?>

Türkiye-Meksika Dostluğu Sağlık Merkezi hizmete açıldı

Türkiye-Meksika Dostluğu Sağlık Merkezi, TİKA tarafından açıldı.

Sağlık - 6 yıl önce

Türkiye-Meksika Dostluğu Sağlık Merkezi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından hizmete açıldı.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, 2017'de Meksika genelinde etkili olan depremden yoğun olarak etkilenen Oaxaca eyaletinin El Espinal kasabasında inşa edilen Türkiye-Meksika Dostluğu Sağlık Merkezi'nin açılış töreni yapıldı.

Tüm hizmetlerin ücretsiz sunulacağı merkezin açılış törenine, Türkiye'nin Meksiko Büyükelçisi Tahsin Timur Söylemez, Oaxaca Eyalet Valisi Alejandro Ismael Murat Hinojosa, TİKA Başkan Yardımcısı Birol Çetin, El Espinal Belediye Başkanı Hazael Matus Toledo ve bölge halkı katıldı.

Oaxaca Eyalet Valisi Alejandro Ismael Murat Hinojosa, törende yaptığı konuşmada, Erdoğan’a teşekkürlerini ifade ederek "Bu kasaba tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşamıştı.

Düşmüştük. Başımızı kaldırdığımızda uzaklardan gelen bir dost gördük. Bize uzanan el Türkiye idi." şeklinde konuştu.

TİKA Başkan Yardımcısı Çetin de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" vurgusuna atıfta bulunarak dünyadaki sorunların ancak paylaşarak çözülebileceğini dile getirdi.

El Espinal Belediye Başkanı Hazael Matus Toledo da "Bu sağlık merkezi Türkiye'nin bir parçası.

Bölgemizi vuran depremden sonra yaşadığımız zor günlerde Türkiye'nin bize uzattığı yardım elini asla unutmayacağız, bu merkezde Türkiye'nin özel günleri ve milli bayramlarında anma ve kutlama etkinlikleri düzenleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Merkez, 8 bin nüfuslu kasaba ve etrafındaki yerleşim birimleriyle 15 bin kişiye hizmet veren tek sağlık merkezi olma özelliğini taşıyor.

Bin 750 metrekarelik alanıyla günde 300 kişiye birinci seviye sağlık hizmeti verebilecek şekilde inşa edilen sağlık merkezinde, 2 genel tıbbi muayenehane, diş polikliniği, kadın hastalıkları odası ve doğumhane, tedavi odası, önleyici sağlık hizmeti odası, personel eğitim salonu, ecza deposu ve sterilizasyon odasının yanı sıra sağlık merkezinde çalışacak doktorlar için lojman da bulunuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

SpaceX Falcon Heavy roketinin fırlatılışını erteledi

2019-04-11 14:12 - Teknoloji

U12 İzmir Cup’a tam not

2019-04-08 12:39 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu'nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır

2019-04-08 15:48 - Genel

Mazbatayı aldı, muhtarlığı boş buldu

2019-04-11 12:42 - Gündem

MHP seçim sonuçlarını değerlendirdi

2019-04-13 21:22 - Siyaset

"Bu projeyle tarımda fiyatlar öngörülebilir olacak"

2019-04-09 16:14 - Politika

İran’dan ABD’nin kararına tepki

2019-04-08 22:41 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sözde mağduriyeti güçlendirmeyin

2019-04-13 11:02 - Gündem

Ankara'da '15 Temmuz' temalı fotoğraf sergisi açıldı

2019-04-08 16:22 - Gündem

Japonya'nın yeniden doğuşu simgeleyen kiraz çiçekleri 'sakura'

2019-04-11 14:52 - Dünya

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığı "Ankara'nın Etimesgut ilçesinde aşı bulunmadığı" iddiasını yalanladı

00:58 - Sağlık

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı çocuk felcine karşı aşı kampanyasının başlatılacağını duyurdu

19:28 - Sağlık

DSÖ, Gazze'de çocuk felcine karşı aşılama kampanyasının devamının planlandığını açıkladı

16:52 - Sağlık

Başkentte "Doğal Olan Normal Doğum Sempozyumu" düzenlendi

14:58 - Sağlık

Akademisyenler, arı sütünün hormonları dengeleyerek üreme sağlığını desteklediğini belirledi

13:13 - Sağlık

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor