?>

Türk Kızılay normalleşme sürecinde de yardımlarıyla yüz güldürüyor

Kovid-19 ile mücadele sürecinde, ramazanda ve Ramazan Bayramı'nda vatandaşlara aralıksız yardım ulaştıran Türk Kızılay, normalleşme sürecinde de ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyor.

Genel - 5 yıl önce

DİYARBAKIR (AA) - Türk Kızılay, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde, ramazanda ve Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi normalleşme sürecinde de yardımlarıyla yüzleri güldürüyor.

Koronavirüsle mücadele sürecine denk gelen ramazan ve Ramazan Bayramı'nda Diyarbakır'da ihtiyaç sahiplerine 2 milyon 697 bin 900 lira ayni ve nakdi destek sunan Türk Kızılay, 13 bin 437 aileye yardım eli uzattı.

5 bin 896 kişiye giysi yardımı yapan, 67 bin 897 kişiye de iftar yemeği veren Kızılay, gönüllüleri aracılığıyla kapı kapı, sokak sokak dolaşarak ihtiyaç sahibi ailelere desteğini normalleşme sürecinde de sürdürüyor.

Türk Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salgın sürecinde tüm şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri, merkez şubeleri ve ilçelerdeki şubeleri ile sahada çalışarak vatandaşların yardımına koşmaya devam ettiklerini söyledi.

Kızılay gönüllüleri ile yardım faaliyetleri için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Işık, vatandaşların taleplerini yerine getirmeye, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye gayret gösterdiklerini belirtti.

"Mahalle mahalle, sokak sokak, köy köy, ilçe ilçe dolaşarak muhtaç ailelerimize ulaştık. İmkanlarımız dahilinde onların ihtiyaçlarını gidermeye gayret ettik." diyen Işık, ramazan ayında ve bayramda da sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde yardım gönüllüleriyle vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Binlerce aileye yardım ulaştırıldı

Türk Kızılay olarak, salgın döneminde bütün gönüllüleriyle sahada aktif rol aldıklarını dile getiren Işık, şöyle devam etti:

"Bütün gönüllülerimizle sahaya inerek ailelerimizi kapı kapı ziyaret ettik. 8 bin 992 ailemize gıda kolisi, 4 bin 134 ailemize konserve kavurma dağıttık. 5 bin 986 kişiye giysi ulaştırdık. 2 bin 269 ailemize 25 kilogramlık un yardımında bulunduk. Aşevimizden ramazan ayı boyunca 67 bin 897 kişiye iftar yemeği verdik. 310 aileye hijyen kolisi dağıttık. 2 bin 95 çocuğumuza çocuk paketi, çocuk kiti hediye ettik. Bayramda 45 bin kişiye maske dağıttık. 363 çocuğumuza bebek pedi hediye ettik. 1101 ailemize 100 liralık, 110 bin 100 lira tutarında alışveriş kartı hediye ettik. Ramazanda yaklaşık 22 bin ekmek dağıttık. Yurtlarda misafir ettiğimiz sağlık personeline 84 bin 596 öğün yemek ikram ettik. Yine yurtlarda karantinaya alınan ve yurt dışından getirilen misafirlere 20 bin 707 öğün yemek ikramında bulunduk."

Ramazan ayı ve bayram sürecinde de bağışçılardan gelen ayni ve nakdi yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını aktaran Işık, "243 bin 500 lira nakdi yardım ve yapılan 101 bin 500 lira değerinde gıda yardımını vatandaşlarımıza ulaştırdık. Bu vesileyle tüm şube başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, gönüllülerimize ve bu aileleri sevindirmemize katkı sunan bağışçılarımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Işık, Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi olarak yardım ulaştırdıkları yoksul ailelerin, teşekkürlerini, sevinç ve mutluluklarını bağışçılara iletmek istediğini ifade ederek "Bundan sonraki süreçte aynı tempoda ihtiyaç sahibi ailelerimize yardımı aksatmadan, mahalle mahalle, sokak sokak gezip faaliyetlerimiz yürütmeye devam edeceğiz." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da narkoterör operasyonunda 710 bin kök Hint keneviri ele geçirildi

2020-05-29 15:07 - Dünya

Erdoğan, 28 Mayıs Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü bayramını kutladı

2020-05-29 00:07 - Özel Haber

Yeniden seferlere başlayacak THY'den uçaklarda ikram düzenlemesi

2020-05-31 02:38 - Çevre & Seyahat

ESCARUS'tan Kovid-19 ve sürdürülebilirlik raporu

2020-05-29 18:09 - Genel

Seyahat kısıtlaması kalktı, uçak bileti aramaları 8 kat arttı

2020-06-02 15:23 - Genel

Nazım Hikmet ölümünün 57. yılında mezarı başında anıldı

2020-06-03 17:07 - Kültür Sanat

Yerli ve milli tohumla üretilen 'süt otu' verimi artırıyor

2020-06-04 15:38 - Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Yarın İstanbul'da Fatih Camisi'nde cuma namazını kılacağız

2020-05-28 17:32 - Gündem

Boyner'den Babalar Günü'ne özel hediyeler

2020-06-04 14:17 - Genel

Büyükşehirlerde yaşayanlara 'alerjik rinit' uyarısı

2020-06-03 17:42 - Gündem

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor