?>

Türkiye ile Finlandiya arasında "Reasürans İşbirliği Anlaşması" imzalandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Finlandiya arasında imzalanan Reasürans İşbirliği Anlaşması'yla şirketlerin daha fazla finansman aracından yararlanma imkanı bulacaklarını bildirdi.

Ekonomi - 1 ay önce

Ankara

Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye-Finlandiya 2. Dönem Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi (ETOK/JETCO) Toplantısı kapsamında bulunduğu Helsinki'de Finlandiya Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Ville Tavio ile ikili görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Fin mevkidaşım Sayın Ville Tavio ile birlikte kamu ve özel sektör temsilcilerimizin de katılımı ile Türkiye-Finlandiya JETCO II. Dönem Toplantısını gerçekleştirdik. Avrupa’daki önemli bir ortağımız olan Finlandiya ile ekonomik, ticari ve teknolojik alandaki iş birliğimizi ve iş… pic.twitter.com/qrp58PAXyi

— Prof. Dr. Ömer Bolat (@omerbolatTR) February 26, 2025

Kamu ve özel sektör temsilcilerinin katkısıyla bu ülkeyle gelişen ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da ileriye taşınacağına işaret eden Bolat, şu ifadeleri kullandı:

"Görüşmemiz kapsamında karşılıklı yatırımları artırma ve ikili ticaret hacmini dengeli şekilde artırma hususunda görüş birliğine vardık. Ülkemizin en önemli ticari ortağı olan Avrupa Birliği (AB) ve üye ülkelerle işbirliğini çeşitlendirmeye büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda Avrupa'daki önemli bir ortağımız olan Finlandiya ile ekonomik, ticari, teknolojik alandaki ve iş dünyalarımız arasındaki işbirliği fırsatlarını ele aldığımız toplantımızda, Gümrük Birliği, yeşil dönüşüm, dijitalleşme, savunma sanayisi, girişimcilik başta olmak üzere birçok konuyu kapsamlı şekilde değerlendirdik. Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin küresel alandaki işbirliğimize önemli katkılar yapacağı inancındayız. Türkiye olarak, Finlandiya ile müteahhitlik ve teknoloji alanında işbirliği yapmaya, üçüncü ülkelerde müteahhitlik ve altyapı projelerinde birlikte çalışmaya istekliyiz."

"Yeni ortaklıkların kurulması için desteğimiz tam"

Bolat, iki ülkenin resmi ihracat kredi kuruluşları Türk Eximbank ile Finnvera arasında imzalanan Reasürans İşbirliği Anlaşması'yla ekonomik ve ticari ortaklığın bir adım öteye taşınacağını vurgulayarak, "Anlaşmayla şirketlerimiz daha fazla finansman aracından yararlanma imkanı bulacak, üçüncü ülkelerdeki potansiyel projelerimizde de daha kolay finansmana ulaşabilecekler. Türkiye olarak, Finlandiya ile iş dünyalarımız arasında işbirliğinin derinleştirilmesine ve yeni ortaklıkların kurulmasına yönelik desteğimiz tamdır. Bu kapsamda imzaladığımız JETCO Protokolü'nün ve toplantımızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaret kapsamında Türkiye'nin Helsinki Büyükelçisi Deniz Çakar ile de bir araya geldiklerini aktaran Bolat, "Kuzey Avrupa'daki dost ve müttefikimiz Finlandiya'da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Türkiye ve Finlandiya arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmek için kamu ve özel sektör temsilcilerimizle birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB, ağır eleştirilerin gölgesinde İsrail ile Ortaklık Konseyi Toplantısı düzenliyor

2025-02-23 11:58 - Dünya

Türkiye'nin ilk "İklim Kanunu Teklifi", TBMM Çevre Komisyonunda

2025-02-26 15:07 - Siyaset

Suriye'de rejimin değişmesine rağmen Batı yaptırımları büyük ölçüde sürüyor

2025-02-25 11:33 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

FETÖ'ye yönelik 'Kıskaç-40' operasyonu şüphelilerinden 102'si ByLock kullanmış

2025-02-22 13:27 - Asayiş

Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya Rus gazı sevkiyatı yeni bir rekora imza attı

2025-02-21 18:08 - Özel Haber

İstanbul'da içme suyu kayıp ve kaçak oranı yüzde 18,63'e düştü

2025-02-22 16:32 - Gündem

Giyim sanayicilerinden "üretim gücü" vurgusu

2025-02-25 15:47 - Ekonomi

İlkokul öğretmeni öğrendiği vitray sanatını köydeki öğrencilerine tanıttı

2025-02-20 12:52 - Kültür Sanat

New York-Delhi seferini yapan American Airlines uçağı bomba ihbarı nedeniyle Roma'ya indi

2025-02-23 21:02 - Dünya

İstanbul Havalimanı, 2024'te Avrupa'nın en yoğun hava kargo merkezi oldu

2025-02-25 19:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

AB ülkeleri, ABD tariflerine misillemeyi tartışıyor

14:28 - Ekonomi

Trump'ın başlattığı tarife restleşmeleri dünya borsalarında çöküşe neden oldu

14:22 - Ekonomi

Züccaciye ürünlerinde indirimlerin sunulacağı Çeyiz Haftası 15 Nisan'da başlayacak

14:12 - Ekonomi

"Trump'ın gümrük vergisi" Avro Bölgesi'nde yatırımcı güvenini çökertti

14:07 - Ekonomi

İspanya Ekonomi Bakanı Cuerpo'ya göre dünyadaki borsalar Trump'a çok açık bir işaret verdi

14:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Şanlıurfa'da toz taşınımı etkili oluyor

14:47 - Gündem

Emniyet ve jandarma operasyonlarıyla 9 organize suç örgütü çökertildi

14:43 - Gündem

İstanbul'da otoyoldaki gişelerde tıra çarpan aracın sürücüsü hayatını kaybetti

14:37 - Gündem

Türkiye'den, Ruanda'da 1994'te Tutsilere yönelik soykırıma ilişkin anma mesajı

14:32 - Gündem

AB ülkeleri, ABD tariflerine misillemeyi tartışıyor

14:28 - Ekonomi