?>

Türkiye'nin ilk milli hava füzeleri IDEF'te görücüye çıkacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, SAGE'nin geliştirdiği, Türkiye'nin ilk milli hava füzeleri GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN, 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda görücüye çıkacağını söyledi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

ANKARA - MEHTAP YILMAZ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsünün (SAGE) geliştirdiği, Türkiye'nin ilk milli hava füzeleri, GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN'ın, 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2017) görücüye çıkacağını bildirdi.

Özlü, AA muhabirine, SAGE'nin geliştirdiği ve IDEF'te lansmanı yapılacak, Türkiye'nin ilk milli hava füzeleri GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜBİTAK'ın "Ulusal Savunma için Ulusal Ar-Ge" sloganıyla çalışmalar yürüttüğünü anlatan Özlü, bu kapsamda SAGE'nin savunma sanayisi alanında geliştirdiği önemli projelerile Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

Özlü, SAGE'nin Türkiye'nin ilkleri arasında yer alan milli akıllı mühimmat Hassas Güdüm Kiti, milli seyir füzesi Satha Atılan Orta Menzilli Mühimmat (SOM) ve ardışık delici harp başlığına sahip ilk uçak bombası olan Nüfuz Edici Bomba gibi birçok başarılı projeye imza attığını anımsattı.

"Milli aktif radar arayıcı başlık"

SAGE'nin, geliştirdiği mühimmat ve füze projelerinden edindiği bilgi birikimiyle daha karmaşık ve zorlu hedeflere odaklandığına işaret eden Özlü, "SAGE, 2013 yılında hava füzeleri üzerine çalışmaya başladı. Bu çerçevede başlayan projeler kapsamında kısa menzilli, yüksek manevra kabiliyetine sahip, kızılötesi görüntüleyicili arayıcı başlıklı GÖKDOĞAN ile uzun menzilli, aktif radar arayıcı başlıklı BOZDOĞAN olmak üzere iki yeni füze geliştirildi. Burada önemli bir kazanım olarak uzun menzilli hava savunma füzelerinde de kullanılan ilk aktif radar arayıcı başlık, tamamen milli olarak tasarlandı." diye konuştu.

Özlü, Türkiye'nin ilk milli hava füzeleri GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN'ın, ilk kez 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF'te görücüye çıkacağını da söyledi.

"Milli hava füzeleri, F-16 uçaklarından atılabilecek"

GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN'ın, Türk Hava Kuvvetlerinin hava hakimiyetini artırmak için geliştirildiğini dile getiren Özlü, milli hava füzelerinin F-16 uçaklarından atılabileceğini belirtti.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da 300'e yakın firma Rusya ile ticaret yapıyor

2017-05-05 13:32 - Ekonomi

'Yenilen pehlivan, güreşe doymaz'

2017-05-05 02:32 - Siyaset

'Esed PKK'nın nüfuzunu artırıp Türkiye sınırını ele geçirmek istiyor'

2017-05-07 15:22 - Dünya

CHP'de rota 2019 seçimleri

2017-05-02 14:17 - Siyaset

Tam 130 ton !

2017-05-05 14:57 - Asayiş

'Tekliflerimizi kazanıma dönüştürmek için masada olacağız'

2017-05-01 18:12 - Gündem

Almanya'da başörtülüler ayrımcılığa uğruyor

2017-05-04 16:02 - Dünya

Jandarmadan 'drone'lu denetim

2017-05-07 15:47 - Gündem

Özkök’ün ‘kurnazlığı’

2017-05-07 22:47 - Gündem

FETÖ firarileri Malezya'da gözaltına alındı

2017-05-03 17:22 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı

16:32 - Gündem

İstanbul merkezli casusluk operasyonunda 5 zanlı yakalandı

15:27 - Gündem

Aydın'da çiftçiler kuraklık nedeniyle "sulama" endişesi yaşıyor

15:22 - Gündem

Mardin'de 21 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı

15:18 - Gündem

Samsun'da çiftçiler, kahverengi kokarcaya karşı "seferberlik" başlattı

15:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Muğla'da yağışın az olması kuzugöbeği mantarının rekoltesini düşürdü

16:52 - Ekonomi

İsrail'in sınır kapılarını kapattığı Gazze'de açlık tehlikesi yeniden gündemde

16:47 - Dünya

BM: Gazze'ye yardım akışı yeniden başlamazsa gıda güvenliği ciddi şekilde kötüleşebilir

16:43 - Dünya

Samsunspor, Fenerbahçe karşısında baskılı oyun planlıyor

16:38 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı

16:32 - Gündem