?>

Türkiye Girişimci Buluşması girişimcileri ve yatırımcıları Konya'da bir araya getirecek

Girişimci İş Adamları Vakfı tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi ile bu yıl 8'incisi gerçekleştirilecek GİV Girişimcilik Ödülleri 3-4 Kasım'da Konya'da yapılacak.

Ekonomi - 4 yıl önce

Ankara

Girişimci İş Adamları Vakfından (GİV) yapılan açıklamaya göre, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve KOSGEB iş birliğiyle yapılan Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odasının destekleriyle Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi, girişimci ve yatırımcıların yanı sıra bakanlık yetkilileri, başkanlıklar, yerel yöneticiler, Ar-Ge yöneticileri, bankacılık ve finans yöneticileri, özel sektör, sanayi ve kamu üst düzey yöneticileriyle akademisyenleri bir araya getirecek.

İki gün sürecek etkinlik kapsamında, Türkiye ve dünyadan fikir önderleri tarafından oturumlar gerçekleştirilirken B2B görüşmeleri, girişimcilere yönelik özel eğitimler de yer alacak. Ayrıca yeni fikirlerin, girişimci projelerinin sergilenmesi için katılımcıların stantları ile yer alabileceği özel bir sergi alanı da olacak.

Düzenlendiği ilk yıldan itibaren 1000'den fazla proje başvurusu alan, 300 projenin derecelendirildiği, bu yıl 8'incisi yapılacak GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni, etkinlik kapsamında 3 Kasım akşamı gerçekleştirilecek.

Girişimcileri cesaretlendirmeyi ve ödüllendirerek motive etmeyi hedefleyen GİV Girişimcilik Ödülleri her yıl olduğu gibi bu yıl da kazanan projelere sunduğu ödülle girişimcilere finansal kaynak desteği sağlayacak.

"Hedefimiz bu yıl 500’den fazla yeni fikir"

Açıklamada görüşlerine yer verilen GİV Başkanı Mehmet Koç, Vakfın doğrudan doğruya girişimciliğin desteklenmesi, girişim ekosisteminin oluşturulması ve tanıtılması odaklı faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti.

Ülkedeki yeni başlayan girişimlerin büyük bölümünün 3 yılını doldurmadan sonlandığını dikkati çeken Koç, şunları kaydetti:

"Bunun temel sebebi girişimcilerin işlerini kurarken ihtiyaç duydukları tecrübeyi bilgi edinmek yoluyla elde edemiyor olmaları. GİV olarak hayata geçirdiğimiz çalışmalarla bu alanda büyük rol üstleniyoruz. Düzenleyeceğimiz etkinlikle de yatırımcı ve girişimcileri bir araya getirmeyi, yeni iş fırsatları için bir platform sağlamayı, oturumlarla girişimcilere yeni bakış açıları kazandırmayı ve sergi alanında fikirlerini sunmalarını hedefliyoruz."

Koç, etkinliği bu yıl 100’den fazla fikir önderi, 500'den fazla girişimci projesi ve 10 binden fazla ziyaretçiyle gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Ödüller için son başvuru 30 Eylül'de

GİV Girişimcilik Ödülleri, bu yıl, GİV Özel Ödülü, Proje-Fikir Ödülleri, Kurumsal Girişimcilik Ödülü, Yeni Girişimcilik Ödülü, Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü, Kamu Yöneticisi Ödülü, Akademisyen Ödülü, e-Ticaret Girişim Ödülü, Basın/Yayın/Medya Ödülü olmak üzere 9 kategoride sahiplerini bulacak.

Proje-Fikir Ödülleri kategorisinde ise ilk üçe giren proje ve fikir sahipleri, 50 bin lira, 30 bin lira ve 20 bin lira para ödülüyle projesini hayata geçirmesi için desteklenecek.

Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ve Sergisi ile 8'inci GİV Girişimcilik Ödülleri kayıt ve başvuruları https://www.turkiyegirisimcibulusmasi.com adresinden 30 Eylül'e kadar yapılabilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti Sözcüsü Çelik, Kabil'deki terör saldırısını kınadı

2021-08-27 15:26 - Siyaset

Yurtiçi Kargo’dan e-ticaret kullanıcılarını sevindirecek proje

2021-09-01 13:52 - Yerel haber-Şirket Haber

Teknopark İstanbul’da faaliyet gösteren Rise X 1 milyon avro değerleme aldı

2021-08-31 16:05 - Yerel haber-Şirket Haber

Yeni “POCO X3 GT 256 GB“ n11.com'da satışta

2021-08-26 13:55 - Yerel haber-Şirket Haber

“Türk Telekom Siber Güvenlik Kampı“ tamamlandı

2021-08-30 13:24 - Genel

Enerjisa Enerji, Türkiye ve Avrupa Komisyonu'nun yeşil mutabakat eylem planlarını destekliyor

2021-08-26 15:00 - Yerel haber-Şirket Haber

Küllüoba'da 5 bin yıllık küp mezarlarda çocuk iskeletleri bulundu

2021-08-27 15:26 - Çevre-Hayat

İda Kasırgası’nın vurduğu Louisiana’da ölü sayısının artması bekleniyor

2021-08-30 22:02 - Dünya

Türkiye'nin yeni savunma karargahı Cumhuriyetin 100'üncü yılında faaliyete geçecek

2021-09-01 19:39 - Gündem

Fed Başkanı Powell'dan Jackson Hole'da varlık alımlarıyla ilgili güçlü bir sözle yönlendirme beklenmiyor

2021-08-26 16:43 - Ekonomi

İlgili Haberler

Fransa'dan Ukrayna'ya dondurulmuş Rus varlıklarıyla desteklenen 195 milyon avroluk yardım

14:52 - Ekonomi

Ordulu kadınların ürettiği butik çikolatalar e-ticaretle satılacak

14:47 - Ekonomi

GİV Genel Başkanı Koç'tan, Genç Girişimcilere Yönelik Yeni Destek Paketi değerlendirmesi

14:28 - Ekonomi

Türkiye otomotiv endüstrisinin şubat ihracatı yaklaşık 3 milyar dolar oldu

13:48 - Ekonomi

Serbest bölgelerde bu yıl 12,5 milyar doların üzerinde ihracat hedefleniyor

12:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerine çıkacak

15:53 - Gündem

Türkiye, Ürdün, Irak, Lübnan ve Suriye arasında düzenlenen toplantı Amman'da başladı

15:47 - Gündem

İzmir Körfezi'nde yosunlar yeşil örtü oluşturdu

15:42 - Gündem

Çinli araştırmacılar, Antarktika'da 6 yeni bakteri cinsi keşfetti

15:38 - Dünya

Zelenskiy, Rus ordusunun son bir haftada Ukrayna'ya 1200 güdümlü bombayla saldırdığını belirtti

15:33 - Dünya