?>

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinden iftar yemeği

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, Amerikalı Müslüman kanaat önderleri ile Washington'da yerleşik bazı ülke diplomatik temsilcilerine Amerika Diyanet Merkezinde iftar verdi.

İslam-Hayat - Şaban 1446 - 6 yıl önce

Washington

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği tarafından Amerika Diyanet Merkezinde (DCA) verilen iftara, Amerikalı Müslüman kanaat önderleri ile Washington'da yerleşik bazı ülke diplomatik temsilcileri katıldı.

DCA'de organize edilen ve ev sahipliğini Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın yaptığı programa çok sayıda Amerikalı, Türk ve diğer ülkelerden diplomatik temsilciler iştirak etti.

İftar yemeğine ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad ve İslami Yardım kurumu başkanı Enver Han gibi Amerikalı Müslüman toplumun önemli isimlerinin yanı sıra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Pakistan, Bangladeş ve Gambiya'nın büyükelçileri de katıldı.

Büyükelçi Kılıç, yaptığı konuşmada, Amerikalı Müslümanlarla Türk toplumu arasındaki bağların giderek güçlendiğine işaret ederek, bu tür organizasyonların çok özel bir önem taşıdığını vurguladı.

"İslamofobik söylemlere karşı uyanık olmalıyız"

Yeni Zelanda'daki son cami saldırılarına atıf yapan Kılıç, İslamofobik söylemlerin tüm dünyaya verdiği zararın altını çizdi ve bu söylemlere karşı herkesin uyanık olması gerektiğini belirtti.

"Terörizmin rengi, ırkı ve dini olmaz; terörün her türlüsü apaçık bir suçtur ve hepimiz bu suçun karşısında olmalıyız." değerlendirmesini yapan Kılıç, ABD'de yaşayan tüm Müslümanların nefret söylemine karşı birlik içinde ve bunun da memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Kılıç ayrıca, New Haven'da kundaklanan Diyanet Camisi'ne yapılan saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve bu tür saldırıların ABD'de yerinin olmaması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Kayserispor 2. yarıdaki gollerle güldü

2019-05-12 21:44 - Spor

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Zonguldaklı çocuklarla buluştu

2019-05-13 12:22 - Ekonomi

'Talasemide düzenli demir bağlayıcı ilaç kullanımı önemli'

2019-05-09 14:52 - Sağlık

'Gulet Türkiye'nin bir markası haline gelmiştir'

2019-05-09 16:27 - Ekonomi

"Payitaht Abdühamid” dizisi bazı ülkelerde yasaklı

2019-05-13 18:14 - Magazin

Pendik’de patenli gençlerin tehlikeli yolculuğu kamerada

2019-05-11 14:12 - Asayiş

Dereye düşen çoban hayatını kaybetti

2019-05-11 01:07 - Asayiş

Top atışları ile hedefler tam isabetle vuruldu

2019-05-14 13:20 - Genel

Adana’da sulama kanallarında tehlikeli serinlik

2019-05-15 20:17 - Asayiş

İftar ve sahurda kayısı yiyin önerisi

2019-05-09 14:47 - Sağlık

İlgili Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Medeniyetimizin temeli okumaya, öğrenmeye, öğretmeye dayanıyor

19:02 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Kabartma yazıyı İncil'den öğrenmeye zorlanan Ugandalıları Kur'an eğitimiyle İslam'la tanıştırdılar

12:13 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri'den 'direniş' vurgusu

12:00 - İslam-Hayat - Şaban 1446

650 yıllık İsa Bey Camisi ilk teravihte yeniden cemaatiyle buluşacak

12:02 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Türkiye Diyanet Vakfı ateşkesten bu yana Gazze'de 200 bin kişiye yardım ulaştırdı

11:48 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Günün Manşetleri

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor

İsrail Başbakanı Netanyahu: Trump yönetimiyle tarihi bir fırsat yakaladık

22:27 - Dünya

Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi hata yapmadı

21:58 - Spor

İsrail’in Gazze katliamındaki gerçek bilançosu -Hasan Enes Karahan, Moskova'dan yazdı-

21:41 - En Son Yazılar