?>

Türk şirketi, Musul'da açtığı diyaliz merkezleriyle Iraklı hastalara hizmet veriyor

Irak'ın Musul kentinde altyapı, havalimanı, kanalizasyon ve su arıtma sistemleri gibi birçok sektörde faaliyet gösteren Türk şirketleri açtıkları diyaliz merkezleriyle Iraklı hastalara sağlık alanında da hizmet sunuyor.

Gündem - 2 yıl önce

Musul

Terör örgütü DEAŞ'ın 2014'te ele geçirerek 3 yıl işgal altında tuttuğu Musul'un yeniden imarında, Türk firmaları önemli katkılar sunmaya devam ediyor.

Irak'ın birçok kentinde sağlık hizmeti veren bir Türk firması tarafından Musul'da kurulan diyaliz merkezlerinde günde onlarca hasta tedavi oluyor.

"Hastalarımız çok memnunlar"

Musul'da diyaliz merkezleri kuran Türk firmasının ülke temsilcisi Muhammet Sabır, kent merkezindeki bir diyaliz merkezinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Irak Sağlık Bakanlığından aldıkları proje kapsamında ülkenin birçok kentinde diyaliz hizmeti verdiklerini söyleyen Sabır, Musul'da da toplamda 72 diyaliz cihazının bulunduğu 3 merkezde 1 senedir hizmet vermeye devam ettiklerini kaydetti.

Her gün saat 05.00'da açtıkları merkezlerde günde 4 seans uyguladıklarını belirten Sabır, bu merkezlerde diyaliz setleri, laboratuvar ve özel odalarının bulunduğunu dile getirdi.

Sabır, "Irak genelinde (diyaliz merkezlerinde) hizmet veriyoruz. Musul'daki hastalarımız da çok memnunlar. İşlerimiz sorunsuz ve eksiksiz devam ediyor." dedi.

Diyaliz merkezinde tedavi alan Muhammet Ahmet ise her hafta perşembe ve cuma günleri buraya geldiğini belirterek, "Burada hizmet verenler iyi insanlar, bize çok yardımcı oluyorlar ve hizmetleri de çok iyi." diye konuştu.

Bir Türk firması kentte 600 yataklı hastane inşa edecek

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, Türkiye'nin Musul'a fiziki coğrafi yakınlığı, ortak kültürel dini değerleri ve geleneklerinin Musul halkını Türkiye'ye yaklaştırdığını söyledi.

Başkonsolos Küçüksakallı, Musul halkının, ihtiyaç duyduğu sağlık, seyahat ve yatırım gibi her alandaki hizmetleri karşılamada Türkiye'yi tercih ettiğini kaydetti.

Kent halkının tedavi amacıyla da Türkiye'ye seyahat ettiğine dikkati çeken Küçüksakallı, "Aynı zamanda Türk şirketleri de Musul'da ve Irak'ın diğer şehirlerinde kurdukları yatırımlarla, diyaliz merkezi örneğinde gördüğümüz gibi sağlık merkezleri ve hastanelerde Irak halkına en iyi şekilde hizmet ediyorlar." şeklinde konuştu.

Küçüksakallı, şunları kaydetti:

"Musul'daki diyaliz merkezlerinde günde yaklaşık 150 hasta hizmet alıyor. Ayrıca son güzel bir haber de 600 yataklı İbn-i Sina Hastanesi yine bir Türk şirketi tarafından yapılacak. Bir Türk şirketi, ihaleyi kazandı ve yakında da çalışmalara başlayacak. Şirketlerimiz Musul'un imarına en güzel katkıyı yapmaktadır ve bu devam edecek."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis'in NATO Zirvesinde buluşması bekleniyor

2023-06-26 22:32 - Gündem

Kastamonu'da bıçakçıların "kurban" mesaisi

2023-06-27 21:27 - Çevre-Hayat

Dışişleri Bakanı Fidan, Karadağ Başbakan Yardımcısı Ervin İbrahimovic ile görüştü

2023-06-26 20:28 - Gündem

Fenerbahçe'de teknik direktörlüğe İsmail Kartal getirildi

2023-06-28 19:53 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Şeyh Al Sani ile telefonda görüştü

2023-06-27 15:02 - Gündem

Samet Gümüş 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota aldı

2023-06-30 17:33 - Spor

Kadınlarda dünya 1 numarası Swiatek, Bad Homburg Açık Tenis Turnuvası'ndan çekildi

2023-06-30 16:27 - Spor

Fed'in stres testi ABD'nin büyük bankalarının şiddetli bir resesyonu atlatabileceğini gösterdi

2023-06-29 00:38 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü

2023-06-28 20:08 - Siyaset

THY'den günlük yolcu ve uçuş sayısında yeni rekor beklentisi

2023-07-02 15:18 - Ekonomi

İlgili Haberler

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 83'e çıktı

20:17 - Gündem

İstanbul'da en yüksek hava kirliliği değeri Göztepe'de ölçüldü

20:13 - Gündem

Kızılaydan ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği

18:32 - Gündem

Sivas'ta sahipsiz köpeklerin saldırdığı çocuklardan biri yaralandı

18:28 - Gündem

Elazığ'da 73 yıllık dava, 5129 hak sahibinin lehine sonuçlandı

17:37 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 83'e çıktı

20:17 - Gündem

İstanbul'da en yüksek hava kirliliği değeri Göztepe'de ölçüldü

20:13 - Gündem

Ateşkese rağmen İsrail’in Gazze’ye hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti

20:08 - Dünya

Akkuyu NGS'de 1. güç ünitesinde ana sirkülasyon pompasının motorları aşamalı olarak çalıştırıld

20:02 - Ekonomi

UNCTAD: Küresel ticaret 2024'te 33 trilyon dolarlık rekor seviyeye ulaştı

19:57 - Ekonomi