?>

Turizmde rekor kıran Antalya yeni yıla hareketli girecek

Turist sayısında tüm zamanların rekorunun kırıldığı Antalya'da, Noel ve yılbaşı tatillerinde yaşanması beklenen yoğunlukla açık tesislerin doluluk oranları yüzde 90'ın üzerinde olacak.

Ekonomi - 4 ay önce

Antalya

Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya, aralık ayında da farklı ülkelerden gelen turistleri ağırlıyor. Yılın 11 ayında 16 milyon 606 bin 501 turistle tüm zamanların rekorunun kırıldığı kentte, Noel ve yılbaşı için hummalı çalışma yapılıyor.

Bir taraftan dış ve iç pazardan rezervasyonlar sürerken, otellerin ışıl ışıl olması için süslüme, konser ve eğlence hazırlıklarına da devam ediliyor. Yılı 17 milyon turistle kapatmayı hedefleyen kentte, Noel ile yılbaşında da yoğunluk yaşanacak.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, AA muhabirine, zor geçen kış şartlarında yılbaşı ve Noel'in turizm için ciddi kaynak yarattığını söyledi.

Yılbaşı için rezervasyonların iyi gittiğini belirten Kavaloğlu, "20 Aralık'ta Noel, 31 Aralık'ta yılbaşı ve 6 Ocak'ta ise Ortodoksların Noel'i için Avrupa, Rusya ve iç pazardan tatil rezervasyonları alıyoruz. Dolayısıyla 20 Aralık'tan 10 Ocak'a kadar ciddi yoğunluk yaşayacağız. Avrupa'nın yanı sıra Rusya hem yılbaşı hem de 6 Ocak için ciddi anlamda rezervasyon gönderiyor." diye konuştu.

"Sezonu Noel ve yeni yıl tatilleri taçlandıracak"

Kavaloğlu, otellerde hazırlıkların sürdüğünü, Avrupalının yoğun olduğu dönemde özellikle Noel ve yılbaşı için süslemeler yapılıp, otellerin ışıklandırılıp, renklendirildiğini ifade etti.

İç pazar için de süslemelerin, etkinlik ve sanatçılı programların organize edildiğini anlatan Kavaloğlu, "Otellerimiz hem Türk hem de Avrupalı misafirlerimizin bir arada olup, mutlu olabilecekleri yeni yıl programları hazırladı. Turizm sezonunu Noel ve yeni yıl tatilleri birlikte taçlandıracak." dedi.

Avrupa'da tatil uzun olduğundan daha fazla rezervasyon aldıklarını vurgulayan Kavaloğlu, yerli turistlerin kayak otellerinin yanı sıra Antalya'yı da tercih ettiğini dile getirdi.

Kavaloğlu, "Yılbaşı sürecinde Antalya'da açık olan otellerimiz yüzde 90'ın üzerinde doluluk yakalayacak." bilgisini paylaştı.

"Almanya ve İngiltere'den yoğun talep var"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, 2024'ün en fazla turist çektikleri, rekorun kırıldığı yıl olduğunu hatırlatarak, yeni yıla da bu motivasyonla hazırlandıklarını kaydetti.

Rezervasyonlara göre 2025'in güzel geçmesini beklediklerini anlatan Saatçioğlu, "Ekimden itibaren yurt dışından özellikle yılbaşı dönemine yoğun ilgi var. Açık tesisler yüzde 90'ın üzerinde dolulukla geçirecek. Yılbaşı için özellikle Almanya ve İngiltere'den yoğun talep var." ifadelerini kullandı.

Belek'teki Calista Luxury Resort Otel Genel Müdürü Ali Kızıldağ ise iç ve dış pazardan yeni yıla denizde yüzerek, plajda yürüyüş yaparak, eğlence programlarına katılarak geçirmek isteyen kitleler olduğunu söyledi.

Otellerin zengin programlar hazırladığına dikkati çeken Kızıldağ, "Çoğu kültüre hizmet verecek güzel eğlencelerimiz olacak. Dolu dolu bir yılbaşı geçireceğiz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ordu'da kas hastası çocuğun yaptığı resimler hastanenin koridorunu süslüyor

2024-12-03 12:43 - Çevre-Hayat

Dışişleri Bakanı Fidan: Suriye'deki iç savaşın daha da tırmanmasını istemiyoruz

2024-12-02 14:27 - Siyaset

Rusya: Ukrayna istihbaratı, Heyet Tahrir Şam militanları ile etkileşim içinde

2024-12-04 17:33 - Dünya

Küresel piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

2024-12-06 09:06 - Ekonomi

İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi

2024-12-04 14:18 - Asayiş

Suriye’deki 61 yıllık Baas rejimi çöktü

2024-12-08 07:43 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Sinop'ta 1600 rakımlı Çangal Dağı'ndaki kar ve sis manzarası görüntülendi

2024-12-02 16:32 - Çevre-Hayat

Süper Lig'de 15. haftanın perdesi açılıyor

2024-12-05 09:43 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te depremzede bir aileyi ziyaret etti

2024-12-07 19:48 - Siyaset

Fenerbahçe, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 13. kez müzesine götürdü

2024-12-04 22:11 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Karahan, uluslararası yatırımcıların sorularını cevapladı

20:43 - Ekonomi

CHP Genel Başkanı Özel'in MASAK'a yönelik sözlerinin ardından Başkanlıktan açıklama

18:52 - Ekonomi

ABD'de konut fiyatlarındaki artış ocakta hızlandı

17:37 - Ekonomi

Türkiye’nin ilk depolamalı yenilenebilir enerji santral lisansını Aksa Enerji aldı

17:33 - Ekonomi

AB'den stratejik ham madde tedarik adımı

15:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 2. hafta maçları tamamlandı

06:02 - Spor

Düzce'de köylülerin iftar kazanı yarım asrı aşkındır birlik ve beraberlik için kaynıyor

05:58 - Gündem

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik hakaretlere tepki

05:52 - Gündem

Bakan Yerlikaya'dan yasa dışı eylemlere karşı görev yapan güvenlik güçlerine tebrik

05:48 - Gündem

Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliği iftar verdi

00:43 - İslam-Hayat - Ramazan 1446