?>

Türkiye'den 57 firmanın katıldığı 6. Libya Gıda Fuarı Trablus'ta başladı

Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed Huveyc ile Trablus Büyükelçisi Güven Begeç fuar alanında Türk firmaların stantlarını ziyaret etti.

Ekonomi - 1 ay önce

Trablus

Libya'nın başkenti Trablus'ta bu yıl 6. düzenlenen gıda fuarına en çok katılım, ev sahibi ülkenin ardından Türkiye'den oldu.

Trablus Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen fuarda, Libya'nın dışında Türkiye, Fransa, Rusya, İtalya, Almanya, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır, Sri Lanka, Tayland ve Hindistan'dan çok sayıda gıda firması ürünlerini sergiliyor.

Fuar organizatörlerinden Mesut Akpınar, AA muhabirine, Trablus'ta düzenlenen fuarın yalnız Libya'da değil Kuzey Afrika ülkelerindeki en büyük gıda fuarlarından biri olduğunu söyledi.

Libya Gıda Fuarına Türk firmaların her yıl düzenli katıldığını aktaran Akpınar, "Bu sene Libya dışında en büyük katılım 57 firmayla yine Türkiye'den oldu. Onun dışında da yine sırasıyla Mısır, Tunus, İtalya, Hindistan gibi ülkelerden de katılım gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

Türkiye'den öncü gıda firmalarının fuarda ürünlerini tanıtma imkanı bulduğunu dile getiren Akpınar, yalnız gıda firmaları değil paketleme, dolum makinaları ve gıda ile ilgili her sektörden geniş bir yelpaze ile Türk firmaların katılım sağladığını kaydetti.

Geçen senelerdeki guarlara Libyalıların büyük ilgi gösterdiğini hatırlatan Akpınar, 30 bin kişiyi aşan ziyaretçiyi gördüklerini ifade ederek, "Libya halkı bu fuarı artık çok özümsedi, benimsediler o yüzden bu sene de ciddi bir ziyaretçi bekliyoruz." dedi.

Libya Ekonomi Bakanı ve Trablus Büyükelçisi Türk stantlarını dolaştı

Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed Huveyc ile Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Güven Begeç fuar alanında Türk firmaların stantlarını ziyaret etti.

Büyükelçi Begeç, Ekonomi Bakanı Huveyc'e Türkiye'den fuara katılan öncü gıda firmaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Lübnan'ın güneyinde evine dönmek isteyen bir kadın, İsrail askerlerine meydan okudu

2025-01-26 20:58 - Dünya

Moskova’da Azerbaycan’ın 20 Ocak şehitleri anıldı

2025-01-20 22:33 - Özel Haber

Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında 90 Filistinli esir serbest bırakıldı

2025-01-20 08:22 - Dünya

Futbol Derbisi 2025: En Çok İlgiyi Hangi Maçlar Çekecek?

2025-01-24 16:21 - İnsan&Hayat

Kassam Tugayları: Gazze'deki ateşkes anlaşmasına bağlıyız

2025-01-19 21:43 - Dünya

Trump'ın, MK-84 bombalarının İsrail'e gönderilmesi konusundaki engeli kaldırdığı iddia edildi

2025-01-25 23:57 - Dünya

Konya'da 3 katlı bina çöktü: 3 kişi sağ olarak çıkarıldı

2025-01-25 01:42 - Asayiş

96 yaşındaki Alevi dedesi Ahmet Uğurlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini anlattı

2025-01-23 12:47 - Çevre-Hayat

Avrasya’dan Pasifik’e Türkiye yol almalı -Mehmet Yıldırım yazdı-

2025-01-26 01:12 - En Son Yazılar

Alperen Şengün'ün 'double-double' yaptığı maçta Rockets, Cavaliers'ı 109-108 yendi

2025-01-23 10:52 - Spor

İlgili Haberler

60 saniyede ekonomide bugün (28 Şubat 2025)

17:37 - Ekonomi

Kur Korumalı Mevduat bakiyesi 28,9 milyar dolara geriledi

16:47 - Ekonomi

Çiftçilere 4,3 milyar lirayı aşan destek ödemesi bugün yapılacak

16:38 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye ekonomisi 4,5 yıldır kesintisiz büyüme performansını göstermiştir

16:32 - Ekonomi

Sanayi sektörü ekonomik büyümeye tekrar katkı vermeye başladı

16:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Yunanistan'da düzenlenen gösterilerde polis ve protestocular arasında arbede çıktı

17:43 - Dünya

60 saniyede ekonomide bugün (28 Şubat 2025)

17:37 - Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan ramazan ayı mesajı

17:33 - Gündem

Andriy Shevchenko, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nu ziyaret etti

17:27 - Spor

AK Parti Sözcüsü Çelik: Terörsüz Türkiye hedefine ulaşma zamanı olduğunu ifade ediyoruz

16:58 - Gündem