Türkiye, dijital bankacılıkta dünyada öncü ülkelerden biri

"Bankacılığın yakın geleceğinde veriyi en doğru şekilde işleyebilmek, kişiselleştirilmiş hizmetler sunabilmek, müşterilerin gözünde kurumları farklılaştıran önemli bir unsur olacak"

Yerel haber-Şirket Haber - 3 yıl önce

İSTANBUL

Garanti BBVA Genel Müdürü Yardımcısı İlker Kuruöz, "Türkiye dijital bankacılık alanında gerek teknolojik altyapısı gerekse inovatif ürün ve hizmetleriyle bugün dünyada öncü ülkelerden biri konumunda." dedi.

Kuruöz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının bankacılık sektöründeki teknolojik değişimine etkisini AA muhabirine değerlendirdi.

Kovid-19 salgınının pek çok sektörde olduğu gibi bankacılık için de önemli bir sınav olduğunu belirten Kuruöz, "Bize güçlü yönlerimizi gösterdiği gibi sektör ve kurumlar olarak süreçlerimizi de tekrar gözden geçirmemizi sağladı. Hep daha yeni ve yenilikçi işlere odaklanırken, salgın sırasında şubede yapılması gereken işleri regülasyonlar dahilinde çözerek dijitale taşımak için hızlanmamıza katkı sundu." ifadelerini kullandı.

Kuruöz, salgınla beraber teknolojinin hayatı aslında ne kadar kolaylaştırdığının ve değer yarattığının bir kez daha görüldüğünü söyledi.

Dijital bankacılık hizmetlerini yeni kullanmaya başlayan müşterilerin dahi evlerinin rahatlığında çok hızlı ve güvenle işlem yapmanın kolaylığını keşfettiğine dikkati çeken Kuruöz, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla artık, bugüne kadar nispeten dijital bankacılığın uzağında kalmış ya da henüz hiç tanışmamış, fakat yaşadığımız bu olağanüstü süreçle birlikte sisteme dahil olması gereken milyonlarca potansiyel müşterimize, tüketicilere karşı da bir sorumluluğumuz var. 1 Mayıs 2021’den itibaren de yeni mevzuatlar doğrultusunda bu milyonları, doğru tasarlanıp kurgulanmış iyi bir deneyimle sisteme dahil etmemize imkan tanıyan 'uzaktan müşteri olma' dönemi başladı. Bu süreci bankacılık açısından oldukça heyecan verici ve önemli bir adım olarak görüyoruz. Bu süreç aynı zamanda bankaların daha fazla müşteriye erişmesi ve hizmet vermesi açısından da çok değerli… Bu hem dijitalleşme rakamlarını çok önemli ölçüde etkileyecek hem de finansal kapsayıcılığı artırarak dijital bankacılık hizmetlerinin tabana yayılmasını kolaylaştıracak."

İlker Kuruöz, Garanti BBVA olarak uzun zamandır hem teknik hem de müşteri deneyimi anlamında bu konu üzerinde fazlasıyla çalıştıklarını ve önemli yatırım yaptıklarını anlattı.

Bu sürecin uçtan uca dijital olmasının, geleneksel yöntemlere kıyasla müşteri için hızlı, zaman ve mekandan bağımsız bir deneyim yarattığını söyleyen Kuruöz, "Bu sayede müşteriler diledikleri zaman istedikleri işlemi kolayca gerçekleştirebilirken, daha uygun bir fırsat gördüğü anda bankasını değiştirme davranışı da geliştirecek. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte müşteri deneyiminde ayrışabilmek için ürün sunmanın çok ötesinde müşterilere finansal danışmanlık yapabileceğimiz bir noktaya evirilmemiz gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla bizim dijitaldeki vizyon ve stratejimiz, dijital kanalları işlem ve ürün başvurusu yapılan bir platformun çok ötesine taşımak. Amacımız, müşterilerimizle her noktada akıllı etkileşim kuran, onlarla tam anlamıyla güven bağı oluşturan bir deneyim yaşatabilmek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

‘EDHO'da ‘Hamdi Baba’ karakteri ile hırsızlığa övgü hangi zihniyetin marifeti?

2021-06-20 06:26 - En Son Yazılar

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ne muz serası

2021-06-23 16:09 - Ekonomi

Polonya, Lewandowski'nin golüyle ilk puanını aldı

2021-06-20 03:26 - Spor

4. Yargı Paketi TBMM'ye sunuldu

2021-06-18 19:06 - Gündem

EURO 2020'de son 16 turu maçları 26 Haziran Cumartesi günü başlayacak

2021-06-24 11:26 - Spor

Rusya Merkez Bankası Başkanı daha fazla para basarak halka dağıtmaya karşı çıktı

2021-06-22 09:03 - Özel Haber

Berkin Elvan davasında sanık polis memuru 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

2021-06-18 19:41 - Gündem

Cube Incubation, mentorluk programını global ölçeğe taşıyor

2021-06-22 18:00 - Yerel haber-Şirket Haber

Trabzon'da tatil köyü konforundaki gençlik kampı kültürel kaynaşmayı sağlıyor

2021-06-24 16:17 - Çevre-Hayat

Kadın akademisyen belgeseli için motosikletiyle Afrika'yı keşfe çıkıyor

2021-06-21 15:43 - Magazin

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Ticaret Bakanlığı ülke gruplarına göre ihracat analizi yaptı

09:57 - Ekonomi

Sri Lankalılar yeni devlet başkanlarını seçmek için sandık başına gidiyor

09:53 - Dünya

Giresun'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

09:43 - Asayiş

Tarım Kredi'den gübre, ilaç ve tohumda satış kampanyası

09:37 - Ekonomi

Sudan'da kolera salgını sonucu ölenlerin sayısı 348'e yükseldi

09:33 - Dünya