?>

Türkiye ve Avrupa şampiyonu milli sporcu, dünya şampiyonu olmak istiyor

Tekirdağ'da öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığı muaythai branşında Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu bulunan 19 yaşındaki Cihan Doğu, derecelerine dünya şampiyonluğunu da eklemek için çalışıyor.

Spor - 1 ay önce

Tekirdağ

Genç sporcu 6 yıl önce öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığı muaythaide zamanla kendini geliştirerek şampiyonalara katılmaya başladı. Doğu, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında üst üste Türkiye şampiyonluğu kazandı.

Milli takıma seçilen ve 2022 yılında dünya şampiyonasına katılan Doğu, şampiyonada ikinci oldu. 2023 yılında da Avrupa şampiyonu ve dünya üçüncüsü olan Doğu, geçen yıl da Avrupa şampiyonu olmayı başardı.

Derecelerine dünya şampiyonluğunu eklemek için haftada 5 gün antrenman yapan Doğu, bu yıl yapılacak milli takım seçmelerinde başarılı olup Türkiye'yi uluslararası şampiyonalarda temsil etmek istiyor.

Cihan Doğu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldır muaythai yaptığını ve sporu çok sevdiğini söyledi.

Muaythaide derece kazandıkça daha mutlu olduğunu ifade eden Cihan, "Bu sporda Türkiye ve Avrupa şampiyonluğum var. Dünya ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettim. Avrupa şampiyonasında iki kere altın madalya kazandım. Katılığım Avrupa şampiyonda birinci oldum. Çalışmalarıma devam ediyorum. Bundan sonra bir sefer değil her yıl üst üste dünya şampiyonu olmak istiyorum." dedi.

Başarılı sporcu, kürsüde olmanın her zaman kendisini gururlandırdığını aktararak, başarılarıyla adından söz ettirmeye devam etmek istediğini dile getirdi.

"Ondan umudumuz, beklentimiz yüksek"

Antrenör Yahya Geylani de sporcusunun kısa sürede önemli dereceler elde ettiğini söyledi.

Cihan'ın 6 yılda güzel başarılara imza attığını aktaran Geylani, "Cihan zaten çok özel bir sporcu. Her şampiyonada mutlaka derece alan bir çocuk. Türkiye dereceleri, Avrupa ve dünya dereceleri var. Çok azimli bir sporcu ve özverili çalışıyor. Ondan umudumuz, beklentimiz yüksek. Çok iyi yerlere gelecek." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Moskova’da Azerbaycan’ın 20 Ocak şehitleri anıldı

2025-01-20 22:33 - Özel Haber

Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında 90 Filistinli esir serbest bırakıldı

2025-01-20 08:22 - Dünya

Kassam Tugayları: Gazze'deki ateşkes anlaşmasına bağlıyız

2025-01-19 21:43 - Dünya

96 yaşındaki Alevi dedesi Ahmet Uğurlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini anlattı

2025-01-23 12:47 - Çevre-Hayat

Türkiye'de 2024'te 1 milyon 478 bin 25 konut satıldı

2025-01-21 10:58 - Ekonomi

Almanya'daki Wolfenbüttel Yeşil Camii'ne 19. yüzyıldan kalma Kuran-ı Kerim hediye edildi

2025-01-20 16:47 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Gazze’de ateşkes başladı

2025-01-19 12:28 - Dünya

Türkiye-Moğolistan ilişkileri: Stratejik ortaklığa doğru

2025-01-20 13:38 - Siyaset

Gazeteci Deniz Arman, son yolculuğuna uğurlandı

2025-01-25 16:12 - Medya

Facebook ve Instagram, ‘çocukların ve gençlerin’ güvenliğine odaklandı

2025-01-25 11:42 - Medya

İlgili Haberler

Anadolu Efes, sahasında Almanya temsilcisi ALBA Berlin'i mağlup etti

01:25 - Spor

A Milli Erkek Basketbol Takımı, dünya sıralamasında 27. sıradaki yerini korudu

18:33 - Spor

Süper Lig'den 5 kulüp, PFDK'ye sevk edildi

21:42 - Spor

TFF Tahkim Kurulu, Jose Mourinho'nun 4 maçlık cezasını 2 maça indirdi

21:22 - Spor

Jose Mourinho, Galatasaray'a 1 milyon 907 bin liralık tazminat davası açtı

18:58 - Spor

Günün Manşetleri

Türkiye Diyanet Vakfı, Gazze'ye 52 tır insani yardım malzemesi gönderdi

00:52 - Gündem

TCMB’den döviz kredilerinde sıkılaşma adımı

00:47 - Ekonomi

Alman siyasetçilerden ramazan mesajları

00:43 - Dünya

Gazzeliler, İsrail'in bombaladığı camilerin enkazında ilk teravih namazını kıldı

00:42 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Baas rejiminin yıkılmasının ardından Şam'daki Emevi Camisi'nde ilk teravih namazı kılındı

23:53 - İslam-Hayat - Ramazan 1446