?>

'Türkiye'nin zekat potansiyeli 55 milyar dolar'

TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, "Katılım Bankaları Birliğinin rakamlarına göre, Türkiye'nin zekat kapasitesi 55 milyar dolar." dedi.

Gündem - 6 yıl önce

Konya

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, Katılım Bankaları Birliğinin rakamlarına göre Türkiye'nin zekat kapasitesinin 55 milyar dolar olduğunu belirterek,"İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezinin tespitine göre, İslam dünyasının zekat potansiyeli de 10 trilyon dolar. Bu kapasitelerin karşısında verilen zekat miktarı çok düşük." dedi.

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1975'te kurulan vakfın 1001 şubesiyle 145 ülkede faaliyet gösterdiğini söyledi.

Vakfın, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olduğunu hatırlatan Polat, TDV'nin hayatın insana dokunduğu her alanında din, dil, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin yardım götürdüğüne işaret etti.

Polat, mazlumlara, mağdurlara ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"BM verilerine göre, geçen yıl Türkiye, dünyada en çok yardım yapan ülkedir. Bunun en büyük parçasıyız. TDV, Türkiye'nin insalığa hizmet yolunda ortaya koyduğu misyon ve vizyonun büyük bir parçası. Ramazan ve Kurban Bayramı'ndaki çalışmalarımızla, milletimizin lobicilik faaliyetini de yürütmüş oluyoruz. Müslümanların merhamet kültürünü insalığa tanıtıyoruz. Mülteci kardeşlerimize, ihtiyaç sahiplerine, mazlumlara ve yurt dışında zorlu bölgelere ulaşan bir teşkilatız."

Polat, İslam'ın yardımlaşma dini olduğunu vurgulayarak, yaptıkları çalışmaların millete bereket ve hayır olarak döndüğünü anlattı.

"600 kişilik Hristiyan kabile topluca Müslüman oldu"

Din, dil ayrımı gözetmeksizin yapılan çalışmalarla gayrimüslimlerin kalplerinin İslam'a ısındığını ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"Bu çalışmalar neticesinde de ihtida hikayeleri oluyor. Senegal'de geçen kurban faaliyetinde et dağıtımının yapıldığı 600 kişilik Hristiyan kabile topluca Müslüman oldu. Onların çocukları başkent Dakar'da hafızlık eğitimi alıyor. Gittiğimiz yerlerde İslam'ın merhametini ve kuşatıcı kültürünü tanıtıyoruz. Türkiye'de 81 il 725 ilçede, yurt dışında ise 98 ülkede 123 bölgede bu faaliyetleri yürütüyoruz."

"Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" projesi

Polat, TDV tarafından "Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin" projesi kapsamında "zekathesapla.tdv.org" internet sitesini kurduklarını anımsattı.

Sitenin, İslam'ın emirlerinden zekatın hesaplanmasında kolaylık sağlayacağına dikkati çeken Polat, şunları kaydetti:

"Katılım Bankaları Birliğinin rakamlarına göre, Türkiye'nin zekat kapasitesi 55 milyar dolar. SESRİC'in tespitine göre, İslam dünyasının zekat potansiyeli de 10 trilyon dolar. Bu kapasitelerin karşısında verilen zekat miktarı çok düşük. 'Zekat nedir, kime ne kadar verilir, nasıl hesaplanır, nereden tespit edilir' kısmını halkımıza anlatmak ve duyurmak için 'zekat hesaplama modülü' oluşturduk. Din İşleri Yüksek Kurulu üyelerimizin de desteğiyle zekat hesaplama web stesi oluşturduk. Vatandaşlarımız 'zekat.tdv.org' veya 'zekathesapla.tdv.org' sitesinde zekatlarını hesaplayabilir. Aynı zamanda ramazan ayı içerisinde bağışçılar, 5601'e SMS göndererek fitre bağışında bulunabilir."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TOFAŞ, Beşiktaş Sompo Japan’ı farklı geçti

2019-05-24 02:24 - Spor

'10 firma ilk defa İstanbul'a sefer düzenlemeye başladı'

2019-05-25 15:37 - Siyaset

İlkay Gündoğan Almanya Milli Takımı aday kadrosuna çağrıldı

2019-05-22 17:27 - Spor

1. Lig'de 2018-2019 sezonu raporu

2019-05-20 15:17 - Spor

İbn Atâullah el-İskenderî’nin Gelin Tacı adlı kitabı çıktı

2019-05-22 15:02 - Kültür Sanat

Bee'o Propolis'in kurucusu Aslı Elif Tanuğur Samancı'ya ödül

2019-05-20 14:48 - Genel

Bu habere çok şaşıracaksınız! 1 Kilo altını iade edebilmek için...

2019-05-22 19:55 - Çevre-Hayat

İlk ve ortaöğretim öğretmenlerine “Astronomi” eğitimi

2019-05-20 14:57 - Eğitim

Karaman: "Aslan payı oyuncularımın"

2019-05-19 01:29 - Spor

Hamile eşini otomobilden attı

2019-05-20 14:20 - Asayiş

İlgili Haberler

Hava trafik kontrollerinin uzmanlık şartları uluslararası standartlara uyumlu hale getirildi

13:12 - Gündem

Büyükada ve Sivriada'da müsilajın denizel ekosisteme etkisi görüntülendi

13:08 - Gündem

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, İsveçli mevkidaşı Orgeneral Claesson ile görüştü

12:58 - Gündem

"Comanchero" uluslararası silahlı organize suç örgütü üyesi 66 sanığa dava

12:50 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya İmparatoru Naruhito tarafından kabul edildi

12:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Trabzonspor, üç büyük rakibine karşı eski başarısının uzağında kaldı

13:18 - Spor

Hava trafik kontrollerinin uzmanlık şartları uluslararası standartlara uyumlu hale getirildi

13:12 - Gündem

Büyükada ve Sivriada'da müsilajın denizel ekosisteme etkisi görüntülendi

13:08 - Gündem

Erzurum'da "Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi"ne 2 bin 500 başvuru yapıldı

13:02 - Ekonomi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak, İsveçli mevkidaşı Orgeneral Claesson ile görüştü

12:58 - Gündem