?>

Turkcell Diyalog Müzesine IPRA’dan ödül

Turkcell’in 2014’ten bu yana sponsor olduğu, görme ve işitme engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları koşulları deneyimleten Turkcell Diyalog Müzesi, IPRA Golden World Awards (Altın Küre Ödülleri) tarafından ödüle layık görüldü

Genel - 7 yıl önce

İSTANBUL

Farkındalığın bir adım ötesine geçerek empati kurmayı sağlayan, görme ve işitme engelli bireylerin günlük hayatta yaşadıklarını deneyimleten Turkcell Diyalog Müzesi, IPRA Golden World Awards’ta başarıya ulaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell’in 2014’ten bu yana sponsor olduğu, görme ve işitme engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları koşulları deneyimleten Turkcell Diyalog Müzesi, IPRA Golden World Awards (Altın Küre Ödülleri) tarafından ödüle layık görüldü.

Sponsorluk kategorisinde ödül almaya hak kazanan Turkcell Diyalog Müzesi, bu sayede Turkcell’e 6’ncı kez IPRA Golden World Awards ödülü getirdi. Turkcell geçen yıl da Görme Engelli Milli Futbol Takımı ve Sesi Görenler Ligi sponsorluğuyla aynı kategoride ödüle layık görülmüştü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü Neşet Dereli, Turkcell ailesi olarak imza attıkları her projenin odağında insan unsurunun bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Turkcell olarak toplumun her kesiminde fırsat eşitliği sağlamayı amaçlıyoruz. Sahip olduğumuz teknoloji gücüyle engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve bu konuda farkındalık yaratmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turkcell Diyalog Müzesi’ne verdiğimiz destekle aldığımız bu prestijli ödül, attığımız adımların doğruluğunun kanıtı niteliğinde. Turkcell Diyalog Müzesi ile ziyaretçilerimizin işitme ve görme engelli bireylerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları birebir deneyimleyerek onları daha iyi anlamalarını, onlarla empati kurmalarını sağlıyoruz. Burada yaratılan farkındalığın önemli olduğuna inanıyoruz."

İstanbul Social Enterprise Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Hakan Elbir ise Turkcell Diyalog Müzesi’nin, Türkiye ve dünyadaki sürdürülebilir sosyal girişim modellerine örnek olacak destek sayesinde kalıcı bir Diyalog Müzesi’ne dönüştüğünü aktararak, "Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden ‘Eşitsizliklerin Azaltılması’ başlığı çerçevesinde özellikle engellilerin sosyal hayata katılımına ciddi katkıda bulunan Turkcell Diyalog Müzesi, yarattığı engelli istihdamı, iş dünyası profesyonellerinin zihnindeki kalıpları yıkması ve deneyimi yaşayan 150 binden fazla ziyaretçiye kazandırdığı yepyeni bir bakış açısı ile bu hedef için oldukça önemli bir platform olduğunu şimdiden kanıtlamış oldu. Bu ödülün doğru yolda olduğumuzu göstermesi bakımından oldukça önemli olduğuna inanıyoruz." dedi.

32 ülkeden 8 milyon kişi ziyaret etti

Görme ve işitme engellilerin dünyasının deneyimlendiği Turkcell Diyalog Müzesi, Karanlıkta Diyalog, Sessizlikte Diyalog Sergileri ve Karanlıkta Futbol deneyim alanından oluşuyor. Müze bugüne kadar dünyada 32 ülke ve 135 şehirden 8 milyondan fazla ziyaretçiyle buluştu. Proje kapsamında Turkcell’in desteği ile İstanbul’da 40’a yakın görme ve işitme engelliye istihdam sağlanıyor.

Turkcell Diyalog Müzesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Metro İstanbul, Turkcell ve Istanbul Social Enterprise tarafından Gayrettepe Metro İstasyonu’nda ayrılan özel bir bölümde hizmet veriyor. Karanlıkta Diyalog Sergisi, katılımcıları İstanbul’un sembolü haline gelmiş kentsel mekanları bir kez de karanlıkta gezmeye davet ediyor.

Ziyaretçiler, vapura binme, parklarda dolaşma, trafikte karşıdan karşıya geçme, Beyoğlu tramvayına binme, balık pazarı gezme gibi çok çeşitli etkinliklere katılıyor. Karanlıkta Diyalog deneyiminde görme engelli rehberlerimiz ziyaretçilerin, dokunarak, koklayarak ve duyarak yeni ve farklı bir biçimde görmelerini sağlıyor.

Deneyim toplam 1,5 saat sürüyor. Sessizlikte Diyalog deneyim alanında ise işitme engelli rehberler ile tamamen sessizlikte iletişimin nasıl olabileceği keşfediliyor. Özel bölümlerden oluşan sergide ziyaretçiler yüz ifadelerini ve vücut dilini nasıl etkin kullanabileceklerini, işitme dışındaki duyuları ile neler başarabileceklerini gözlemliyor. Deneyim toplam 1 saat sürüyor.

“Karanlıkta Futbol-Bu Maça Gözü Kapalı Girilir” deneyim alanı, görmeden futbol oynamanın ne anlama geldiğini katılımcıların bizzat yaşamasını sağlıyor. İsteyenler, maçı dışarıda bulunan tribünlerden izleyebiliyor. Bu alandan elde edilecek gelirin bir bölümü, Görme Engelliler Spor Federasyonu’na bağışlanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Anadolu Grubu kimin? Tuncay Özilhan Kimdir?

2017-11-03 23:37 - Genel

Zorlu Holding Kimin? Ahmet Nazif Zorlu Kimdir? Aslen Nereli?

2017-11-03 23:37 - Genel

BMC kimin? Ethem Sancak Kimdir?

2017-11-03 23:37 - Genel

Milas - Yatağan karayolunda can pazarı: 7 yaralı

2017-10-31 01:32 - Asayiş

Medicana Konya Hastanesi 5'inci yılını kutladı

2017-10-31 22:03 - Sağlık

Saral: 'Özlediğimiz bir sonuç aldık'

2017-10-30 04:02 - Spor

Salçadan geriye kalanı kurutup 300 liraya satıyor

2017-10-31 16:02 - Çevre-Hayat

Turkcell kimin? Ahmet Akça kimdir?

2017-11-03 23:37 - Genel

Ankara Valiliği: Eylem yasağı uzatıldı

2017-11-02 14:32 - Asayiş

FETÖ'cü polis Bylock'u telefonuna 'sevap olsun' diye yüklemiş

2017-10-31 18:32 - Gündem

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

BAE'nin vizyon projeleri Türk yatırımcılara yeni işbirliği kapıları açıyor

16:02 - Ekonomi

Antalya'nın yüksek kesimlerinde kar, kent merkezinde ise sağanak etkili oluyor

15:58 - Gündem

Meteorolojiden Marmara için kuvvetli rüzgar, fırtına ve yağış uyarısı

15:52 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

15:48 - Gündem

İzmir'de toprak kayması nedeniyle yolda çökme meydana geldi

15:42 - Gündem