'Türkiye'nin en büyük sorunu maalesef ana muhalefet'

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "Türkiye'nin en büyük sorunu maalesef ne ekonomi ne güvenlik ne de diğer meseleler. Geldiğimiz noktada, ülkenin en büyük sorununun ana muhalefet olduğunu görmüş olduk." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

ÇANAKKALE - Birak Akay

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun son dönemdeki açıklamalarını hatırlatarak, Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde olmasının sebebinin vekilliğinden ya da ifade özgürlüğünden kaynaklanmadığını söyledi.

Bu konuda mahkemelerin kendi iç dinamikleriyle karar verdiğini vurgulayan Turan, "Terörle olan iltisakından dolayı şu an Selahattin Demirtaş cezaevinde. Siz bu kararı beğenmiyor olabilirsiniz ama bu karar mahkemenin kararı." diye konuştu.

Turan, milletvekili seçilen kişilerin yasama dokunulmazlığının olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu dokunulmazlığı Mecliste en fazla eleştiren 'Kaldırın dokunulmazlığı' diyen, siyasi artistlik yapan Kılıçdaroğlu'nun kendisiydi. Kılıçdaroğlu defaatle 'Bu konuda en çok AK Parti bedel öder', 'AK Parti'nin vekilleri yanlış yapmıştır' deyip, bizlere birçok iftiralar atarak dokunulmazlıkları kaldıramadığımızı iddia ettiler. Biz de bu çağrılar üzerine cevap verdik. Dedik ki dokunulmazlıklar normal şartlarda yasamanın gereğidir ve kaldırılmaması gerekir. Ama mademki AK Partililer için böyle bir açık kapı istiyorsunuz, vekillerimize ithamlarda bulunuyorsunuz, 'yanlış yapan var, tacizci var, ekonomik olarak sıkıntısı olan var' diyorsunuz. 'Biz de dokunulmazlıkları kaldırıyoruz' dedik. Buna CHP 'Evet' dedi, bunlar arşivlerde var. Dokunulmazlık kalktığından dolayı mahkemeler vekilleri yargılama imkanına eriştiler."

"Demirtaş güzellemeleri yapmak"

Selahattin Demirtaş'ın bu yargılamanın gereği olarak şu an cezaevinde olduğunu ifade eden Turan, "Yani CHP'nin dokunulmazlığın kaldırılmasına 'evet' demesinden dolayı, Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki iddiasından dolayı Selahattin Demirtaş cezaevinde. Şimdi Demirtaş güzellemeleri yapmak, tüm yöneticilerini, parti meclisini, tek tek oraya göndermek bence Kılıçdaroğlu'nu affettirmez." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin tutumunu eleştiren Turan, şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu çok istiyorsa HDP ile CHP ittifakını resmi hale getirsin, Demirtaş ile kendi yöneticileri arasında özel cezaevi görüşmeleri yapacaklarına bunu resmi olarak ilan etsinler. Şu an gelinen noktada Kılıçdaroğlu'nun hali bildiğiniz deşifre olma halidir. Ben, '17 tane CHP'li gitti ve ziyaret etti' demiştim. Bugün Kılıçdaroğlu açıklama yapıp 'Öyle birşey yok' diyebilirdi veya gerekçelerini söyleyebilirdi. Aksine 'Ben gönderdim' diyerek bir anlamda 17+1 hale geldiler. Kılıçdaroğlu da ziyaret etmiş gibi oldu. Hem dokunulmazlığa 'evet' deyip, hem de şu an yargı kararını eleştirmek siyasi bir çelişkidir."

"90 yıllık tarihine en büyük ihanet"

Turan, daha da ötesi, HDP'nin bir siyasi parti gibi davranmaktan öte adeta bir "Kandil temsilcisi, PKK sözcüsü" gibi davranmasından dolayı bir süreç yaşandığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreçte Kılıçdaroğlu'nun 'Demirtaş'ın yaptığı yanlış, partili gibi davranmıyorsun' demesi gerekirken dönüp dolaşıp 'Demirtaş'ın Mecliste olması lazımdı' şeklinde yaklaşımda bulunması bir PYD/PKK sözcülüğü, HDP sözcülüğü anlamına gelir. Ben CHP'nin kendi seçmenlerinin, kendi yönetimlerinin partililere sahip çıkmasını ve CHP'nin geldiği yerin Mustafa Kemal'in partisi falan olmaktan çok öte bir HDP karikatürü, HDP temsilcisi haline geldiğini, bunun da CHP'nin 90 yıllık tarihine en büyük ihanet olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin en büyük sorunu maalesef ne ekonomi ne güvenlik ne de diğer meseleler. Geldiğimiz noktada, ülkenin en büyük sorununun ana muhalefet olduğunu görmüş olduk."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uyuşturucuyla mücadeleye evet, KENDİR ambargosuna hayır! Kenevirde İngiliz oyunu bozulmalı...

2018-04-07 10:05 - Özel Haber

Survivor'da kim gitti? SURVİVOR KİM ELENDİ? | Survivorda yeni takımlar

2018-04-03 00:32 - Magazin

Doğan Holding'ten medya şirketlerinin satışına ilişkin açıklama

2018-04-07 01:11 - Medya

Nefes Kredisi'nin hacminin büyütülmesi iş dünyasını umutlandırdı

2018-03-31 19:17 - Ekonomi

İlker Başbuğ’un dostu J. N. Mattis Suriye’den ABD ordusunu çekecek!

2018-04-03 12:29 - Özel Haber

Ibrahimovic ABD kariyerine çok iyi başladı

2018-04-01 15:23 - Spor

İsrail Gazze sınırına hava saldırısı düzenledi

2018-04-05 19:02 - Dünya

Fransa'dan Gazze açıklaması

2018-04-02 04:02 - Dünya

Sayıştay 45 denetçi yardımcısı adayı alacak

2018-04-06 12:57 - Genel

Adalet Bakanlığından avukatlara özel mobil uygulama: Celse

2018-04-05 17:57 - Medya

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: İmkanlarımızı müşterek refahımız için kullanmalıyız

12:08 - Siyaset

Bakan Fidan, TDT Gayriresmi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı marjında temaslarda bulundu

11:58 - Siyaset

AK Parti heyeti Çin'den Uygur Türkleri için "pozitif sinyal" ile döndü

11:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile Şuşa'da bir araya geldi

11:37 - Siyaset

Bakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile Şuşa'da bir araya geldi

22:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze şehrine hava saldırısında en az 3 Filistinli hayatını kaybetti

02:13 - Dünya

TDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'nin ardından Karabağ Deklarasyonu yayımlandı

02:08 - Dünya

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'e çeyrek finalde veda etti

00:18 - Spor

Berlin’de Hollanda-Türkiye karşılaşması öncesinde bazı Türk taraftarlar gözaltına alındı

23:03 - Spor

Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunan bir kişi daha yakalandı

22:33 - Dünya