?>

'Türkiye'yi dünyaya anlatmaya devam edeceğim'

22. Saraybosna Film Festivali'ne konuk olarak katılan Alman sinema ve dizi oyuncusu Wilma Elles, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Kültür Sanat - 8 yıl önce

22. Saraybosna Film Festivali'ne konuk olarak katılan Alman sinema ve dizi oyuncusu Wilma Elles, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Almanya'da katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı savunması üzerine, ülkesinde eleştirilen Elles, "Türkiye'de yaşadıklarımızın yurt dışında anlaşılması biraz zor. Ben gerçekleri anlattım. Onlar bunu anlamakta güçlük çektiler." ifadelerini kullandı.

Elles, mevcut durumun en kısa zamanda iyileşmesi temennisinde bulunarak, Türk-Alman dostluğunun geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edeceğine inandığını söyledi.

Türkiye'nin zor günleri atlattığını vurgulayan Elles, "Türkiye'yi ve onun güzelliklerini bütün dünyaya anlatmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Elles, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında eşi ile birlikte İstanbul'da olduklarını belirterek, "Eşim Boğaziçi Köprüsü'ndeydi. Yaşadıklarımız çok ağırdı. Sabah uyandığımızda ne hissettiğimizin, nasıl rahatladığımızın tarifi anlatılmaz. İyi ki demokratik yolda yürümeye devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Saraybosna'ya hayran kaldı

22. Saraybosna Film Festivali kapsamında Bulgar yönetmen Ralitz Petrov'un "Kötü" ve Karadağlı yönetmen İvan Marinovic'in "Siyah İğne" filmlerinin galasına katılan Elles, ilk kez geldiği Saraybosna'dan hayranlıkla söz etti.

Elles, Saraybosna Film Festivali'ne uzun zamandır katılmak istediğini belirterek, "Son derece görkemli bir festival. Burada, birkaç yapımcıyla görüştüm. Yapım aşamasında olan bir proje için Veysel Atasever ile bir araya geldik." diye konuştu.

Saraybosna'nın çok güzel bir şehir olduğunu söyleyen Elles, şehrin havasının, doğasının ve yemeklerinin "harika" olduğunu ifade etti.

Elles, "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinin Bosna Hersek'te hala gösterilmeye devam etmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, "Caroline karakteri burada hala gözler önünde. Bu, Türk dizilerinin bütün dünyada izlendiği ve hikayelerimizin anlaşıldığı anlamına geliyor." dedi.

Geçen sezon İdil karakterini canlandırdığı "Yeter" dizisinin yeni sezon çekimlerine yakında başlayacaklarını aktaran Elles, "Yeni sezonda süprizlerle yeniden ekranda olacağım." ifadesini kullandı.

Türkiye'deki dizi izleyicisinin "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinde canlandırdığı "Caroline" karakteriyle tanıdığı Elles, aynı dizinin Batı Balkanlar'da da gösterilmesi dolayısıyla bölgede de bilinen oyunculardan biri.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Batman’da 505 kişi görevden uzaklaştırıldı

2016-08-14 19:07 - Genel

Caretta caretta dehşeti

2016-08-15 20:32 - Genel

Kadınlar plaj voleybolunda altın madalya Almanya'nın

2016-08-18 12:49 - Spor

Fırat Üniversitesi’nde FETÖ Operasyonu: 22 gözaltı

2016-08-17 13:22 - Genel

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar Diyarbakır'da

2016-08-13 19:32 - Gündem

'Geç olması hiç olmamasından iyidir'

2016-08-18 01:17 - Dünya

Süper Kupa maçında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anıldı

2016-08-14 01:12 - Spor

7 ile elektrik kesintisi uyarısı

2016-08-14 22:22 - Gündem

Kalın’dan AB ülkelerine 15 Temmuz eleştirisi

2016-08-18 23:22 - Siyaset

Ordu çöpten para kazanacak

2016-08-20 14:52 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Hadrianopolis Antik Kenti ören yeri ilan edildi

18:45 - Kültür Sanat

Türkiye ile Mısır arasındaki kültür ve turizm işbirliği güçleniyor

17:22 - Kültür Sanat

Ressam İlhami Atalay öncülüğünde 80 sanatçı Gazze için resim çizdi

21:32 - Kültür Sanat

Kaligrafi sanatçısı Etem Çalışkan son yolculuğuna uğurlandı

17:47 - Kültür Sanat

Engelli oyuncuların tiyatro sahnesine Yunanistan'dan çevrim içi izleyici

16:03 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesimindeki zincirleme kaza ulaşımı aksattı

20:03 - Asayiş

Kasımpaşa, kaleci Sinan Bolat'ı sezon sonuna kadar kiraladı

19:58 - Spor

Ukrayna ile Rusya arasında karşılıklı esir değişimi yapıldı

19:52 - Dünya

Ürdün Kralı 2. Abdullah: Filistinlilerin göçe zorlanmasına yönelik her türlü girişimi reddediyoruz

19:48 - Dünya

Galatasaray kafilesi Bolu'ya geldi

19:42 - Spor