Türk işadamı Murat Sayın: Mobilya sektörü olarak Rusya'da boşluğu doldurmaya hazırız!

Türk işadamı Murat Sayın: Mobilya sektörü olarak Rusya'da boşluğu doldurmaya hazır oldukların ifade etti

Özel Haber - 2 yıl önce

MOSKOVA - ÖZEL

Türk ofis mobilya şirketi Officio'nun Genel Müdürü Murat Sayın, son Batı yaptırımları nedeniyle Rusya'dan ayrılan yabancı markaların yerine Türk markaların geçebileceğini kaydederek, "Örneğin Türk mobilya sektörü olarak da Rusya'da bu boşluğu doldurmaya hazırız" mesajını verdi. 

TÜRK ÜRETİCİLER İÇİN ÖNEMLİ BİR AVANTAJ

dikGAZETE'ye konuşan Türk işadamı Sayın, Batılı üreticilerin Rusya piyasasından çekildiğine işaret ederek, "Bu doğru. Ama aynı zamanda bu durum pazarda bir boşluk da oluşturuyor. Bu da Türk üreticiler için önemli bir avantaj. Fakat, şuan Rusya'nın içindeki ekonomik durumun, mevcut durumun henüz tam stabil olmaması nedeniyle şimdilik tüketici tercihlerinin neler olacağı ve nelere öncelik verileceği de bir soru işareti. Mobilya, böyle zamanlarda ikincil bir ürün olarak görülebiliyor ve insanlar mobilya değişikliklerini, ya da ev eşyaları gibi tüketimlerini bu durum ve zamanlarda erteleyebilir" dedi.

"Elbette bu anlaşılır bir durum" diyen Türk işadamı, "Fakat bu dönemde pazara giriş bakımından aslında korkutucu bir durum söz konusu olmamakta. Çünkü pazara girerken zaten belli bir sürede çaba göstermeniz, kendinizi piyasaya sunmanız gerekiyor. Türk firmaları için piyasaya giriş ve tanıtım için doğru bir zaman, çünkü bir boşluk var. Sadece mobilya sektörü değil, tüm sektörler için de geçerli" diye çağrıda bulundu. 

RİSKLER VAR, AMA...

Konuyla ilgili bazı finansal risklerin bulunduğuna da dikkat çeken Sayın, "Örneğin, döviz kuru henüz tam olarak sabitlenmedi. Bu da önümüzü görmeyi zorlaştırıyor. Bu bir risk, fakat o da yakında çözülecek diye umuyorum. Beklentimiz bu. Zannediyorum yakında yoluna girer" diye konuştu. 

TÜRK MOBİLYASI DÜNYADA BİLİNEN BİR MARKA!

"Biz Officio ofis mobilya olarak da yukarıda bahsettiğim boşluğu doldurmaya hazırız." diyen Türk işadamı Sayın, şunları ifade etti:

"Bizim avantajımız şunlar: Rusya'da 5 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Dolayısıyla piyasada bilinen bir marka olduk artık. Bizim rakiplerimiz batılı üreticiler, özellikle İtalyan mobilyacılar  idi. 

Şimdi biz daha ön plana çıkacağız. Türkiye mobilya üretimi açısından dünyada kalitesiyle öne çıkıyor. Bunun içinde tasarım da var. Türk tasarımı da bugün Avrupalı rakiplerinden geri kalmıyor. Dolayısıyla Rus piyasasında Türk markaları olarak kendimizi daha da tanıtmamız için iyi bir fırsat mevcut.

Bizim rekabet bakımında hiç bir kusurumuz yok.  Bunu umuyoruz. Ama bunun için insanların normal mali, ekonomik gücü de önemli. Bu son yaptırımlar nedeniyle insanların tüketici öncelikleri değişti biraz. İnsanlar daha temkinli harcama yapıyor. İşlerin netleşmesini bekliyorlar. Ama dediğim gibi yakında çözüleceğini umuyoruz."

SON TEKNOLOJİ İLE ÜRETİM YAPMAKTAYIZ

Sayın, kendi üretim faaliyetleri ile ilgili şu bilgileri de kaydetti: "Fabrikamız Türkiye'de. Ve fabrikamız üzerinden Avrupa, Arap ülkeleri ve Kuzey Afrika bayilerimiz var. Türkiye'deki fabrikamız hepsiyle çalışmaya devam ediyor. Ve Rusya'ya da ürünlerimiz geliyoruz. Bizim şuanda lojistik sistemimizde sorun yok. Tedarik sistemimiz çalışmaya devam ediyor. Tüm bayilerimize ürün sunmaya aralıksız devam ediyoruz."

Sayın, daha sonra şunları ifade etti: "Türkiye'de dev imalat sahamız var.  Bu üretiminin da tamamı son teknoloji. Son teknolojili makine, robotik kaynak uygulamaları, boyama sistemleri, robotik kesim, dizayn sistemleri ile çalışıyoruz. Tam olarak son teknoloji ile çalışmaktayız. Arap ülkeleri, Kuzey Afrika, Avrupa ve Rusya'ya bu kaliteli ürünlerimizi sunuyoruz. Bu arada, Rusya'nın üye olduğu Avrasya Gümrük Birliği üye ülkelerine, örneğin Belarus, Kazakistan, Kırgızistan'a da Rusya dağıtım merkezimizden ürün sevkiyatı yapıyoruz."

BAŞKENT MOSKOVA'DA OFİS AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Sayın, "Rusya'da ofis merkezimiz Kazan (Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti başkenti) kentinde. Tüm Rusya'da da bayi ağımız var.  Rusya'nın kuzey başkenti sayılan St.Petersburg kentinde de ofisimiz faaliyet gösteriyor. Moskova'da için de planlarımız var, bu konuda görüşmelere başladık" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Menderes, Özal ve Erdoğan’la sohbetlerde bulunan Haydar Spor Kulübü Başanı Mazlum Denizkuşu ile…

2022-03-21 06:08 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Rus Crocus Group Başkanı Araz Ağalarov: Türkiye var!.. -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

2022-03-20 07:03 - Özel Haber

Türk işadamı Murat Sayın: Mobilya sektörü olarak Rusya'da boşluğu doldurmaya hazırız!

2022-03-22 07:26 - Özel Haber

İstanbul'un Gürültüsünden Uzak Villalar

2022-03-17 12:22 - İnsan&Hayat

Professor Hicran Hüseynova: Çanaqqala zəfəri Azərbaycanda da böyük sevinclə, iftixarla yad edilir

2022-03-18 19:15 - Özel Haber

Suriye'de görev yapan jandarma komando Bingöl'e döndü

2022-03-15 11:16 - Gündem

Polonya Cumhurbaşkanı Duda: Türkiye ile iş birliğini geliştirmeye devam edeceğiz

2022-03-16 18:45 - Siyaset

Rus devlet TV kanalı Rossiya-1: Türkiye yaptırımlara katılmıyor, teşekkürler!

2022-03-16 06:54 - Özel Haber

Kastamonu ve Ordu'da eğitime kar engeli

2022-03-21 22:32 - Eğitim

Demirözü Barajı'nın yüzeyi yeniden buzla kaplandı

2022-03-17 13:40 - Günün Fotoğrafı

İlgili Haberler

Rus Senatör İlyas Umahanov: Rusya ve Türkiye bölgeler arası ilişkileri artırmalı

20:32 - Özel Haber

Zaharova fotoğrafını paylaştı, takipçileri ‘güzellik mesajları’ ile karşılık verdi

20:28 - Özel Haber

Crocus Logistic ve Crocus Interservice: Türk iş dünyası bizi tercih ediyor

14:04 - Özel Haber

Rusya küresel kömür pazarını kaybetmeye başladı

18:08 - Özel Haber

Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, Andrey Karlov Vakfı etkinliğinde konuştu

17:47 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Ankara'da FETÖ soruşturmasında 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı

08:38 - Gündem

'Kalkan-24' denetimlerinde 1456 düzensiz göçmen yakalandı

08:22 - Asayiş

Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'ın rehin aldığı 99 kişi kurtarıldı

08:17 - Dünya

Macron'dan muhalefet partilerinin programlarının "iç savaş"a yol açabileceği uyarısı

08:13 - Dünya

Avrupa Yatırım Bankası eski Başkanı Werner Hoyer'e yolsuzluk soruşturması

08:08 - Dünya