?>

Türkçe, Macaristan Parlamentosunda sesli rehber hizmetine eklenecek

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) girişimleriyle, Türkçe, Macaristan Ulusal Meclisinde sesli rehber hizmetine eklenecek.

Dünya - 2 yıl önce

Budapeşte

YEE'den yapılan açıklamada, Macaristan’ın en önemli simge binalarından biri olan ve gözde turistik mekanları arasında yer alan Budapeşte’deki Parlamento binasında ilk kez Türkçe olarak sesli rehber hizmeti uygulanmaya başlayacağı belirtildi.

Türk ziyaretçilerin, Parlamentoyla yapılan iş birliği kapsamında, Türkçe sesli rehber eşliğinde Macaristan’ın gözde anıtsal binalarından Parlamento binasını daha yakından tanıma fırsatı yakalayacağı kaydedilen açıklamada, "Yapılan iş birliğiyle İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, İspanyolca dillerinin yanında Türkçenin de diğer diller arasına girmesi iki ülke arasındaki dostluğun büyük bir göstergesi olacaktır. Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü okutmanı tarafından seslendirilen rehber aralık ayında hizmete girecektir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Her yıl yaklaşık 70 bin Türk turist başta başkent Budapeşte olmak üzere Macaristan’ı ziyaret etmektedir. İki ülke arasında 2024 yılının karşılıklı Kültür Yılı olarak kutlanması kararı sonrası ziyaretçi sayısının daha da artacağı tahmin edilmektedir. Bu vesileyle Türkçe rehberin, Macar turizmine de olumlu katkı sunması düşünülmektedir. Türkçe sesli rehber sadece Türk turistlere değil, Türk dünyasından gelen ziyaretçilere de hizmet edecektir." denildi.

Parlamento Binası

Neo-gotik tarzda olan ve yapımında 40 kilogram altın kullanılan Parlamento Binası 691 odası, 96 metre yüksekliğe ulaşan 20 kilometre uzunluğundaki merdivenleri ile Avrupa’nın ikinci büyük parlamento binası olma özelliğini taşıyor. Macar Meclisi tarafından da aktif olarak kullanılan binada aynı zamanda kraliyet mücevherleri ve tacı bulunuyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fransa'da "günlük hayatı felç eden" akaryakıt grevlerine devam kararı çıktı

2022-10-15 13:03 - Ekonomi

Temsilciler Meclisi Özel Komitesi, Trump'ı ifadeye çağırdı

2022-10-13 23:08 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Zeytinburnu'na teşekkür" paylaşımı

2022-10-14 20:21 - Siyaset

Bayındır Barajı'nda yüzer güneş enerji santrali kurulacak

2022-10-14 11:21 - Gündem

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 9 azaldı

2022-10-17 14:55 - Ekonomi

Almanya’dan mesajlaşma uygulaması Telegram'a 5,1 milyon avro ceza

2022-10-18 15:56 - Dünya

İngiltere'de iki hastanede en az 45 bebeğin ölümünün önlenebileceği ortaya çıktı

2022-10-19 18:23 - Sağlık

IFRC'den, Rusya ve Ukrayna'ya "savaş esirlerine erişime izin verilmesi" çağrısı

2022-10-14 20:32 - Dünya

Türkçe, Macaristan Parlamentosunda sesli rehber hizmetine eklenecek

2022-10-19 22:10 - Dünya

AB'nin Ukrayna'ya askeri desteği artacak

2022-10-13 16:03 - Dünya

İlgili Haberler

Kuzey Kore'den "ABD ve diğer düşmanlara karşı stratejik yöntemler" kullanma tehdidi

16:47 - Dünya

Norveç ve İspanya, "Filistinlilerin Gazze'den sürgün edilmesi" planını reddediyor

16:43 - Dünya

DSÖ, Gazze'de çocuk felcine karşı aşılama kampanyasının başladığını duyurdu

16:38 - Dünya

ABD Adalet Bakanı Bondi, Kennedy suikastıyla ilgili dava dosyalarını inceliyor

15:48 - Dünya

ABD, düzensiz göçmenleri gözaltında tutmak için ülkedeki askeri alanları kullanmayı planlıyor

14:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Bursa'da dalgıçlar Marmara Denizi'ndeki yoğun müsilajı görüntüledi

16:57 - Gündem

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, karla mücadele çalışmalarına katıldı

16:52 - Gündem

Kuzey Kore'den "ABD ve diğer düşmanlara karşı stratejik yöntemler" kullanma tehdidi

16:47 - Dünya

Norveç ve İspanya, "Filistinlilerin Gazze'den sürgün edilmesi" planını reddediyor

16:43 - Dünya

DSÖ, Gazze'de çocuk felcine karşı aşılama kampanyasının başladığını duyurdu

16:38 - Dünya