?>

Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva'dan salgınla mücadeleye övgü

65 yaş üstü vatandaşlara yönelik düzenlemeyle dışarı çıkanlardan biri de Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva oldu.

Gündem - 5 yıl önce

Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ardından Türkiye'nin çok erken tedbir alarak başarılı bir süreç yönettiğini söyledi.

Koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üzeri vatandaşlar arasında olan 80 yaşındaki Haleva, kısıtlamanın 4 saatliğine kaldırıldığı bugün dışarı çıktı. Oğlu Yosi ve eşi Recina ile birlikte Nişantaşı'ndaki evinden çıkan Haleva bir süre dolaştı.

Haleva, yürüyüşü sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm annelerin Anneler Günü'nü tebrik ettiğini; anaların merhametin, sevginin ve Türkiye'nin simgesi olduğunu söyledi.

Kısıtlamanın ardından dışarı çıkarken "Şükür Allah'a" dediğini anlatan Haleva, 65 yaş üstü vatandaşlar için alınan karardan dolayı emekleri geçenlere teşekkür etti.

Haleva, bugün yürürken yolda dua edeceğini dile getirerek, "Bu kötü günler geçecek. Biz Sağlık Bakanlığı'nın talimatlarına uyarsak ve mesafeyi korursak daha çabuk birbirimize kavuşacağız, öpeceğiz ve bağlanacağız. Eğer buna dikkat etmezsek iyi değil. Kötü günler demeyeceğim ama pek iyi günler göremeyiz." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzağı görme yeteneğinin fevkaladenin üzerinde olduğunu dile getiren Haleva, Tanrı'nın ona güç vermesini istediğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı muhteşem bir çalışma yaptı

Sağlık Bakanlığı'nın muhteşem bir çalışma yaptığını ve tedbirlerini çok önceden aldığına değinen Haleva, Türkiye'nin süreci biraz acı geçirdiğini ancak diğer ülkelere nazaran muhteşem tedbirli davrandığını söyledi.

Haleva, Türkiye'nin dünyaya da yardım ettiğine dikkati çekerek, "Türklüğün güzelliği bu. Komşulara, uzaklara yardım etmek. Hep beraber ekmeğimizi paylaşmamız icap eder. İşte bu Türklüğün güzel imajı dünyaya yayılırsa ne mutlu bizlere." diye konuştu.

Kendi cemaatiyle buluşmalarının internet ve telefon üzerinden olduğunu anlatan Haleva, şöyle konuştu:

"Dualarımızı dahi bu şekilde yaptık. Dua şarttır, bizim ruhsal besinimizdir. Dua etmezsek ruhlarımız iyi çalışmaz. Onun için mecburen online şekilde dualarımızı yaptık ve birbirimize sevgilerimizi sunduk. Bu şekilde bu günleri geçiriyoruz. Evde oturuyoruz, yemek yiyoruz ve biraz kilo aldık. Kitap okuyoruz bol bol. Yürüyüşümüz de evden oluyor."

"Bizim hastalarımıza da çok iyi bakıldı. Bütün vatandaşlar gibi kucaklanıyoruz. Maalesef birkaç hastamız oldu, bazıları kurtuldu. Benim bir arkadaşım da hasta oldu ve kurtuldu. Birkaç kişiyi de Tanrı cennete aldı. Onlar da bize cennetten dua edecek. Şimdi birbirimizden uzaklaşıyoruz ama sonra sıkıca bağlanacağız, gönlümüz bir olacak."

"Yapılan feragatler Türkiye demek"

Salgında emniyet ve sağlık çalışanlarının çok ciddi bir çalışma yürüttüğünü anlatan Haleva, bazı çalışanların çocuklarını göremediğini, ailesiyle buluşamadığını hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye demek birbirimize yardım etmek, feragat etmek demek. Biz ne kadar feragatte bulunursak Tanrı bize daha fazla merhametli davranır. Tanrı'ya çok iş veriyoruz ama biz bir bütün olursak, Tanrı da 'İnsanlık dersini aldı.' der."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Açıklanan buğday alım fiyatları çiftçilerin yüzünü güldürdü

2020-05-06 14:42 - Ekonomi

Bakan Varank: Kovid-19/ koronavirüs aşısında 3 üniversitemiz hayvan deneyleri aşamasına geldi

2020-05-08 19:22 - Teknoloji

Diyarbakır annelerinden Övünç: Oğlum devlete teslim ol, orası senin yerin değil

2020-05-05 02:17 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye kriz ortamında bile yatırımcı için güvenilir limandır

2020-05-08 19:17 - Gündem

ABD Adalet Bakanlığı Trump'ın eski danışmanı Flynn'e yönelik davayı düşürecek

2020-05-08 02:55 - Gündem

ABD'li uzmanlar: Mutasyona uğrayan koronavirüs zayıflıyor olabilir

2020-05-05 22:07 - Dünya

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-05-04 02:11 - Gündem

PSG'den koronavirüsle mücadele için 100 bin avro bağış

2020-05-06 19:02 - Spor

Yunanistan'da 'boş sandalye' protestosu

2020-05-07 02:52 - Dünya

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: İstihdam alanını büyütmek siyaset kurumunun işi

2020-05-03 19:47 - Siyaset

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor