?>

'Türkiye'nin egemenlik haklarına birilerinin müdahale etme gibi bir yetkisi yoktur'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin egemenlik haklarına birilerinin müdahale etme gibi bir yetkisi yoktur, bunu da herkesin bilmesi lazım." dedi.

Siyaset - 6 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne ilişkin INTEX Osaka Fuar Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin sorumlularından hesap sorulmasının gerekliliğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kaşıkçı cinayetinin, en üstten en alta kadar sorumlularının tamamından hesap sorulması, uluslararası toplumun öncelikli görevidir. Yargılanmaları gereken yer İstanbul'dur. Çünkü suçun işlendiği yer İstanbul'dur. İstanbul'da yargılanması gerekir." dedi.

Erdoğan, "İnsan hakları konusunda diğer ülkelere karne düzenleyen gelişmiş Batılı devletler temel insanlık sınavından maalesef geçemedi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteciler konusuna ilişkin, "Türkiye'nin yardım ve hizmetlerini sürdürebilmesi için uluslararası toplumun yük paylaşması gerektiğini ifade ettik." açıklamasında bulundu.

Terörle mücadele vurgusu yapan Erdoğan, "Terör tüm insanlığın, insani değerlerin düşmanıdır. Bunun için tüm devletlerin teröre 'terör' deme erdemini artık göstermesi gerekiyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokrasiye kasteden darbecilerin 'siyasi sığınmacı' kılıfı altında korunması ve kollanmasının faturası tüm insanlık için ağır olacaktır." dedi.

Erdoğan, "Konu Türkiye olunca darbeciler için idamın tartışılmasını kabul edilemez bulanlar maalesef Mısır'daki idam cezalarına seslerini çıkarmıyor." ifadesinde bulundu.

Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin ölümüne ilişkin Erdoğan, "Ne Kaşıkçı cinayetinin ne de Cumhurbaşkanı Mursi'nin şaibelerle dolu vefatının gündemden düşürülmesine izin verilmemelidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'nin yapısına ilişkin, "1. Dünya Harbi'nin şartları altında kurulmuş böyle bir yapının ilanihaye devam etmesi doğru olmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'dan S400 hava savunma sistemlerinin alımına ilişkin Erdoğan, "(S400) Teslimat sürecindedir ve teslimat sürecinde olan böyle bir sözleşmeyi inkar etmemiz Türkiye gibi bir devlete yakışmaz, bu iş bitti. Temmuz ayının ilk yarısında teslimat başlar' diye ilgili birimlerimiz bu açıklamayı yaptılar ve şu andaki beklenti bu istikamette" dedi.

Erdoğan, "(Yaptırım konusu) Sayın Trump bugün bu konuya açıklık getirdi. Böyle bir şeyin olmayacağını da kendisinden özellikle dinlemiş olduk." ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Araklı'daki selde kaybolan 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor

2019-06-22 15:19 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20'de liderlerle görüştü

2019-06-29 13:17 - Dünya

Papağanıyla oy vermeye gelen vatandaş ilgi odağı oldu

2019-06-23 17:19 - Genel

Alanya’da aşırı sıcaktan bunalan tatilciler sahile akın etti

2019-06-25 18:50 - Gündem

Mahalleyi tedirgin eden esrarengiz sesin sırrı çözüldü

2019-06-24 13:37 - Gündem

Genç çift düğüne giderken kaza yapıp hastanelik oldu

2019-06-23 18:57 - Asayiş

Ustaya meslek bıraktıran yapılar zamana direniyor

2019-06-28 15:12 - Kültür Sanat

Fahrettin Altun’dan G20 Zirvesi paylaşımı

2019-06-29 13:10 - Dünya

'Türkiye'den Arnavutluk ve Kosova için ortak bir politika talebimiz var'

2019-06-27 15:17 - Dünya

'Sonuçların İstanbul'a hayırlar getirmesini diliyorum'

2019-06-24 00:02 - Siyaset

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Sahipsiz köpekler tarafından 2 yaşındaki bir bebeğin vahşice katledilmesini kabul edemeyiz

00:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum

00:21 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör belasını tamamen defetmek için çalışmaya devam edeceğiz

21:53 - Siyaset

Bakan Kurum, Hatay'daki Tarihi Uzun Çarşı esnafı Nezahat Boyacıgil'in hikayesini paylaştı

14:28 - Siyaset

Bakan Fidan, Türkiye-Ürdün-Irak-Lübnan-Suriye arasında düzenlenecek toplantıya katılacak

14:17 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsveç'te farklı inanç gruplarının temsilcileri iftarda buluştu

01:58 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

İsrail, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının müzakereleri için Doha'ya heyet gönderecek

01:38 - Dünya

Dünya Kadınlar Günü'nde Batı Şeria'daki Filistinli kadınlar zorla yerlerinden edilmenin acısını yaşıyor

01:03 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden 'Suriye' çağrısı

00:42 - Dünya

İsrail, Lübnan'ın güneyine 20'den fazla hava saldırısı düzenledi

00:41 - Dünya