?>

Türkiye'nin kültürü bu sergide buluştu

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "eTwinning Projesi" kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla hazırlanan yöresel değerlerin tanıtıldığı sergi Kırşehir'de açıldı. - Anadolu Ajansı

Kültür Sanat - 8 yıl önce

KIRŞEHİR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hazırlanan "eTwinning Projesi" kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla düzenlenen "Çemberimde Gül Oya" sergisi, Kırşehir'de açıldı.

Kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden el işleri, mani ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöresel yemek tarifleri ile işlemelerden oluşan sergi, Ahi Evran Külliyesinde izlenime sunuldu. Türkiye genelinde 68'incisi gerçekleştirilen sergiyi Aşıkpaşa Ortaokulu yöneticileri organize etti.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, açılış töreninde, kültür ve geleneklerin yaşatılması, yeni kuşaklara aktarılmasının önem taşıdığını belirterek, milli bilinç ve şuurun oluşturulmasına yönelik çalışmaların artırılması gerektiğini vurguladı.

Kırşehir'den dünyaya yayılan Ahiliğin de milli, kültürel değerlerden olduğuna işaret eden Şentürk, "En büyük zenginliğimiz, kültürel zenginliğimizdir. Bizim kültürümüz, başka ülkelerin olduğu gibi 200-300 yıllık değildir. 5 bin yıllık bir kültürümüz var. Üç kıtaya kültür, medeniyet, barış götüren bir kültürün temsilcileriyiz. İslamın kutsal değerlerini, milletimizin üstün vasıflarını götürüyoruz." dedi.

Kırşehir'i, birlikte yaşama kültürünün başkenti olarak tanımlayan Şentürk, "Kırşehir, Anadolu'nun gerçek Horasan'ı gibidir. 600 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu'nun kültürünün varisleriyiz. 81 ilden 81 kültürün sergisini açıyoruz. 'Çemberimde Gül Oya' diyerek ne güzel bir isim koymuşlar. İllerimizin kültürel zenginliklerin tanıtılması için böyle bir sergi hazırlandı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Aşıkpaşa Ortaokulu Müdürü Saffet Burhan Akdoğan da birlik ve beraberlik mesajı veren kapsamlı ulusal bir projeye ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek, sergide 81 ilden proje manileri, türküler, kartpostallar, yemeniler, yemek tarifleri ve bir çok kültürel değerin yer aldığını aktardı.

Konuşmanın ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Vali Şentürk, protokol üyeleriyle sergiyi gezerek, stantlarda görevli öğrencilerden bilgi aldı.

Törene, Kırşehir Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, Kırşehir Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Kırşehir Müftüsü Osman Arslan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Abdullah Yıldiz

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

“Rap” Müzikle Çanakkale Destanı: “Var mı Böyle Bir Yürek, Ölümüne Yürümek…"

2017-03-22 16:31 - Eğitim

Adana'daki 'ekmekte GDO' iddiasına soruşturma

2017-03-21 13:52 - Gündem

Almanya'da referandum sandıkları hazır

2017-03-25 05:00 - Gündem

'ByLock'u çocuğumun öğretmeni tavsiye etti'

2017-03-23 18:27 - Gündem

Kayyum atanan şirketin gayrimenkulleri için açık artırma

2017-03-21 01:27 - Ekonomi

İngiliz polisi, teröristin Londra saldırısını tek başına yaptığını açıkladı

2017-03-26 10:35 - Genel

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, Lavrov ile Suriye'yi konuştu

2017-03-22 18:32 - Dünya

İstanbul'da hayatın mahalle mahalle profili çıkarıldı

2017-03-22 15:02 - Çevre-Hayat

Harp Akademilerinde darbe girişimi soruşturması tamamlandı

2017-03-23 13:52 - Gündem

Türkiye'nin kültürü bu sergide buluştu

2017-03-27 19:47 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Japonya'da 'Gizem Dolu Anadolu' başlıklı fotoğraf sergisi açıldı

22:29 - Kültür Sanat

Günün yorgunluğunu halk oyunlarıyla atıyorlar

12:42 - Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 'Sesler ve Küller' eserinin dünya prömiyerine imza attı

09:36 - Kültür Sanat

Kültür ve Turizm Bakanlığından 36 belgesel film projesine yaklaşık 12,5 milyon liralık destek

21:16 - Kültür Sanat

Özbekistan'da Babür İmparatoru adına şehir kuruluyor

14:16 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Putin, İran ile kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasını onaylayan yasayı imzaladı

16:28 - Dünya

THY'nin İstanbul-Şam tarifeli uçuşlarında sefer artışı

16:22 - Gündem

Liderlerden Papa Franciscus'un ölümüyle ilgili taziye mesajları

16:17 - Dünya

UNRWA: İsrail'in ateşkesi bozduğu 18 Mart'tan beri Gazze'de 600 çocuk öldürüldü

16:12 - Dünya

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Yılmaz'dan hakem eleştirisi

15:58 - Spor