?>

Türkiye ile Malezya arasında 11 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Malezya Başbakanı Enver İbrahim huzurunda iki ülke arasında 11 anlaşma imzalandı

Siyaset - 2 ay önce

PUTRAJAYA

Erdoğan ve Enver İbrahim, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasındaki anlaşmaların imza törenine geçti.

Türkiye Cumhuriyeti ile Malezya arasında enerji dönüşümü alanında işbirliğine ilişkin mektup teatisi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Malezya Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Su Dönüşümü Bakanı Fadillah Yusuf tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti ile Malezya arasında afet ve acil durum yönetimi alanında mutabakat zaptı ile Türkiye Cumhuriyeti ve Malezya diplomasi akademileri arasında işbirliğine ilişkin nota teatisine Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Malezya Dışişleri Bakanı Muhammed Hasan imza attı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi ile Sultan Mizan Antarctic Research Foundation arasında, deniz ve kutup alanında işbirliği mutabakat zaptı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Malezya Dışişleri Bakanı Muhammed Hasan tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Malezya arasında savunma ürünleri tedariki ortak komitesi uygulama kurallarını, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ile Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin imza altına aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayii Başkanlığı ve Malezya Ulusal Güvenlik Konseyi arasında iletişim sistemleri alanında stratejik işbirliğine ilişkin nota teatisi, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ile Malezya Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Müdürü Raja Nushirwan Zainal Abidin tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayii Başkanlığı ve Selangor Havacılık ve Teknoloji İnovasyon Sdn Bhd arasında akıllı şehir, trafik ve güvenlik sistemi çözümleri alanında işbirliği mutabakat zaptını, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ile Selangor Eyalet Hükümeti Başbakanı Amirudin Bin Shari imza altına aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ile Malezya İç Ticaret ve Geçim Bakanlığı arasında tüketicinin korunması, piyasa gözetimi ve denetimi alanlarında işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Malezya İç Ticaret ve Geçim Bakanı Armizan Bin Mohd Ali tarafından imzalandı.

Desan Tersanesi ile Malezya İçişleri Bakanlığı arasında çok amaçlı görev gemisi tedariği için ön kabul mektubunu, Desan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cenk İsmail Kaptanoğlu ile Malezya İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Awang Alik Bin Jeman imzaladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Malezya İletişim ve Multimedya Komisyonu arasında görsel-işitsel medya hizmetleri alanındaki niyet mektubu, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile MCMC Başkanı Tan Sri Mohamad Salim Bin Fateh Din tarafından imza altına alındı.

Anadolu Ajansı (AA) ile Malezya Ulusal Haber Ajansı arasındaki mutabakat zaptını da AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz ile Malezya Ulusal Haber Ajansı İcra Kurulu Başkanı Nur-ul Afida Kamaludin imzaladı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Almanya Başbakanı Scholz: Avrupa ve Almanya için çelik büyük önem taşıyor

2025-02-04 20:28 - Dünya

Beşiktaş'ın prensipte anlaştığı Keny Arroyo, sağlık kontrolünden geçti

2025-02-09 14:32 - Spor

Trabzonspor, Gaziantep FK'dan Mustafa Eskihellaç ile anlaştı

2025-02-08 15:57 - Spor

MİT Başkanı Kalın, İran'da temaslarda bulundu

2025-02-08 22:57 - Gündem

Suriye Ordusu, Lübnan sınırında Hizbullah’la çatışmaların ardından kontrolü ele aldı

2025-02-10 23:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Malezya'da 'Fahri Doktora' unvanı verildi

2025-02-10 10:57 - Siyaset

Kıbrıslı Türk iş insanı Asil Nadir vefat etti

2025-02-10 02:07 - Gündem

Beşiktaş'ın yeni transferi Arroyo, İstanbul'a geldi

2025-02-09 02:17 - Spor

Göztepe, Ziraat Türkiye Kupası'nda Gaziantep FK'yi tek golle geçti

2025-02-06 23:23 - Spor

Türkiye'den Gazze'ye gönderilen insani yardımlar 96 bin 131 tona ulaştı

2025-02-09 14:52 - Gündem

İlgili Haberler

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, CHP Genel Başkanı Özel'in açıklamalarına tepki

18:08 - Siyaset

TBMM, Filistin davasına destek için parlamentoları buluşturuyor

15:43 - Siyaset

AK Parti Gençlik Kolları ramazanda 200 binden fazla gençle iftarda buluştu

11:37 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Bangladeş geçici hükümeti Dışişleri Danışmanı Hossain ile görüştü

17:12 - Siyaset

AK Parti'li Bayram, 21 Mart'ın resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi

16:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

Fransa 12 Cezayirli diplomatı sınır dışı kararı aldı, Cezayir Büyükelçisini geri çağırdı

20:47 - Dünya

Eski ABD Başkanı Obama'dan, Trump yönetiminin hedef aldığı Harvard Üniversitesine destek

20:42 - Dünya

ABD basınına göre Trump, kurmaylarıyla İran müzakerelerini görüştü

20:32 - Dünya

ABD'nin, Suriye'den 2 ay içerisinde çekilmeye başlayacağını İsrail'e bildirdiği iddia

20:23 - Dünya

Kanada, ABD'nin tarifelerinden etkilenen işletmeler için destek önlemleri açıkladı

20:12 - Dünya