında hayatını kaybedenler için taziye me

19:23 - Siyaset

Bakan Fidan, TDT üyesi ülkelerin Dışişleri Bakan Yardımcıları ile Ankara'da görüştü

16:18 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Dün Hitler vardı, bugün Netanyahu var

15:42 - Siyaset

Bakan Göktaş: Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması için saha çalışmaları kasımda başlıy

15:13 - Siyaset

MGK Bildirisi: İsrail'in insanlık dışı saldırıları karşısında Türkiye Lübnan halkının yanındadır

22:43 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD başkanlık yarışında liderler, Helene Kasırgası'nın etkilediği eyaletlere yöneldi

01:07 - Dünya

İsrail, Gazze ve Batı Şeria'da eylül ayında gazetecilere dönük 185 ihlal gerçekleştirdi

01:02 - Dünya

Dışişleri Bakanlığı atama kararları Resmi Gazete'de

00:48 - Gündem

Filistin, Lübnan, Suriye ve Sudan'da öldürülen çocuklar Hırvatistan'da anıldı

00:03 - Dünya

Suriye'de İran destekli gruplar, ABD üssüne roketlerle saldırı girişiminde bulundu

23:58 - Dünya