?>

Türk zırhlısına çıkmaya çalışırken düşen kişi terörist çıktı

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye ile Rusya'nın ortak askeri devriyesinde zırhlı araca çıkmaya çalışırken düşen ve terör örgütü YPG/PKK yandaşlarınca "sivil" olduğu iddia edilen provokatörün, terörist olduğu ortaya çıktı.

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

Soçi mutabakatı kapsamında Türk ve Rus askerlerinin, Suriye'de Fırat'ın doğusunda gerçekleştirdiği üçüncü ortak kara devriyesinde, Türk askeri aracının üzerine tırmanarak provokatörlük yapan kişinin, terörist olduğu ortaya çıktı.

Terör örgütü YPG/PKK yandaşları, gündüz saatlerinde Suriye'nin kuzeyinde Rus askeri polisi ile ortak devriye yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir zırhlı aracın, "yerel halktan bir kişinin ölümüne sebebiyet verdiği" yönünde propaganda yaptı.

Devriye yapan Türk zırhlısına çıkıp kapısını açmaya çalışırken düşen kişiye ilişkin, Türkiye karşıtı bazı sosyal medya hesaplarında da kampanya düzenlenmeye çalışıldı.

Buna karşın, sivil olduğu iddia edilen şahsın, sosyal medya gibi açık kaynaklarda, aslında YPG/PKK'lı bir terörist olduğuna ilişkin çok sayıda görsele rastlandı.

Söz konusu teröristin, sivil kıyafetler içinde Türkiye topraklarına atılan havan toplarının başında olduğu ve bunlarla düzenek kurduğu görüldü.

Şahsın kendi sosyal medya hesaplarında da YPG/PKK üniformasıyla profil fotoğrafları yayınladığı dikkati çekti.

Terör örgütü YPG/PKK üyeleri, özellikle Barış Pınarı Harekatı sırasında sivil halka ait evleri Türkiye topraklarına yaptığı havan ve roket saldırılarında üs olarak kullanmıştı. Örgüt, azınlıklara ait kiliseleri de karargaha çevirip avlularına havan topu düzenekleri kurmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Uzak Doğu ile Amerika'ya yeni hat müjdesi

2019-11-02 15:17 - Ekonomi

Mobilyanın merkezi Kayseri'de Furni-Tur Tasarım Yarışması

2019-11-07 19:57 - Ekonomi

Türk zırhlısına çıkmaya çalışırken düşen kişi terörist çıktı

2019-11-08 23:02 - Gündem

Kelebek hastası, eşinin elini ilk kez tuttu

2019-11-06 16:47 - Çevre-Hayat

Faraşin Yaylası besicileri artık uzun süreli konuk ediyor

2019-11-06 17:47 - Çevre-Hayat

Curry 3 ay yok

2019-11-02 03:22 - Spor

Eski Twitter çalışanlarına Suudiler için casusluk suçlamasıyla dava açıldı

2019-11-07 15:47 - Genel

Seramiksan'dan sonbahar esintisini yansıtan ahşap dokulu karolar

2019-11-03 14:42 - Ekonomi

Mecliste 'sigara ile mücadele' toplantısı yapıldı

2019-11-07 20:17 - Gündem

'Yeni Su Ürünleri Kanunu ile kaçak avcılık bitecek'

2019-11-06 13:06 - Genel

İlgili Haberler

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 83'e ulaştı

21:10 - Gündem

Yönetim kurullarında kadın sayısı arttıkça, şirketlerin performansı yükseliyor

19:07 - Gündem

Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep'te raylara çıktı

19:02 - Gündem

Bakanlar Göktaş ve Uraloğlu'ndan çocukların dijital güvenliğine ilişkin toplantı

18:12 - Gündem

Yozgat'ta 2 gündür haber alınamayan sınıf öğretmenini arama çalışmaları sürüyor

18:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan: AK Parti Kadın Kollarının başarısı emsalsizdir, tarihidir

21:27 - Siyaset

Trump, Meksika'nın, USMCA kapsamındaki ürünlerine gümrük vergisi uygulamayacaklarını açıkladı

21:22 - Dünya

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 83'e ulaştı

21:10 - Gündem

Şili'de 6 büyüklüğünde deprem

21:08 - Dünya

Trump, Trudeau'nun gümrük vergisi krizini "yeniden seçilmek" için kullandığını savund

21:03 - Dünya