?>

Türk Kızılaydan Ukrayna için yardım kampanyası

Türk Kızılay, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından savaşta etkilenen mağdurlar için yardım kampanyası başlattı.

Gündem - 3 yıl önce

Ankara

Türk Kızılayın internet sitesinde "Ukrayna için şimdi!" başlığıyla duyurulan yardım kampanyasında, "Ukrayna'da savaşta etkilenen mağdurların yanında ol. Elini uzat!" çağrısında bulunuldu.

Kampanyaya ilişkin yapılan açıklamada, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden gerilimin savaşa dönüştüğü, insanlığın bir kez daha savaşın doğurduğu yıkım, acı ve kayıplarla sınandığı belirtildi.

Açıklamada, "Daha önce yaşanmış benzerlerinin acısı henüz dinmeden uluslararası toplumun çaresiz kalarak izlediği bu krizde sivil yerleşimler savaş alanına dönüşmüş, sivil insanlar, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, engelliler korku ve panik içerisinde sığınaklarda, yeraltı metro istasyonlarında soğuk ve sıkıntılı şartlarda hayata tutunmaya çalışıyorlar." ifadesi yer aldı.

Gün geçtikçe insani durumun kötüleştiği Kiev, Kramatorsk, Harkov, Odesa ve Mariupol gibi büyük kentlerde halkın, acil sağlık, barınma, korunma, gıdayla hijyen hizmet ve malzemelerinde büyük sıkıntılar yaşamaya başladığı vurgulandı.

Ukrayna Kızılhaçının yardım talebine istinaden "Kızılay Ukrayna İnsani Yardım Operasyonu"nun başlatıldığı bildirilen açıklamada, Ukrayna içine ve komşu ülkelere konuşlanan Kızılay ekiplerinin, paydaşları ile Ukrayna'nın tüm bölgelerine, tahliye ve göç güzergahlarına insani yardım ulaştırdığı bilgisi verildi.

Türk Kızılayın 5 tırlık ilk konvoyunun Ukrayna'ya sevk edildiği, yeni insani yardım konvoylarının da ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlandığı aktarılan açıklamada, "Sizler de bağışlarınızla Ukrayna'daki sivil insanlara el uzatabilir, sağlık, barınma, korunma, gıda ve hijyen ihtiyaçlarının karşılanmasına destek verebilirsiniz." denildi.

Yardım kampanyasına katılmak isteyenler "www.kizilay.org.tr" internet adresi ile bankalardaki Kızılay hesapları ve şubeler aracılığıyla bağışlarını ulaştırabilecek. Ayrıca tüm GSM operatörleri üzerinden 2868'e "YARDIM" yazıp kısa mesaj gönderilerek de 10 lira bağış yapılabilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya'da yaşayan Rus ve Ukraynalılardan barış çağrısı

2022-02-24 16:59 - Gündem

Mimar Sinan'ın Ege'deki tek eseri: Muradiye Camisi

2022-02-25 14:36 - Kültür Sanat

Andrey Rublev Dubai Açık'ta şampiyon oldu

2022-02-26 21:13 - Spor

Çıldır-Aktaş ve Türkgözü sınır kapıları 1 Mart'ta yolcu trafiğine açılıyor

2022-02-24 18:08 - Gündem

Ericsson şirketinin, Musul'da terör örgütü DEAŞ'a 20 milyon kron rüşvet verdiği ortaya çık

2022-02-28 18:18 - Dünya

Ukrayna'dan Türkiye'ye ulaşanlar güzergahtaki yardımları için Türk Dışişlerine minnettar

2022-02-27 05:20 - Gündem

Avustralya'nın Melbourne kenti Ukrayna’ya destek için sarı-mavi renklerle ışıklandırıldı

2022-02-24 17:14 - Dünya

AB'den coğrafi işaretli Milas zeytinyağı piyasada 'aranan ürün' oldu

2022-02-26 15:46 - Ekonomi

Ukrayna: Rusya'ya ait 14 uçak, 8 helikopter, 102 tank ve 3 bin 500'den fazla asker vuruldu

2022-02-26 10:54 - Dünya

Rusya, Azak Denizi'nde nakliyeleri askıya aldı

2022-02-24 13:06 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya