?>

Türkiye ile Kırgızistan arasında 19 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov huzurunda iki ülke arasında 19 anlaşma imzalandı

Siyaset - 5 ay önce

Bişkek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bişkek'te resmi törenle karşılandı

Bişkek'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında çeşitli anlaşmaların imza törenine geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Kırgızistan ile) Terörün her türlüsüne karşı mücadelemizin kesintisiz süreceğine inanıyorum

Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Caparov, "Türkiye Cumhuriyeti ile Kırgız Cumhuriyeti Arasındaki Stratejik Ortaklık İlişkilerinin Kapsamlı Stratejik Ortaklık Düzeyine Çıkarılmasına İlişkin Ortak Bildiri"yi imzaladı.

Güvenlik Alanında İşbirliği Anlaşması Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceendek Kulubayev tarafından imzalandı.

Hayvan Sağlığı, Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Ticaretine Dair İşbirliği Anlaşması, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, Su Kaynakları, Tarım ve İşleme Sanayi Bakanı Bakıt Torobayev tarafından imza altına alındı.

Göç Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'na Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Kırgız Cumhuriyeti Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Göç Bakanı Cıldız Polotova imza attı.

Dışişleri Bakanlığı Tarafından Temsil Edilen Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Bakanlar Kurulu Tarafından Temsil Edilen Kırgız Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Borç Silme Anlaşması ile Ekonomik ve Finansal İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Kırgız Cumhuriyeti Maliye Bakanı Almaz Baketayev tarafından imzalandı.

Savunma Sanayii Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Kırgız Cumhuriyeti Savunma Bakanı Batıbek Bekbolotov tarafından imza altına alındı.

Enerji, Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu Alanlarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Kırgız Cumhuriyeti Enerji Bakanı Taalaybeg İbrayev imzaladı.

Görsel-İşitsel Hizmetler Ortak Yapım Anlaşması, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Kırgız Cumhuriyeti Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanı Altınbeg Maksutov tarafından imzalandı.

Organ Nakli Alanında İşbirliğine İlişkin Protokol'ün yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan Bişkek Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesinin Açılması, Ortak İşletilmesi ve Devri ile Kırgız Vatandaşlarının Türkiye'de Tıp ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Almasına Dair Anlaşma, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile Kırgız Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev tarafından imza altına alındı.

Ürün Güvenliği ve Piyasa Denetimi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptına, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Kırgız Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniar Amangeldiyev imza attı.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ile Kırgız Cumhuriyeti Güvenlik Konseyi Sekreteri Marat İmankulov tarafından Mutabakat Muhtırası imzalandı.

İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay ile Kırgız Cumhuriyeti Bakanlar Kuruluna bağlı Devlet Kamu Hizmeti ve Yerel Öz-Yönetim İşleri Ajansı Müdürü Kudaybergen Bazarbayev, iki kurum arasında İşbirliği Mutabakat Zaptını imza altına aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile Kırgız Cumhuriyeti Dijital Kalkınma Bakanlığı Arasında İşbirliği Protokolü, Kırgız Cumhuriyeti Dijital Kalkınma Bakanı Nuria Kutnaeva ile Devlet Arşivleri Başkanı Muhammet Ahmet Tokdemir tarafından imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanlığı ile Kırgız Cumhuriyeti Ulusal Bankası Arasında Mutabakat Zaptına, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile Kırgız Cumhuriyeti Ulusal Bankası Başkanı Melis Turgunbaev imza attı.

Kinoloji Faaliyetlerinde Personelin Eğitimi ve İleri Eğitimi Alanında İşbirliğine İlişkin Protokolü, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ile Kırgız Cumhuriyeti Devlet Gümrük Hizmeti Başkanı Samat İsabekov imzaladı.

İkili işbirliğine ilişkin Mutabakat Zaptı, Kırgız Cumhuriyeti Mevduat Koruma Ajansı İcra Direktörü Kadırbek Bukuyev ile Türkiye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Fatin Rüştü Karakaş tarafından imza altına alındı.

Türkiye-Kırgızistan arasında Hidroelektrik Santrallerin İnşası ve İşletilmesi Projesinin Uygulanmasına ilişkin Çerçeve Anlaşması'na Kırgız Cumhuriyeti Enerji Bakanı Taalaybek İbrayev ile Orta Asya Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücaid Ören imza attı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Emine Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanının eşi Marie Khone Fay ile bir araya geldi

2024-10-31 19:42 - Gündem

ABD'de mahkeme, Musk'ın düzenlediği çekilişin başkanlık seçimlerine kadar sürebileceğine h

2024-11-05 13:23 - Dünya

Angolalı ampute sporcu Felix Trabzon'da futbol oynamaktan mutlu

2024-11-02 12:47 - Spor

Dünya dalış rekortmeni Şahika Ercümen, kırmızı mercanları tanıtmak için Ayvalık'ta dalış yaptı

2024-11-04 11:58 - Çevre-Hayat

Ticaret Bakanı Bolat İSEDAK toplantısı için Türkiye'ye gelen mevkidaşları ile buluştu

2024-11-03 21:53 - Ekonomi

Kartal'da işçilerin eylemi nedeniyle biriken çöplere vatandaş tepki gösterdi

2024-11-03 17:02 - Gündem

İstanbul'da DHKP/C operasyonunda 5 zanlı yakalandı

2024-11-05 08:57 - Asayiş

Aysel ve Cansel Özkan kardeşler, Avrupa'da kazandıkları madalyaları değerlendirdi

2024-10-30 11:42 - Spor

Van'da hastanede silahlı saldırı sonucu biri sağlık çalışanı 2 kişi hayatını kaybetti

2024-11-02 16:58 - Asayiş

Ordu'da gün doğumunda bulutlara ay yıldız silüeti yansıdı

2024-10-29 19:23 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Cezayirli mevkidaşı Attaf ile bir araya geldi

15:03 - Siyaset

TBMM Başkanvekili Adan'dan Can Atalay hakkındaki AYM hükmünün Genel Kurulda okutulmasına tepki

14:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Temel önceliğimiz enflasyonu düşürmek

09:27 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Cezayir'de Türkiye'nin Oran Başkonsolosluğunun resmi açılışını yaptı

17:52 - Siyaset

TBMM Başkanvekili Bozdağ'dan, Önder'in tedavi gördüğü hastaneye ziyaret

16:53 - Siyaset

Günün Manşetleri

Putin, İran ile kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasını onaylayan yasayı imzaladı

16:28 - Dünya

THY'nin İstanbul-Şam tarifeli uçuşlarında sefer artışı

16:22 - Gündem

Liderlerden Papa Franciscus'un ölümüyle ilgili taziye mesajları

16:17 - Dünya

UNRWA: İsrail'in ateşkesi bozduğu 18 Mart'tan beri Gazze'de 600 çocuk öldürüldü

16:12 - Dünya

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Yılmaz'dan hakem eleştirisi

15:58 - Spor