“Türkiye'de saç ekiminde Avrupalılar Arapları geçti“

- DEİK Sağlık Komisyon Üyesi ve Saç Ekimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Servet Terziler: - "Türkiye’de saç ekim başladığı zaman ilk olarak Arap ülkelerinden yoğun bir akın yaşandı. Şu anda ise Avrupa’dan gelenlerin sayısının Arap dünyasından gelenleri misliyle katladığını söyleyebiliriz" - "2017'deki 1 milyar dolarlık tahmini geliri geçen yıl 1,5 milyar doları geçti"

Sağlık - 6 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komisyon Üyesi ve Saç Ekimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Servet Terziler, "Türkiye’de saç ekim başladığı zaman ilk olarak Arap ülkelerinden yoğun bir akın yaşandı. Şu anda ise Avrupa’dan gelenlerin sayısının Arap dünyasından gelenleri misliyle katladığını söyleyebiliriz." ifadesini kullandı.

Terziler, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık turizminde son dönemde önemli adımlar atan Türkiye’nin, saç ekimi ve estetik operasyonlarda da hızlı şekilde büyüdüğünü dile getirdi. Türkiye'nin her geçen gün daha fazla sayıda ülkeden kişiyi ağırladığını belirten Terziler, günde ortalama iki bin kişinin saç ekimi ve estetik operasyonlar için yurt dışından Türkiye'ye geldiğini bildirdi.

Son dönemde Türkiye'de saç ekimi ve estetik operasyonlarına özellikle Avrupalıların çok ilgi gösterdiğine dikkati çeken Dr. Terziler, şunları kaydetti:

"Türkiye’de saç ekim başladığı zaman ilk olarak Arap ülkelerinden yoğun bir akın yaşandı. Şu anda ise Avrupa’dan gelenlerin sayısının Arap dünyasından gelenleri misliyle katladığını söyleyebiliriz. Son 2-3 yılda Avrupa’dan gelen saç ekim hastalarında aritmetik hatta geometrik bir artış yaşanıyor. Bu işte memnuniyet ön planda olduğu için sonuçlarını gören birçok insan tavsiyeyle akın akın ülkemize geliyor."

- "Sağlık turizmi tüm şehirsel turizmi yükselten ciddi bir operasyon"

Avrupalıların gelmesiyle birlikte Türkiye'nin elde ettiği gelirin de yükseldiğini kaydeden Dr. Terziler, 2017'deki 1 milyar dolarlık tahmini gelirin geçen yıl 1,5 milyar doları geçtiğini dile getirdi.

Sağlık turizmi için gelenlerin aynı zamanda Türkiye ekonomisine de önemli bir katkı sunduğunun aktaran Dr. Terziler, "Saç ekimi için gelenler ülkemizde ortalama 2 ila 3 gece kalıyor.

Estetik operasyon için gelenler ise estetik operasyona bağlı olmakla birlikte 3-4 gece ülkemizde kalıyor. Geldikleri zaman otellerde kalıyor, İstanbul'u geziyor, restoranlarda yemek yiyor ve alışveriş yapıyorlar. Sağlık turizmini tüm şehirsel turizmi yükselten ciddi bir operasyon gibi düşünebiliriz." ifadelerini kullandı.

- "En büyük korkumuz Laleli gibi olmak"

Türkiye'nin bu alanlarda öne çıkmasının en önemli nedeninin kalite fiyat dengesi olduğunu vurgulayan Dr. Terziler, 2019 ve sonrasından da elde edilecek gelirin artmasını beklediklerini aktardı.

Ancak burada takip ve denetimin çok önemli bir konu olduğunun belirten Dr. Terziler, "En büyük korkumuz Laleli piyasasındaki gibi bir sürecin yaşanması. 1980’den sonra özellikle Kuzey ülkelerinden tekstil için Laleli'ye akın akın insanlar geliyor ve yapılan bavul ticareti hiç bitmeyecek zannediliyordu. Fakat orada ticaretin kötüye kullanılması ve kaliteli ürünlerin müşterilere tedarik edilmemesi, sonrasında yabancıların rotasının Türkiye’den Çin’e, Hindistan’a, Uzak Doğu’ya kaymasına neden oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Düğünleri süsleyen yöresel kıyafetler göz kamaştırıyor

2019-02-12 19:07 - Kültür Sanat

Çizgi Film kahramanı 'Akıllı Tavşan Momo' dondurma kesti

2019-02-10 02:02 - Medya

AKV Ankara Şubesi’nden “Davutoğlu konferansı”na açıklama!

2019-02-15 10:19 - Özel Haber

“Ömür boyu süren en ağrılı hastalık AS'nin tedavisi henüz yok“

2019-02-13 14:08 - Sağlık

Dünyanın En Zor Sorusu ?

2019-02-11 23:22 - Kültür Sanat

Fenerbahçe-Zenit maçını Fransız hakem Buquet yönetecek

2019-02-10 16:55 - Spor

Safra kesesinden 86 parça taş çıkarıldı

2019-02-11 17:56 - Sağlık

Eskişehir’e şehit ateşi düştü!

2019-02-12 03:02 - Gündem

'Amacım umut hikayesini anlatmak'

2019-02-12 02:47 - Genel

Türk dünyasına özel dergi

2019-02-13 16:02 - Gündem

İlgili Haberler

TÜRKÖK projesi kapsamında kök hücre bağışçısı 1 milyonu aştı

11:52 - Sağlık

Diş sıkma alışkanlığı diş kaybına yol açabilir

11:03 - Sağlık

UNICEF: Burundi'deki M çiçeği vakalarının yüzde 30'u 5 yaş altı çocuklardan oluşuyor

15:27 - Sağlık

Ordu'da akademisyenlerin geliştirdiği aparat, kalça protezlerinde çıkık riskini azaltacak

14:44 - Sağlık

Yapay zeka alzaymır hastalarının hayatını kolaylaştırıyor

14:42 - Sağlık

Günün Manşetleri

Alzheimer hastalarının kaybolmalarını önlemek için "akıllı anahtarlık" desteği

12:48 - Gündem

Alarko Carrier, İzmir'de kırsal okulda çevre dostu iklimlendirme sistemi kurdu

12:42 - Gündem

Irak'ın kuzeyinde 17 terörist etkisiz hale getirildi

12:38 - Gündem

İstanbul Havalimanı Avrupa'da zirvedeki yerini korudu

12:32 - Ekonomi

Edirne'deki Tunca Nehri'nin debisi 4 yıldır azalıyor

12:27 - Gündem