?>

Türkiye, Web Summit 2023'te yerini aldı

DEİK Dijital Teknolojiler İş Konseyi Başkanı Erdem Erkul, Lizbon'da düzenlenen Web Summit 2023'e, Türkiye'den 40'a yakın startup, 7 orta ve büyük ölçekli şirket ve yaklaşık 250 kişiyle katıldıklarını bildirdi.

Ekonomi - 1 yıl önce

İstanbul

Erkul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Web Summit'e katılan teknoloji şirketleriyle girişimcilerin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirterek, etkinlikle dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılara ülkenin teknoloji alanındaki hedeflerini ve Türkiye'ye neden yatırım yapılması gerektiğini paylaştıklarını söyledi.

Web Summit 2023'te 160'tan fazla ülkeden 70 bin üzerinde katılımcının yer aldığını, Türkiye'den gelen 40'a yakın startup, 7 orta ve büyük ölçekli şirket ve 250'ye yakın kişi olduğunu aktaran Erkul, dünyanın önde gelen teknoloji liderleri, yatırımcıları ve girişimcileriyle burada işbirliği yapma imkanı olduğunu vurguladı.

Web Summit'te ekosistem oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Erkul, şunları kaydetti:

"Etkinlikte, şirketlerimiz ve startuplarımız kendilerini anlatmaya ve tanıtmaya imkan sağlıyor. Birebir toplantılarla da yatırımcı, girişimci ve teknoloji liderleriyle bir araya geliyoruz. Fortune 500'de Türk şirketlerinin sayısını artırmak istiyoruz. Bunun da teknoloji ve inovasyonla olacağına inanıyoruz. Bu anlamda teknolojinin kaldıraç etkisiyle şirketlerimizin de listeye girebileceğini düşünüyoruz. Burada hem yaptığımız yenilikçi çözümleri anlatıyoruz hem de dünya trendlerini takip ediyoruz."

Erkul, Türkiye'nin Avrupa'daki en genç nüfusa sahip üyke olduğuna dikkati çekerek, "Savunma sanayisinde kümelenmeyle başarı elde edildi. Kümelenme, siber güvenlik, yapay zeka, oyun ve e-ticaret alanında devam ediyor. Oyun alanında Avrupa'da 2. sıradayız, dünyada da ilk 4'teyiz. Ayrıca, bu alanlarda işbirliklerimiz de devam ediyor." diye konuştu.

Türkiye'nin yeni nesil teknolojiler geliştirme konusunda yavaş hareket etmediğini belirten Erkul, Türkiye'nin, altyapısı, internet penetrasyonu ve 1200'den fazla AR-GE merkeziyle gelecek 5 yılda yeni nesil teknolojiler alanında dünya genelinde güçlü bir oyuncu olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da etkili olan sağanak trafikte aksamalara sebep oluyor

2023-11-13 10:02 - Asayiş

Küresel piyasalar haftaya temkinli başladı

2023-11-13 09:23 - Ekonomi

Tarım makinelerinin deney işlemleri hızlandırılacak

2023-11-14 16:02 - Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 128,4 milyar dolara yükseldi

2023-11-09 17:48 - Ekonomi

Gazze'deki hükümetten "çok geç olmadan bölgeyi kurtarın" çağrısı

2023-11-09 19:57 - Dünya

Real Madrid, Federico Valverde'nin sözleşmesini 2029'a kadar uzattı

2023-11-09 16:53 - Spor

İsrail Dışişleri Bakanı'na göre, iki üç hafta içinde İsrail'e karşı uluslararası baskılar

2023-11-13 19:47 - Dünya

Emine Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Sall'ın eşi Marieme Faye Sall ile görüştü

2023-11-14 18:22 - Gündem

Fitch Ratings'ten 2024'te petrol için 120 dolar uyarısı

2023-11-10 17:43 - Ekonomi

Kolombiyalı futbolcu Diaz'ın, ELN tarafından kaçırılan babası serbest bırakıldı

2023-11-09 20:32 - Spor

İlgili Haberler

Fitch: ABD'nin yeni çelik ve alüminyum tarifeleri emtia piyasalarında dalgalanmayı artıracak

22:18 - Ekonomi

Altının ons fiyatı Trump'ın yeni gümrük vergisi tehditleriyle rekor kırdı

20:48 - Ekonomi

Türk fındığı Hindistan'daki etkinlikte tanıtıldı

18:28 - Ekonomi

Rus iş dünyası yaptırım baskısının azalmasını beklemiyor

17:38 - Ekonomi

İngiltere’de enflasyon ocakta 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

17:13 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor