?>

Türk öğretmen ABD'den cesaret ödülü aldı

Türk öğretmen Saadet Özkan, İzmir'de cinsel istismar olayını ortaya çıkarmak için verdiği mücadeleden dolayı ABD Dışişleri Bakanlığının, "Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü"nü aldı.

Genel - 8 yıl önce

WASHINGTON (AA) - Türk öğretmen Saadet Özkan, İzmir'in Menderes ilçesinde 6 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunulmasını ortaya çıkarması ve istismarda bulunan okul müdürünün yargılanmasını sağladığı için ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü"ne layık görüldü.

Bakanlık, First Lady Melanie Trump ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Thomas Shannon'un katılımıyla bir tören düzenleyerek "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü" dalında ödül kazanan farklı ülkelerden 12 kadına ödüllerini verdi.

Özkan, ödülünü First Lady Melanie Trump'tan aldı.

"Çocuklar siyaset üstü, herkes bunu anlasın"

Törenden sonra AA muhabirine konuşan Özkan, ABD'nin Türkiye Büyükelçiliğinden aranmasıyla ödüle layık görüldüğünü öğrendiğini söyledi.

Bu süreç içerisinde çok mücadele verdiğini belirten Özkan, Türkiye'de kişisel gelişim uzmanlığı yaptığını belirtti. Türkiye'ye döndükten sonra tecrübelerini insanlara aktarmaya devam edeceğini belirten Özkan, şunları anlattı:

"Benim nasıl bir yol izlediğimi insanların bilmelerini istiyorum. Çocuklar siyaset üstü, herkes bunu anlasın. Bu olayı siyasallaştırmadan devam ettim. 'Çocuklar herkesin o yüzden birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız' dedim. STK'ların hepsinden destek istedim. Hepimiz bir aradaydık. Mahkeme süreçlerini doldurmamız lazım, çocukların yanında olmamız lazım. Aileler yalnız, aileler utanıyor ve çekiniyorlar. Utanması gereken varsa suçlu olmalı. Bizler bir arada ailelerle birlikte olmalıyız. Rehabilitasyonu sağlamalıyız. Rehabilite edilmemiş her çocuk tehlikede. İşte bunu değiştirirsek, değişimi başlatırız ve çocuklar rahat nefes alır."

Cinsel istismarda bulunan kızlara ve ailelerine de seslenen Özkan, "Benim kızlarımın anneleri mükemmel anneler. Türkiye'nin anneleri çocukları okusunlar diye her türlü uğrası veriyorlar. Tarlada maydonoz ekiyorlar, marul ekiyorlar, afet geliyor belki kar geliyor ve herşeyi götürüyor ama onlar tekrar mücadele ediyor. Diğer çocuklara da yardım edeceğiz ve ben ömrün yettiğince sonuna kadar takip edeceğim." şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü"nü insan hakları, insani yardım, kadına yönelik şiddet, cinsiyet eşitliği alanlarında mücadele eden kadınlar arasından seçiyor.Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari

Haftanın Öne Çıkanları

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Gençlerin küpesine, dövmesine, kıyafetine müdahil olmayın

2017-03-27 01:01 - Genel

Almanya'da referandum sandıkları hazır

2017-03-25 05:00 - Gündem

İhracatçıya yeşil pasaport Resmi Gazete'de

2017-03-23 12:32 - Gündem

'ByLock'u çocuğumun öğretmeni tavsiye etti'

2017-03-23 18:27 - Gündem

Endonezya'da 7 metrelik piton insan yuttu

2017-03-29 13:42 - Dünya

İngiliz polisi, teröristin Londra saldırısını tek başına yaptığını açıkladı

2017-03-26 10:35 - Genel

Devlet sanatçısı piyanistten öğretmenine vefa

2017-03-27 20:07 - Çevre-Hayat

'Örümcek Adam' geri dönüyor

2017-03-28 22:50 - Kültür Sanat

Bakan Çelik'ten Arnavutluk'a FETÖ uyarısı

2017-03-28 22:02 - Dünya

İçişleri Bakanı Soylu: Bir daha PKK'nın adını kimse anmayacak

2017-03-24 23:30 - Politika

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Türkiye ile Ukrayna arasında 2 anlaşma imzalandı

19:32 - Gündem

İslamabad'daki F-8 kavşağına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adı verildi

19:03 - Dünya

TBMM Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, çalışma takvimini belir

18:52 - Siyaset

İsrail ordusunun Suriye'de işgal ettiği bölgede 7 askeri nokta inşa ettiği ortaya çıktı

18:38 - Dünya

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beşiktaş'taki kaçak yapılar için harekete geçti

18:33 - Gündem