Türk bilim insanları ABD'de bir araya geldi

Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneğinin Boston'da düzenlediği yıllık konferans, ABD'de ve Türkiye'de çalışmalarını sürdüren çok sayıda Türk bilim insanını bir araya getirdi.

Teknoloji - 6 yıl önce

BOSTON

Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneğinin (TASSA) ABD'nin Boston kentinde düzenlediği yıllık konferansa, ABD'de ve Türkiye'de akademik çalışmalarını sürdüren çok sayıda Türk bilim insanı katıldı.

TASSA tarafından bu yıl 8.si düzenlenen ve "Kışkırtıcı Fikirler ve Teknolojiler" temasıyla gerçekleştirilen yıllık konferans, ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Boston Üniversitesinde yapılıyor.

Konferansın ilk gününde söz alan çok sayıda bilim insanı, hem Türk ekonomisine dair düşüncelerini paylaştı hem de Türkiye ile ABD arasındaki akademik iş birliklerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Konferansın açılış bölümünde söz alan TASSA Başkanı Prof. Dr. Haluk Ünal, hem TASSA hakkında genel bilgiler verdi, hem de 2018 hedeflerinden bahsetti. Ünal, "Vizyonumuz, Amerikan ve Türk üniversiteleri arasında bilimsel köprüler kurmak ve bilimsel gelişmelerin karşılıklı olarak desteklendiği projelerin devamlılığını sağlamaktır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin hedeflerini anlattı

Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünlerinin ihracat rakamlarını genel ihracatın yüzde 10'una çıkarma hedefi taşıdığını ve en az 3 Türk üniversitesinin global sıralamada ilk 100 üniversite arasına girmesi için çalıştıklarını belirtti.

TÜBİTAK'ın bilimsel projelere ve araştırmalara verdiği destekleri anlatan Mandal, dijital dönüşümün gerekliliğine ve avantajlarına vurgu yaparak, "Dijitalizasyon, TÜBİTAK ajandası içinde en önemli konuların başında gelmektedir." dedi.

Boston Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Robert Brown'un da açılışında kısa bir konuşma yaptığı konferansın ilk gününde ayrıca, MIT Üniversitesi'nden Prof. Daron Acemoğlu, Harvard Üniversitesinden Dr. Gökhan Hotamışlıgil ve Arizona Üniversitesinden Prof. Feryal Özel gibi isimler sunumlarını yaparak görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

"Türk insanının yurt dışında yetişmiş kaynaklarını değerlendiriyoruz"

Öte yandan programın sponsorları arasında yer alan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, konferansla ilgili olarak AA muhabirine açıklamalar yaptı.

Gazi Üniversitesinin Türkiye'nin 10 araştırma üniversitesi arasında yer aldığını ve belli alanlarda ABD'deki üniversitelerle iş birliklerini geliştirdiklerini ifade eden Uslan, bu tür akademik buluşmalara da önem verdiklerini dile getirdi.

Boston Üniversitesi ve Michigan State Üniversitesi ile daha önce kurdukları iş birliklerini sürdürdüklerine dikkati çeken Uslan, "Michigan State Üniversitesi ile çift diplomalı bir doktora programı üzerinde çalışmalarımızı son aşamasına getirdik. Ayrıca Boston Üniversitesi ile de fotonik ve yaşam bilimleri kapsamında önemli iş birliği yapmayı amaçlıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Uslan, "Türk insanının yurt dışında yetişmiş kaynaklarını da değerlendirmek amacındayız. Bu program çerçevesinde, ABD'de doktorasını tamamlamış genç arkadaşlarımızla da burada bir araya geleceğiz. Onları ülkemizde ve ülkenin bir değeri olarak Gazi Üniversitesi çatısı altında hizmet vermeleri için davet edeceğiz." diye konuştu.

Muhabir: Hakan Çopur

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'nın manevi büyükleri: Emir Sultan ve Üftade Hazretleri

2018-05-31 20:32 - Kültür Sanat

Yunan yarışmacı Rodanthi Kaparou kimdir? Survivor Hilmicem - Rodanthi

2018-05-28 22:32 - Magazin

Doğadan ilham aldığı saç modelleriyle 'zirve'ye çıktı

2018-06-02 15:02 - Çevre-Hayat

Trump’ın ilk yılı 'kanlı' geçti

2018-06-02 11:32 - Dünya

Diriliş Ertuğrul’un final tarihi resmen belli oldu| Engin Altan Düzyatan ayrılıyor mu?

2018-05-28 20:32 - Magazin

'2021 yılına kadar jandarmayı profesyonel hale getireceğiz'

2018-06-02 04:32 - Siyaset

16 üniversiteye rektör atanacak

2018-05-29 01:40 - Genel

Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırım'la 20 yılı

2018-05-31 15:36 - Spor

YPG/PKK Haseke'de bir aktivisti işkenceyle öldürdü

2018-05-28 00:02 - Dünya

İtalya’da Conte hükümeti dönemi

2018-06-01 21:32 - Dünya

İlgili Haberler

Selçuk Bayraktar: Savunma sanayisinde bağımsız olabilmek için milli sistemler hayati öneme sahip

15:37 - Teknoloji

Havacılık yazılımında yeni ihracat başarısı

13:03 - Teknoloji

TUSAŞ tarafından geliştirilen ANKA III hedefi 12’den vurdu

12:43 - Teknoloji

ASELSAN 44,4 milyon dolarlık ihracat sözleşmeleri imzaladı

12:07 - Teknoloji

Logitech G, oyun tutkunlarını Logi PLAY DAYS'de buluşturdu

10:38 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Çin, Fed'in faiz indirimine rağmen gösterge faiz oranlarını sabit tuttu

17:03 - Ekonomi

İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 5 çocuk hayatını kaybetti

16:47 - Dünya

İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'a hava saldırısı düzenledi

16:37 - Dünya

Çiftçilere yaklaşık 2 milyar lira tarımsal destek ödemesi yapılacak

16:33 - Ekonomi

Balkonlara yerleştirilecek panellerle evde kullanım için güneşten elektrik elde edilebilir

16:28 - Ekonomi